Novi Sad i Vojvodina

Sremski Karlovci postaju univerzitetski centar Srbije

Sremski Karlovci uskoro bi mogli da postanu univerzitetski centar Srbije, sa najboljim studijskim programima svih fakulteta, a sve u cilju privlačenja stranih studenata.

Građani Bačke Topole: Ne možemo biti tolerantni prema smradu

Građani Bačke Topole i okolnih mesta i aktivisti ekoloških pokreta, okupljeni na 50. protestu protiv smrada i zagađenja reke Krivaje u B.Topoli i drugim opštinama, nezadovoljni stavom opštinskih vlasti objavili su proglas.


Jesenja razmena knjiga i 'Čitanjac' u nedelju u Eđšegu

Jesenja razmena knjiga održaće se u nedelju, 21. oktobra u kulturnoj stanici Eđšeg, Antona Čehova 4.

Počeo treći 'Novosadski Oktoberfest'

Tradicionalnim otvaranjem pivskog bureta počeo je treći 'Novosadski Oktoberfest' koji će biti održan 19. i 20. oktobra u Master centru Novosadskog sajma u organizaciji kompanije 'Color Press Group'


Новосадски ноћни базар на Рибљој пијаци

Новосадски ноћни базар и Сајам младих пољопривредника одржава се 19. и 20. октобра од 18 часова до поноћи на Рибљој пијаци

Novosadski kvartovi oživeli kroz projekat 'Nova mesta – mikrogranting'

Fondacija "Novi Sad 2021" predstavila je danas četiri lokacije u našem gradu koje su deo projekta "Nova mesta – mikrogranting", pokrenutog u cilju da se uz male urbane intervencije i inovativne ideje ožive zapušteni prostori u novosadskim kvartovi...


Поправка Сентандрејског моста до 14. новембра

Сентандрејски мост затворен је за саобраћај, те преко њега сада могу само пешаци, што је збунило многе возаче, али и путнике у аутобусима, будући да многи од њих нису видели јавна обавештења о затварању тог прелаза преко Канала Дунав–Тиса–унав. С ...

Tematski dani i radionice na 14. Kids festu

14. Kids fest pod sloganom 'Moja filmska zvezda' se ove godine održava od 15. do 21. oktobra, u više od 30 gradova u Srbiji.


U nedelju izmena trasa pojedinih autobusa zbog Novosadskog maratona

Pojedini gradski autobusi voziće izmenjenim trasama u nedelju, 14. oktobra, zbog održavanja Novosadskog maratona.

U Novom Sadu 'policijski čas' za mlade

Koordinaciono telo za borbu protiv nasilja u osnovnim i srednjim školama Novog Sada je inicijator mera po takozvanom islandskom modelu


Roditelji u Novom Sadu za zabranu večernjih izlazaka dece

Savet roditelja đaka osnovnih i srednjih škola Novog Sada podržao je predlog Koordinacionog tela za borbu protiv nasilja u školama da se mlađima od 16 godina zabrani da bez pratnje punoletne osobe koja za njih odgovara, zimi budu van kuće posle 22...

'Art Kvart – Start' i ove godine u pet delova Novog Sada

Umetnički kursevi 'Art Kvart – Start' namenjeni su svim omladincima uzrasta od 14 do 18 godina, a sastoje se od pet sekcija, u pet različitih delova grada, koji paralelno stvaraju, nakon čega se spajaju i gde nastaje zajedničko umetničko delo.


Nastavljaju se radovi na obnovi 'Kineske četvrti'

Izgradnja komunalne infrastrukture i uređenje svih saobraćajnih površina na Bulevaru Despota Stefana, u severnoj zoni i na saobraćajnici između tzv. Kineske četvrti i studentskih domova počinje polovinom oktobra, saopštava organizacija Novi Sad 2021.

Počelo rasklapanje mosta: Umesto 4 godine, odslužio punoletstvo

U Novom Sadu je počelo rasklapanje mosta "Boško Perošević", montažno-demontažnog mosta koji je služio više od 18 godina


Škola omladinskog preduzetništva na više lokacija u Novom Sadu

Novosadski edukativni centar poziva zainteresovane mlade da se priključe Školi društveno omladinskog preduzetništva, projektu koji se sastoji od niza radionica na temu zapošljavanja, podsticaja i pokretanja.

Од спорта до уметности у оквиру 'Дечје недеље'

Данашњи програм 'Дечје недеље', која траје до 7. октобра, почиње у 9.15 часова представом 'Чудотворни извор' у 'Распустилишту', Радничка 20.


U ovom vojvođanskom selu živi složno 15 nacija, mole se u četiti crkve, a škola im se zove 'Bratstvo i jedinstvo'

Nije Evropska unija toliko daleko kao što se misli, dovoljno je doći u skladnu i tihu Kucuru - malo vojvođansko selo pored Vrbasa broji čak 15 različitih nacija koje tu žive zajedno i složno.

Počela je Dečja nedelja

Ova nedelja je posvećena i mališanima pod sloganom "Moje je pravo da živim srećno i zdravo - za odrastanje bez nasilja". Počela je Dečja nedelja.


Vučević: Spens neće biti porušen 'preko noći' bagerima

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izjavio je da ne postoji nikakav projekat i plan o rušenju Spensa i da "niko ništa neće raditi preko noći, niti će se pojaviti bageri da poruše objekat".

Волонтери из целог света помажу у уређењу Подбаре

Међународни волонтерски камп 'Добар за живот', у оквиру којег је 13 волонтера из осам земаља допутовало у наш град, реализује се од 17. до 29. септембра.1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | older »