Novi Sad i Vojvodina

Bitka za uvođenje programiranja u škole

U Osnovnoj školi Petefi Šandor u Novom Sadu održana je obuka nastavnika i profesora 14 vojvođanskih škola za rukovanje robotom "MBOT", koji su škole dobile od Fonda B92, u okviru programa KODigranje. Cilj je da se učenici zainteresuju za osnove pr...

Dvorac u Vojvodini, zaštićen kao kulturno dobro, čuva mračnu tajnu

Dvorac ili kaštilj "Divan", u centru Padeja, jedan je od najočuvanijih i najstarijih u Vojvodini, izgrađen 1810, a čuva sećanje na neobičnu tradiciju zbog koje je bio najomraženija zgrada u tom mestu.


Novosadski policajci u pripravnosti, očekuje se novi obračun klanova

Novosadski policajci cele nedelje patroliraju gradom naoružani dugim cevima i sa pancirima. Razlog za to je, kako se saznaje, očekivanje nastavka obračuna kriminalnih klanova na ulicama.

Deveta godišnjica tragedije u Laundžu

Predstavnici gradskih vlasti, roditelji i prijatelji osmoro poginulih u novosadskom kafeu "Laundž" sutra će u Zmaj Jovinoj 8 položiti cveće i upaliti sveće kod spomen ploče povodom devete godišnjice tragičnog događaja.


Pokrajinska vlada o hidropotencijalu kanala DTD

Pokrajinska vlada usvojila je na današnjoj sednici, kojoj je predsedavao Igor Mirović, Informaciju o hidro potencijalima na kanalskoj mreži hidrosistema Dunav-Tisa-Dunav (DTD).

Dečija bolnica: Na magnetnu rezonancu čeka 750 mališana

U toku akcija za nabavku magnetne rezonance za potrebe Dečje bolnice u Novom Sadu.


Grafit u NS: Pavelić i Stepinac su milosrdni anđeli

Na zidu Vladičanskog dvora u Novom Sadu, gde od juče traje sastanak mešovite katoličko-pravoslavne komisije koja raspravlja o istorijskoj ulozi Alojzija Stepinca, jutros je osvanuo grafit "Pavelić i Stepinac su milosrdni anđeli".

Volonteri iz katakombi Petrovaradinske tvrđave izneli 20 tona otpada

Grupa volontera očistila je katakombe Petrovaradinske tvrđave u Novom Sadu prvi put posle 70 godina, a iz njih je izneto više od 20 tona otpada.


Havarisana vozila zauzimaju parking

Za nesavesno parkiranje havarisanih i neregistrovanih vozila predviđene su novčane kazne. Grаđаni koji uoče ovаkvа vozilа mogu prijаve dostаvljаti nа brojeve: 4872-402 i 4872-403.

Građani se žale na red vožnje, u GSP-u ignorišu problem

Više građana požalilo se redakciji 021 da GSP ne poštuje red vožnje autobusa, dok se sa druge strane gradski prevoznik ponaša kao da nije došlo ni do kakve promene.


Odavde je sve počelo - Upoznajte Almaški kraj, naselje iz kog je nikao Novi Sad

Novi Sad je proslavio 269. rođendan od kada je postao slobodan kraljevski grad, a njegovo najstarije naselje, Almaški kraj, ove godine proslavlja 300 godina postojanja.

U Novom Sadu sutra protest policajaca

Sindikat srpske policije organizovaće sutra u pet do 12 protest ispred zgrade suda u Novom Sadu, kako bi zatražil bolju sudsku zaštitu, uz poruku da ne žele da budu "glineni golubovi".


Vojna bolnica ponovo otvorena za civile

Vojna bolnica u Petrovaradinu ponovo obavlja preglede i operacije civilnih pacijenata, saznaje 021.rs.

Pripreme za dve brze saobraćajnice

U Vojvodini će se graditi brza saobraćajnica od Novog Sada do Zrenjanina i od Zrenjanina do Beograda, odnosno Borče, a projektnu dokumentaciju zajednički će pripremiti i finansirati pokrajinska vlada i Ministarstvo za saobraćaj, građevinarstvo i i...


Novi Sad slavi 269. rođendan, rekordan broj inostranih delegacija

Novi Sad danas slavi 269. rođendan. U Gradskoj kući je održan prijem kojem je prisustvovao najveći broj delegacija gradova iz inostranstva od kada se 1. februar obeležava kao Dan grada

Ledena kiša u Somboru i Kikindi

Ledena kiša trenutno pada na području Sombora i Kikinde, a prema najavama RHMZ u narednim satima ima uslova za ledenu kišu i u ostalim područjima severnog Banata u Bačkoj i Sremu, saopštio je jutros AMSS.


Ptičji grip najviše preti Vojvodini

Ptičji grip se od početka decembra pojavio u Srbiji na osam lokacija, koje su proglašene zaraženim područjima i gde je domaća živina uništena.

Novosadske kasarne niko neće

Radio 021 30.01.2017
Novosadske kasarne niko neće

Pre deset godina kasarne i poligoni su iznenada, bez znanja opština, uknjiženi kao vlasništvo oružanih snaga Srbije, pa vojska sada opštinama prodaje ono što je oduvek bilo u svojini lokalne zajednice.


Novi Sad dobija Marijinu ulicu i prolaze Pekinške Patke i Ivana Hajtla

Gradska Komisija za nazive delova naseljenih mesta i javnih službi potvrdila je odluku da se na predlog tadašnje predsednice tog skupštinskog tela Branke Bežanov jedna ulica nazove po tragično stradaloj devojčici Mariji Jovanović.

Brodovi čekaju da led otopi

U kanalu Luke Dunav Pančevo nalazi se dvadesetak brodova pod različitim zastavama koji su ovde od kako je proglašena zabrana plovidbe Dunavom. Najviše ih je iz Bugarske, Ukrajine i Mađarske.1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | older »