Novi Sad i Vojvodina

Na Petrovaradinskoj tvrđavi svečano otvoren 11. Tamburica fest

"Tamburica fest", 11. po redu sinoć je svečano otvoren na Petrovaradinskoj tvrđavi pozdravnim govorom Ksi Honga, atašea kineske ambasade u Srbiji

Počinje "Štrand Summer Fest"

Na prostoru ispod Mosta slobode, od 21. juna do 21. avgusta, održaće se drugi Štrand Summer Fest, u organizaciji kompanija Color Media Communications i Ninamedia, a uz podršku Grada Novog Sada i Gradske uprave za privredu.


Drama u Novom Sadu: Devojčice se napile na gradilištu, pa im pozlilo! Spasavali ih vatrogasci

U dramatičnoj akciji u kojoj su učestvovali novosadska policija, pripadnici vatrogasne brigade i Hitne pomoći danas oko 15 sati spašene su dve četrnaestogodišnje devojčice sa gradilišta Radničkog univerziteta.

Počeli radovi kod Futoške pijace, za sada bez većih gužvi

Deo jedne od najprometnijih raskrsnica u Novom Sadu, one kod Futoške pijace, zatvoren je zbog radova na vrelovodu.


Kreće humanitarni ponedeljak

Moj Novi Sad 17.06.2018
Kreće humanitarni ponedeljak

U ponеdеljak, 18. juna startujе pеta sеzona akcijе "Gradskog zеlеnila" "Humanitarni ponеdеljak".

Obilne kiše u Banatu zaustavile život ratara

Obilne padavine u proteklih nedelju dana na prostoru severnog Banata najviše štete nanose pšenici, ječmu i uljanoj repici, a pogoduju kukuruzu, suncokretu i drugim okopavinama.


Od subote izmena režima saobraćaja kod Futoške pijace

Režim saobraćaja na raskrsnici kod Futoške pijace biće privremeno izmenjen od subote, 16. juna zbog rekonstrukcije vrelovoda na Bulevaru oslobođenja 66.

Завршен Аплауз фест на Новом насељу

Трећи позоришни фестивал Аплауз фест, иза којег стоји „Ново културно насеље”, окупио је прошлог викенда више хиљада љубитеља позоришне уметности и још једном потврдио да је највећи део града спреман за отварање институције културе.


Ponovo blokada saobraćaja u Novom Sadu

Vozači u Novom Sadu ponovo su zaustavili vozila na Futoškoj pijaci i tako izazvali saobraćajni kolaps.

Natpis u novosadskom katastru - "Zabranjeno: samo nešto da pitam"

Scena u Službi za katastar nepokretnosti u Novom Sadu liči na jednu od epizoda komičnog serijala "Državni posao", jer je natpis na kancelariji broj 28 bukvalno glasio ovako: „Danas ne radimo sa strankama“, a ispod ovog obaveštenja dodato je nevero...


Za gnezda lastavica tona kukuruza

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije (DZPPS) ove godine po drugi put oganizuje takmičenje "Domaćinstvo koje su laste izabrale" u okviru koga traže domaćina koji ima najveći broj zauzetih gnezda seoskih lasta na svom imanju. Osim laskavog ...

Шверцовања све више, чести и фалсификати

Службеници Комуналне полиције су од августа 2015. године до 31. маја издали 1.603 прекршајна налога путницима који су се без карте возили у аутобусима Јавног градског саобраћајног предузећа „Нови Сад”.


Od četvrtka izmena saobraćaja i trase prigradskih linija od 52 do 56

Režim saobraćaja i trase pojedinih linija GSP-a biće privremeno izmenjeni od četvrtka, 7. juna, na raskrsnici Bulevara oslobođenja i Futoške ulice, zbog izgradnje vrelovodne mreže.

„Аплауз фест” на Новом насељу од 8. до 10. јуна

Позоришни фестивал „Аплауз фест”, трећи по реу, одржаће се од 8. до 10. јуна на Новом насељу.


Prvi Šeraton hotel u Srbiji otvoren u Novom Sadu

SRBIJA turistima od juče i zvanično može da ponudi smeštaj u hotelu iz lanca „Šeraton“. „MK grupa“ otovorila je u Novom Sadu hotel iz ovog svetski poznatog lanca, u koji je uložila 15 miliona evra.

GSP kružnom linijom na jesen spaja Sajlovo i Veternik

Gradski prevoznik planira da od 1. septembra počne da saobraća kružna autobuska linija koja će spojiti Sajlovo i Veternik i istovremeno obezbediti stanovnicima ovih delova grada dodatne polaske ka Novom Sadu, saznaje 021.rs.


Zmajeve dečje igre od 4. do 10. juna

Zmajeve dečje igre okupiće i ove godine u Novom Sadu od 4. do 10. juna više hiljada učesnika u preko sto raznovrsnih, interaktivnih programa.

Uskoro zabrana saobraćaja kod Petrovaradinske tvrđave, Gradić postaje pešačka zona

Gradska vlast planira da se potpuno obustavi saobraćaj u podgrađu Petrovaradinske tvrđave, saznaje 021.


Zrenjaninci na flaširanu vodu potrošili sto miliona evra

Građani Zrenjanina za kupovinu flaširane vode dnevno troše 20.000 evra, a za prethodnih 15 godina, koliko je voda iz gradskog vodovoda zabranjena za piće, potrošili su sto miliona evra samo za te potrebe, rečeno je danas na protestnom skupu u tom ...

Vojvođanska tvrđava dobila nagradu EU

Tvrđava Bač, najvelelepnije srednjovekovno utvrđenje u Vojvodini, dobila je nagradu Evropske unije za najbolje urađen projekat konzervacije.1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | older »