Novi Sad i Vojvodina

Odoše šoferi u Evropu, plata oko 2.000 evra

Odlazak radnika pritiska saobraćajno preduzeće u Novom Sadu, u posebno leti, jer teret pada na one koji ostaju. Od 600 iskusnih vozača, otišlo 60. Umesto 400 evra, plata u inostranstvu oko 2.000

Prijave za subvencije u privatnim vrtićima od 1. avgusta

Roditelji i staratelji koji su ostvarili pravo na subvencionisani boravak dece u privatnim vrtićima mogu od 1. avgusta do 20. novembra da podnesu zahtev za finansijsku podršku za period septembar - decembar.


Bačka Tvrđava čeka listu UNESK-a i turiste

Dok Tvrđava u Baču čeka za upis na listu svetske baštine UNESK-a, što bi trebalo da se dogodi naredne godine, o njoj brine lokalna samouprava.

21. Međunarodna letnja škola u Novom Sadu

Svečano otvaranje 21. Međunarodne letnje škole srpskog jezika, kulture i istorije Filozofskog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu zakazano je za 17. jul 2017. godine, u 13 časova na novosadskom Filozofskom fakultetu.


"Pod krošnjama na Štrandu" od 17. jula do 5. avgusta

"Dunav priča sedam priča - Pod krošnjama na Štrandu" počeće u ponedeljak, 17. jula, i trajaće do 5. avgusta u Gradskoj biblioteci na novosadskoj plaži.

Kontejneri u Novom Sadu će se prazniti kada softver javi

Javno komunalno preduzeće "Čistoća" iz Novog Sada raspisalo je tender za kupovinu 100 podzemnih kontejnera i dodatne opreme, odnosno softvera koji će pratiti popunjenost i javljati centrali kada je vreme da se kontejneri prazne.


Novi Sad dobija tržni centar vredan 100 miliona evra

Predstavnici kompanije "NEPI-Rockcastle" predstavili su budući tržni centar Promenada Novi Sad.

Sačuvana "Kineska četvrt", dijalogom do oporavka

Nekadašnji prostor fabričkog kompleksa "Petar Drapšin", usvajanjem Plana detaljne regulacije tog prostora, koji je usledio posle titula Evropske prestonice kulture 2021. (EPK) i Omladinske prestonice Evrope 2019. godine (OPENS) , sačuvana je od ru...


Poskupljuje karta u gradskom autobusu

Cena gradskog prevoza u Novom Sadu moraće da poskupi barem za pet dinara, rekao je gradonačelnik Miloš Vučević.

Pomozite bebama putem uplatnica UNICEF-a uz račune JKP ’’Informatika’’

Građani Novog Sada moći će novčanim donacijama preko uplatnica UNICEF-a koje će im ove nedelje stići uz mesečni junski račun za JKP „Informatika“ da pomognu rad neonatoloških jedinica intenzivne nege širom Srbije.


Vojvođanske priče: Toranj caruje na planini

Velika Remeta ima najviši zvonik na Fruškoj gori. Monumentalna kula sa osam spratova, visoka 38,6 m

Požar na deponiji u Novom Sadu pod kontrolom

U popodnevnim časovima izbio je požara na Gradskoj deponiji u Novom Sadu, koji je brzom reakcijom vatrogasaca i radnika JKP "Čistoća" lokalizovan i stavljen pod kontrolu.


Novi pokušaj trovanja ptica u Novom Sadu

U Društvu za zaštitu i proučavanje ptica Srbije (DZPPS) kažu da je došlo do novog pokušaja trovanja ptica u Novom Sadu.

Spektakl u Novom Sadu: Vodeni hologram u Dunavskom parku

U Dunavskom parku u Novom Sadu po prvi put u Srbiji predstavljena video projekcija na vodenom platnu, a taj spektakl održan je u organizaciji Exit Festivala i Fondacije Novi Sad 2021-Evropska prestonica kulture.


Sutra počinje Exit

RTV 04.07.2017
Sutra počinje Exit

Exit Festival svoje kapije otvoriće već sutra, a prema najavama turističkih poslenika očekuje se da Novi Sad tokom Exita poseti više od 50.000 domaćih i stranih turista koji dolaze iz 68 zemalja sveta.

U Novom Sadu najveća razlika između broja doseljenih i odseljenih u Srbiji

Od svih opština u Srbiji, Novi Sad ima najveći pozitivni migracioni saldo, odnosno najveću razliku između broja doseljenih i odseljenih osoba.


U Novom Sadu prvo čuvari kontejnera, sada i čuvari vodovoda

Nakon čuvara kontejnera, Novi Sad će dobiti i profesionalne čuvare objekata vodovodnog sistema. U tenderu koji je raspisalo JKP „Vodovod i kanalizacija“, traži se neodređen broj radnika koji će biti angažovani po pređenom kilometru, a kilometraža ...

'Egzit' kamp čeka goste

Novosti 02.07.2017
'Egzit' kamp čeka goste

Obezbeđen smeštaj posetiocima novosadskog festivala


Tribina o odabiru i menjanju profesije u utorak u Radio kafeu

Koju školu upisati, da li pohađati fakultet, ima li koristi od promene karijere i kako aktuelna ekonomsko-socijalna situacija utiče na poslovnu sposobnost svih građana Srbije tema je kojom će se Fondacija 021 baviti ovog utorka na tribini "Isplati...

Počinje Leto u vrtu galerija

Manifestacija "Leto u vrtu galerija", projekat Spomen-zbirke Pavla Beljanskog i Galerije Matice srpske, počinje danas, a za 2018. najavljeno je i uključivanje Poklon zbirke Rajka Mamuzića.1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | older »