Novi Sad i Vojvodina

Почела обнова Кинеске четврти

Обнова и ревитализација старе индустријске зоне, такозване Кинеске четврти почела је данас.

Zrenjanin nema vodu, privatnik uzima 4.500 € dnevno

Poslanik u Skupštini je rekao da su građani Zrenjanina prinuđeni protestuju jer svakog dana moraju da kupuju pijaću vodu u flašama.


Izgradnja biciklističke staze između Novog Sada i Beograda

Pokrajinski organi planiraju izgradnju biciklističke staze između Novog Sada i Beograda kojom bi se povezala dva najveća grada u Srbiji.

Novosađani pišu peticiju protiv seče sibirskih brestova

Pre trinaest godina, meštani Ulice Alberta Ajnštajna, samoinicijativno su prikupili nekoliko hiljada evra i na površini iza svojih kuća zasadili drvorede sibirskog bresta. Kako kažu, novim regulacionim planom, predviđeno je da se na toj lokaciji g...


Prva prolećna "Cvetna pijaca"

Danas počinje prolećni ciklus Cvetnih pijaca, koje Pokret gorana Novog Sada organizuje već petnaestu godinu sa ciljem da svi Novosađani/ke i posetioci Novog Sada na jednom mestu pronađu sve što im je potrebno za uređenje njihovih vrtova, balkona i...

Iscurila opasna kiselina u Čelarevu

Juče oko 16 časova došlo je do curenja fosforne kiseline u fabrici Karlsberg u Čelarevu. Nema povređenih i ne preti opasnost građanima, javlja RTV Vojvodine.


I dalje se povećava broj tužbi protiv Grada zbog ujeda pasa

Izveštaj novosadskog pravobranilaštva pokazuje da se i dalje povećava broj tužbi protiv Grada zbog ujeda pasa.

Ulica horora u Novom Sadu: Prepuna krvavih špriceva, ali to nije ono najgore

Dva muškarca i jedna žena, heroinski zavisnici, pokušali su da obiju kuću u Ulici Mikole Kočiša, dok je starijem bračnom paru nedavno ukraden automobil. Ovo su samo neki od incidenata koji su se dogodili u poslednje vreme u novosadskoj "ulici horo...


Italijanska izložba "Sjaj renesanse" od 19. aprila u Novom Sadu

Atraktivna italijanska izložba "Sjaj renesanse", koja je sa velikim uspehom održana u brojnim svetskim metropolama, biće otvorena 19. aprila u Muzeju grada Novog Sada, najavili su organizaotori.

Tutnje vozovi preko Žeželjevog mosta

Preko novog Žeželjevog mosta u Novom Sadu, prvi put od kada je stari srušen 1999. u NATO bombardovanju, danas je krenuo redovni saobraćaj


Od sutra redovan železnički saobraćaj preko Žeželjevog mosta

Sutra u 12 časova, ponovo će posle 19 godina biti uspostavljen redovan železnički saobraćaj preko Žeželjevog mosta preko Dunava u Novom Sadu.

Радно време Дома здравља током ускршњих празника

Лекари опште праксе Дома здравља “Нови Сад” и медицине рада у Новом Саду радиће свих дана празника од 7 до 20 сати у објекту “Јован Јовановић Змај” (Змај Огњена Вука бр. 19).


Serija paljevina u Novom Sadu: Gorelo pet automobila

U poslednjih sedam dana gorelo je čak pet automobila, uglavnom skupocenih

Počinje probno opterećenje novog mosta, vozovi preko njega od vikenda

Asfaltiranje novog drumsko-železničkog mosta, među Novosađanima poznatog i kao novi Žeželjev most, završeno je sinoć oko 23 časa, a za danas je najavljeno probno opterećenje mosta.


Putnici u šoku, ovako izgleda bus za Novi Sad

Putnici autobusa koji je juče išao na liniji Beograd - Novi Sad platili su kartu od 750 dinara u jednom pravcu da bi se vozili "skalamerijom". Pogledajte fotografije!

Počelo uređenje parking mesta

Moj Novi Sad 02.04.2018
Počelo uređenje parking mesta

Duž cele "žile kucavice" novosadskog saobraćaja mesta za parking oštećena korenjem drveća. Ne zadugo, poručuju nadležni.


Šest godina od tragedije u diskoteci "Kontrast"

U požaru koji je na današnji dan pre šest godina izbio u diskoteci "Kontrast" u Novom Sadu život je izgubilo šest osoba, tri mladića i tri devojke.

"Radosno detinjstvo" ispisalo decu zbog neplaćenih računa

Tokom prepodneva roditelji dece korisnika vrtića i jaslica Predškolske ustanove "Radosno detinjstvo" koji su imali dugovanja prema toj ustanovi obavešteni su da su im deca ispisana sve dok ne plate ceo zaostali dug


ЈГСП: Од априла вожња у седам нових аутобуса

Седам нових нископодних соло аутобуса стигло је синоћ у гаражу Јавног градског саобраћајног предузећа (ЈГСП) „Нови Сад”. Грађани ће се у њима возити ускоро, а како незванично сазнајемо нова возила ЈГСП-а би на улицама града могла да се појаве већ ...

Vratile se rode: Prvoje stigao u Taraš

Iz Taraša je stigla lepa vest – došao je Prvoje, roda koja se već šest godina zaredom prva vraća u Taraš, koji je pre nekoliko godina dobio titulu Evropskog sela roda.1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | older »