Teme dana

Amnestija, pomilovanje, glupost

Peščanik, Sofija Mandić 20.03.2019
Amnestija, pomilovanje, glupost

Domaća javnost je s pravom uznemirena zbog načina na koji je tokom samo jednog popodneva osamnaestogodišnji srednjoškolac osuđen na kaznu zatvora od 30 dana.

Za slobodu naroda

Danas, Jasmina Lukač 19.03.2019
Za slobodu naroda

Bošku Obradoviću upad u zgradu RTS nije prvi takav slučaj – upadao je on sa svojim pristalicama i na tribine Peščanika, ali i u RIK nakon izbora 2016. i pravio demonstracije ispred TV Pinka.


Odlepljeni

Vreme, Jovana Gligorijević 18.03.2019
Odlepljeni

Dvojica organizatora protesta "1 od 5 miliona" privedeni su u noći između utorka i srede jer su lepili nalepnice na prostorije Srpske napredne stranke u Zemunu.

Biti Goran Vesić

Peščanik, Ljubodrag Stojadinović 17.03.2019
Biti Goran Vesić

Neće biti lako budućim biografima izvesnog Vesić Gorana, kad se budu prihvatili posla da ispišu njegov raskošni životopis. Ali, za takav poduhvat još ima vremena.


Šejtanov rečnik

Peščanik, Ljubodrag Stojadinović 15.03.2019
Šejtanov rečnik

Jednom, u bližoj budućnosti – ako je uopšte imam – pokušaću da napravim odvratnu antologiju izabrane misaone sekrecije predsednika nečega, koji se uprkos zdravom i bolesnom razumu i dalje nalazi u onoj važnoj zgradi na Andrićevom vencu.

Političke kurve

NIN, Milan Ćulibrk 15.03.2019
Političke kurve

Šta čoveku treba da se desi da bi postao Vesić? Ako tvrdi da bi Zoran Đinđić, da nije ubijen, danas bio član ili bar simpatizer SNS-a i Vučićev fan, verovatno misli da bi to isto uradio i Ante Marković


Bulevarom Zorana Đinđića

Peščanik, Saša Ilić 13.03.2019
Bulevarom Zorana Đinđića

Prošlo je šesnaest godina od atentata na prvog i poslednjeg demokratskog premijera Srbije Zorana Đinđića.

AVtocenzura

Danas, Slaviša Lekić 12.03.2019
AVtocenzura

Sve kad bi sutra odlučio da do kraja života izgovara sušte konstante, Aleksandar Vučić teško da bi uspeo da uspostavi ravnotežu sa glupostima, neistinama i lažnim obećanjima kojima nas je ovih nekoliko godina darivao


Jutkilend

Politika, Aleksandar Apostolovski 11.03.2019
Jutkilend

Nasledivši lingvističke egzibicije svog nekadašnjeg šefa Velje Ilića, koji je u politički govor uveo pojam „kraduckanje”, Milutin Jeličić Jutka je srpski jezik obogatio rečima poput „ljubkanje” i „volkanje”. A zapravo je lokalni bos, koristeći svo...

Militaristička farsa

Peščanik, Ljubodrag Stojadinović 10.03.2019
Militaristička farsa

Toplo je, uz nešto vetra, temperatura iznad proseka za ovo doba godine. Radost za sirotinju, kazuju iskusne starice, kad užeže zvezda, mesta pod nebom ima za sve. Baš za sve.


Jataci

Peščanik, Dejan Ilić 08.03.2019
Jataci

Milan Radoičić, osumnjičeni za ubistvo Olivera Ivanovića, novi je predsednik Fudbalskog saveza Kosova i Metohije. Da odmah razjasnimo – Fudbalski savez Kosova i Metohije jedan je od pet regionalnih saveza Fudbalskog saveza Srbije.

Jutkam vas, sve redom

Vreme, Dragoljub Žarković 07.03.2019
Jutkam vas, sve redom

O slučaju Milutina Jeličića Jutke donedavno predsednika opštine Brus (u pet mandata) zna se sve i svašta, osim, naravno, sudskog epiloga.


Trećepozivac u besramnoj kampanji

Novi magazin, Jelka Jovanović 06.03.2019
Trećepozivac u besramnoj kampanji

Hoće li tetka iz Kanade doći na ispraćaj i šta si radio devedesetih kad se pucalo, najčešći su komentari brojnih čitalaca posle najave ministra odbrane Aleksandra Vulina da će se prijaviti na 15-dnevnu vojnu obuku 600 muškaraca za rezervni sastav,...

Hvala Jutki, ali nema izvini

Noizz, Dragana Pandurević 05.03.2019
Hvala Jutki, ali nema izvini

Čujem naterala stranka Milutina Jeličića da podnese ostavku. Skoro godinu dana nakon što se u medijima pokrenula afera o slučaju iz Brusa, gde je Jutka kao predsednik opštine zastrašivao, pretio, seksualno uznemiravao i ucenjivao. Koga god je stig...


Gladni, a debeli

NIN, Milan Ćulibrk 04.03.2019
Gladni, a debeli

Od predsednika Vučića smo saznali da u Srbiji problem nisu gladni već gojazni. Da li je na taj način nesvesno podržao građane koji već 12 nedelja na protestima redovno šetaju, mada njima nije cilj da skinu kilograme, nego vlast

Диктатор и на речима и на делима

Између сна и јаве, Славко Живанов 03.03.2019
Диктатор и на речима и на делима

У интервјуу телевизији 'Пинк' (где толико често и дуго гостује такорећи свакодневно), 21. фебруара председник Србије је изјавио:


Uredbe i prevare

Peščanik, Dejan Ilić 02.03.2019
Uredbe i prevare

Zbog Beograda na vodi, pre vremena su zatvorene železnička stanica i obilazna pruga oko Kalemegdana kojom su išle opasne materije. Sada se one prevoze noću ispod centra grada, kroz stanicu Vukov spomenik.

Retuširana obećanja

Danas, Gordana Suša 28.02.2019
Retuširana obećanja

Sećate li se ambiciozne najave da će svake nedelje primati građane od pet do osam sati, i jednom mesečno, od šest do 20 ili 22 časa, „u zavisnosti od umora“ !


5 profila koje bi Aleksandar Vučić trebalo da zaprati na Instagramu

Narod u šali ume da kaže da je Aleksandar Vučić počeo i iz frižidera da im izlazi. Taman kada su našli utočište na jedinoj društvenoj mreži koju predsednik Srbije nema, stigla je vest - Vučić napravio Instagram.

Blurovana nacija

NSPM, Mihailo Medenica 26.02.2019
Blurovana nacija

Ti si, Aleksandre Vučuću, ipak največi kralj koji postoji, svega mi!1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | older »