Teme dana

Vređanje razuma

Danas, Slaviša Lekić 27.02.2017
Vređanje razuma

Pre neki dan poslanik SNS Vladimir Đukanović u svojoj TV emisiji potpisnike Apela Saši Jankoviću, sve redom, od akademika, do novinara, nazvao je - "groznim njuškama"!

Kandidatura

Politika, Đorđe Vukadinović 27.02.2017
Kandidatura

Ako legalni predsednik države može da prođe ovakvog toplog zeca samo zato što se usudio da se kandiduje mimo volje premijera, čemu se onda mi ostali imamo nadati?


Bespilotna opozicija

Blic 26.02.2017
Bespilotna opozicija

Poruka famoznog letećeg spota s bunovnim premijerom koji nikad ne spava je, koliko god on izgledao budalast, a meni tako izgleda, jasna - narode, vi birate vođu, a to mogu biti samo ja - Aleksandar Vučić.

Tramp i Srbi

Novosti, Vuk Mijatović 25.02.2017
Tramp i Srbi

Euforija koja je u Srbiji nastala posle izborne pobede američkog rijaliti junaka, u slobodno vreme beskrupuloznog biznismena čija je jedina ideologija novac, ogolila je ponovo ovdašnju sklonost ka mitomaniji


Čekajući Vučićevu odluku - vanredni izbori, za i protiv

Zahtevi za vanredne parlamentarne izbore dolaze i iz vladajućih i iz opozicionih redova. Ima i onih kojima se ne bori za mesta u novom sazivu parlamenta. Kome na političkoj sceni zapravo odgovaraju i predsednički i republički izbori?

Put od Alajbegove slame

Vreme, Radmilo Marković 24.02.2017
Put od Alajbegove slame

Osim fotografija ministra Zlatibora Lončara u Šilerovoj ulici i sa članovima Zemunskog klana, Velimir Ilić je u javnost izneo i izveštaj radne grupe o realizaciji auto-puta E-80 na delu Niš (Prosek) – Dimitrovgrad (granični prelaz sa Bugarskom). A...


Koliko košta Nikolićeva podrška Vučiću

Politika, Dejan Spalović 23.02.2017
Koliko košta Nikolićeva podrška Vučiću

Da li je petodnevnom političkom zemljotresu, izazvanom Nikolićevom najavom da će se kandidovati za drugi mandat, zaista došao kraj, kako bi se moglo zaključiti na osnovu zajedničkog saopštenja predsednika i premijera?

Тома и Вучић

Стандард, Жељко Цвијановић 22.02.2017
Тома и Вучић

Александар Вучић и Томислав Николић би неко време требало да ћуте о стабилности Србије.


Dva mitinga, dva merila

Politika, Boris Jašović 21.02.2017
Dva mitinga, dva merila

Stvari se razvodnjavaju kada je buntovnika manje

Dobri momci

Nedeljnik, Veljko Lalić 20.02.2017
Dobri momci

Dogovorili smo se ove nedelje da svako da neki svoj ugao u vezi s predsedničkim izborima kako se ne bismo posle Sretenja pravili pametni i pozivali na tekstove kojih nije bilo.


Turbulencija

Novosti, Mirjana Bobić-Mojsilović 19.02.2017
Turbulencija

I dok se mi zamajavamo avionima, glumcima i statistima, nemamo koncentraciju da primetimo, na primer, da je udaren temelj državnoj granici Kosova, da Bakir Izetbegović najavljuje reviziju presude Međunarodnog suda pravde po tužbi BiH protiv Srbije...

Slučaj Nikolić - politički obračun unutar familije?

Da li iza informacije plasirane u medijima kako Tomislav Nikolić, ipak, namerava da se kandiduje za drugi mandat, stoji nedvosmislena namera ili politička trgovina? Izostanak zvanične potvrde Nikolićevih namera, kao i sadržine razgovora između nje...


Nikolićeva cena

Blic, Veselin Simonović 17.02.2017
Nikolićeva cena

Nije se aktuelni predsednik Srbije Tomislav Nikolić kandidovao za drugi mandat, a kad će i da li će - to je još neizvesno.

Дачићева „уцена“ Вучићу? „Ти за председника Србије, ја за премијера“

Ивица Дачић лидер СПС који се показао као вешт политичар „лукавог“ моравског стила владања у политици пре више од годину дана јавно је саопштио да ће се кандидовати на председничким изборима 2017 године.


Loša mera hrvatstva

Politika, Jelena Cerovina 15.02.2017
Loša mera hrvatstva

era hrvatstva nije koliko se voli hrvatska domovina, već koliko se ne voli Srbija”, rekao je nedavno bivši hrvatski predsednik Ivo Josipović, a čini se da ta ocena svakim danom dobija poneku potvrdu. Proteklog vikenda su po zlu čuveni „Bed blu boj...

Srbija, između ostalog

Novosti, Mirjana Bobić-Mojsilović 14.02.2017
Srbija, između ostalog

Nažalost, srpska politička scena je odavno počela da liči na “Pop Ćiru i pop Spiru”


Bakir i dalje ratuje

Politika, Mladen Kremenović 13.02.2017
Bakir i dalje ratuje

Rat u BiH skončao je pre dvadeset dve godine ali Bakir Izetbegović i dalje ratuje.

Bitka za Evropu: Može li izmoždeni Brisel da preživi ofanzivu populista

Uvek postoji deo društva koji se oseća napušteno ili ignorisano od svoje vlade, ali nakon krize 2008. godine, spasavanja banaka, migranatske krize i niza terorističkih napada, sve veći broj Evropljana oseća se tako. Šta je njihov odgovor na taj ...


Evo otkud to dolazi

Novosti, Ratko Dmitrović 11.02.2017
Evo otkud to dolazi

Jednu vrstu 'razumevanja', davno zabeleženu u Beogradu, nećete naći nigde u Evropi, verovatno ni u celom svetu

Piramidalni Topalovići

Politika, Aleksandar Apostolovski 10.02.2017
Piramidalni Topalovići

Smrt u Srbiji je preskupa rabota, a život još skuplji, tako da običan smrtnik mora da do tančina izračuna šta mu je isplativije.1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | older »