Novi Sad i Vojvodina

Фасаде у подграђу у рукама мајстора

Вишедеценијска тежња и потреба да фасаде зграда у подграђу Петроварадинске тврђаве буду саниране, сва је прилика, коначно ће ове године бити реализована.

U Novom Sadu se ne isplati umreti: Preminule bližnji sahranjuju u okolnim selima, gde je triput jeftinije

Novosađani zbog skupih pogrebnih usluga svoje namilije sve ćešće sahranjuju u okolnim selima, gde su sahrane tri puta jeftinije.


Alibegovac novi turistički potencijal Novog Sada

Alibegovac na obroncima Fruške gore uz značajna ulaganja mogao bi da postane značajna turistička lokacija Novog Sada, pokazala je analiza gradskih urbanista u koju je 021 imao uvid.

Novosađani poklanjaju jakne siromašnim sugrađanima

Akcija 'Ako imaš donesi - ako nemaš odnesi' u kojoj građani ostavljaju jakne sugrađanima, počela je u petak ispred galerije 'La Vista' u Ulici Mite Ružića u centru grada.


Vanredni autobusi zbog dočeka na Trgu slobode

Zbog dočeka Nove godine po Julijanskom kalendaru u centru grada, JGSP će organizovati vanredan prevoz.

Sanduče broj 27: Humana poruka iz zgrade u Novom Sadu oduševila Srbiju

Zima je okovala ulice širom Srbije, ali postoje gestovi koji možda ne tope sneg, ali tope srca ljudi koji za njih čuju.


Povređeni u sudaru vozova pušteni na kućno lečenje

Nakon sinoćnjeg sudara dva voza u blizini Novog Sada, 19 osoba je primljeno na lečenje u Ugrentni centar, ali su svi van opasnosti i pušteni su na kućno lečenje.

Senta: Protest roditelja nestale devojčice

Uz podršku porodice, prijatelja, sugrađana, danas su na mirnom protestu ispred Gradske kuće u Senti roditelji petnaestogodišnje Barbare Vitez,koja je podsećamo nestala 25. novembra prošle godine, još jednom apelovali na nadležne i javnost da rezul...


Novosađani slave uz Sergeja Trifunovića i Bobana Markovića

Novosađani će Srpsku Novu godinu dočekati na Trgu slobode uz filmsku muziku, Sergeja Trifunovića, dižej Fanatika i trubački orkestar Bobana Markovića.

Beograđani ljuti, vlast poručuje da ne može da hvata pahulje

Sneg je sa sobom doneo nevolje i u srpsku prestonicu. Građani Beograda uglavnom su nezadovoljni, dok predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević poručuje da 'još niko nije smislio sistem da hvata pahulje u letu'


Novi Sad dobija novi park

Radio 021 10.01.2017
Novi Sad dobija novi park

Sadašnja neuređena javna površina između Novog naselja i Nove Detelinare, obrasla i u nekim delovima pretvorena u divlju deponiju, uskoro će postati park, saznaje 021.

Palić zaleđen posle šest godina

Posle šest blagih zima, u kojima nije bilo leda na jezeru, Palić je potpuno zaleđen. Debljina leda je između 15 i 20 centimetara, a na susednom, manjem jezeru Ludaš oko 20 cm.


Vojna bolnica u Petrovaradinu do daljnjeg odložila sve operacije

Operacije i druge dijagnostičke i terapijske procedure za građane u Vojnoj bolnici (VMC) u Petrovaradinu odložene su do daljeg.

Novosadski univerzitet – akademska zvezda u usponu

Ovo je jedini univerzitet u Srbiji organizovan po sistemu kampusa, fakulteti su čvrsto povezani, a „bolonjske muke” su u Novom Sadu najlakše pregurane. – U 2016. našao se na dvema listama najboljih univerziteta na svetu, a nedavno je u Srbiju zahv...


Hit kod Kikinde: Meštani po ulicama jurili noja iz Rumunije

Meštani Nakova kod Kikinde juče su imali nesvakidašnji događaj. Naime, u selo je, verovatno iz susedne Rumunije, slučajno prešao noj, koji je, kako se pretpostavlja, slučajno pobegao, prešao državnu granicu i zalutao u ovo pogranično mesto.

Uskoro jeftinije grejanje

Radio 021 03.01.2017
Uskoro jeftinije grejanje

Uskoro bi trebalo da pojeftini grejanje u Novom Sadu.


Novosađani prikupili pola tone slatkiša za bolesnu i ugroženu decu

Više od pola tone slatkiša prikupljeno je u humanitarnoj akciji "Slatkiš za mog drugara", za ugroženu, bolesnu ili decu ulice.

GSP: Autobuski prevoz u novogodišnjoj noći

Linije prema centru biće pojačavane po potrebi.


Kurs onlajn marketinga za mlade

Udruženje "Prevent" iz Novog Sada uputilo je poziv mladima od 15 do 30 godina da se prijave za tromesečni kurs onlajn marketinga. Rok za prijavu je 31. decembar.

Počele Novosadske dečije Zimzarije

Moj Novi Sad 23.12.2016
Počele Novosadske dečije Zimzarije

Tradicionalna manifestacija posvećena deci Novosadske dečije Zimzarije, pod ovogodišnjim sloganom "Vesela alhemija" svečano je otvorena danas, 23. decembra u 11 časova, u prizemlju Pozorišta mladih, uz prisustvo brojne dece i roditelja, učesnika m...1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | older »