Vesti dana

Vučić: Nema sile koja me može naterati da priznam Kosovo

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je da nema sile koja ga može naterati da prizna nezavisnost Kosova.

Pucnjava tokom vojne parade, raste broj žrtava

Dvadeset devet osoba je ubijeno, a 53 su ranjene u napadu naoružanih ljudi na vojnu paradu u Ahvazu, javila je državna novinska agencija Irna novi bilans


Napad na vojnoj paradi u Iranu, više od 20 mrtvih

Naoružane osobe su otvorile vatru tokom vojne parade u gradu Ahvazu, na jugozapadu Irana, kada su ubijena 24 pripadnika Revolucionarne garde. U napadu je povređeno više od 60 osoba. Odgovornost za napad preuzeo Nacionalni pokret Ahvaza, za koji vl...

Vučić: Srbija je uvek za dijalog, ali moramo da znamo o čemu razgovaramo

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je EU zamerio zato što ne reguje na pretnje ratom koje dolaze od Albanaca sa KiM i najavom ukidanje granice između Kosova i Albanije.


Dačić: Rešenje za Kosovo nije na stolu, razgraničenje je opcija

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da rešenje za pitanje Kosova i Metohije nije na stolu i njega treba strpljivo tražiti.

Potvrđeno: Fronteks na granicama Srbije

Evropski komesar za migracije, unutrašnja pitanja i građanstvo Dimitris Avramopulos i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović parafirali su danas sporazum između Srbije i EU.


Vučić: Dolazak Sija u Srbiju – signal investitorima

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je u Tjenđinu da je veoma važno što je predsednik Kine Si Đinping prihvatio da ponovo poseti Srbiju jer je to signal investitorima da ulažu u našu zemlju.

Vučić i Si istakli značaj saradnje u okviru inicijative 'Jedan pojas, jedan put'

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i kineski predsednik Si Đinping istakli su danas u Pekingu značaj saradnje dve zemlje u okviru inicijative 'Jedan pojas, jedan put'


Vredni sporazumi između Srbije i Kine, potpisan i ugovor za RTB 'Bor'

U prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, u Pekingu je potpisan ugovor o strateškom partnerstvu za RTB "Bor", kao i više drugih važnih ekonomskih sporazuma. Prethodno je potpisan sporazum o ulaganju u Zrenjanin vredan gotovo milijardu dolara.

Predsednik Srbije doputovao u Kinu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić doputovao je danas u Peking, u posetu Kini, gde će učestvovati na Svetskom ekonomskom forumu, poznatijem kao 'letnji Davos'


Bez sveobuhvatnog paketa - nema sporazuma o Kosmetu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da sporazum Beograda i Prištine nije moguć bez sveobuhvatnog paketa.

Uragan Florens: Oluja počela da razara SAD

Uragan Florens stigao je do delova istočne obale Sjedinjenih Država.


Jezivi snimci sa Zakintosa: Stena se ruši, ima povređenih

Troje ljudi, među kojima najmanje jedna strana turistkinja, lakše su povređeni u odronu na čuvenoj plaži na ostrvu Zakintos, javila je novinska agencija Ana.

Tači: Teško do sporazuma sa Beogradom, ali sam optimista

Kosovski predsednik Hašim Tači sastao se u Skoplju sa premijerom Makedonije Zoranom Zaevim, sa kojim je, kako je rekao, razgovarao i o dijalogu Beograda i Prištine.


Uragan preti SAD, stiglo upozorenje: Sklonite se, odmah

Američki zvaničnici su poslali jasno i nedvosmisleno upozorenje svima koji se nalaze na putu snažnog uragana Florens, javlja CNN.

Gotova drama: Aerodrom 'Nikola Tesla' otvoren, uklonjen egipatski avion

Aerodrom "Nikola Tesla" otvoren je za saobraćaj, posle blokade piste koja je trajala sedam sati.


Bez posete Gazivodama, nema Vučićeve posete Kosmetu

Ukoliko prištinske vlasti spreče da predsednik Srbije Aleksandar Vučić poseti Gazivode, u vreme najavljenog odlaska na Kosovo i Metohiju 8. i 9. septembra, moguće je otkazivanje i celog programa posete, nezvanično saznaje RTS.

Dačić: Dijalog Beograda i Prištine u ključnoj fazi

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da je dijalog Beograda i Prištine u ključnoj fazi i da treba ozbiljno razmotriti svaku ponuđenu opciju.


Panika na aerodromu u Njujorku: Avion u karantinu, putnici bolesni

U bolnicu je smešteno 10 od oko 100 putnika i članova posade koji su se žalili na zdravstvene probleme po sletanju u Njujork iz Dubaija.

Vučić: Priština neće razgovor ni o jednom suštinskom pitanju

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je danas, uoči predstojećeg dijaloga u Briselu, da predstavnici Prištine neće da razgovaraju ni o jednom pitanju od suštinskog značaja.1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | older »