Hag

Vlada dala garancije za Ratka Mladića

Vlada Srbije dala je garancije za puštanje na privremenu slobodu Ratka Mladića iz pritvora Haškog tribunala radi lečenja, rečeno je danas Tanjugu u Ministarstvu pravde.

Novo prolongiranje odluke o Haradinaju?

Istražno veće Apelacionog suda u Kolmaru koje odlučuje o zahtevu Srbije za izručenje Ramuša Haradinaja 6. aprila najverovatnije neće doneti odluku o zahtevu, već je odložiti za neko naredno ročište, rečeno je danas Tanjugu u tom francuskom sudu.


Haško tužilaštvo: Odbaciti Mladićev zahtev za privremeno oslobađanje

Tužilaštvo Haškog tribunala zatražilo je da sud, kao neosnovan, odbije zahtev generala Ratka Mladića da bude privremeno pušten na slobodu radi lečenja u Rusiji.

Poslednje oružje kapetana Miroslava Radića

Miroslav Radić, koji je nedužan robijao 1.622 dana u Sheveningenu, na kraju zatražio pomoć našeg Ustavnog suda, jer su redovni proglasili da Srbija, koja ga je uhapsila, saslušala i isporučila Tribunalu, nije kriva za njegovo stradanje


Hag: Praljak je zločinac koji je sprovodio Tuđmanovu politiku podele BiH

Tužilaštvo Haškog tribunala označilo je danas Slobodana Praljka kao jednog od "ključnih učesnika" u zločinačkom poduhvatu kojim su, tokom rata u BiH, vlasti i snage Hrvatske i bosanskih Hrvata proterivale Muslimane iz srednje Bosne i zapadne Herce...

Napadačima na generala Krstića još šest do 12 godina zatvora

Trojica muslimanskih osuđenika na kaznu doživotnog zatvora, koji su u zatvoru na severu Engleske pokušali da ubiju bivšeg generala Vojske Republike Srpske Radoslava Krstića, kažnjena su danas s još šest do 12 godina zatvora.


Porodica Gorana Hadžića na poligrafu

Večernje novosti 09.12.2010
Porodica Gorana Hadžića na poligrafu

Novosadsku porodičnu kuću i dom ćerke haškog begunca pretresla policija, a zatim ukućane pozvala na poligrafsko testiranje

Šljivančaninu smanjena kazna sa 17 na deset godina zatvora

Žalbeno veće Haškog tribunala osudilo je danas bivšeg oficira JNA Veselina Šljivančanina na 10 godina zatvora, što je treća i konačna presuda u tom procesu, doneta nakon vanrednog preispitivanja pravosnažne presude.


Haradinaj optužen za ubistva, mučenje i okrutno postupanje

Ubistva, mučenje i okrutno postupanje prema Srbima, Romima i Albancima u okolini Dečana 1998. godine stavljaju se na teret tadašnjem regionalnom zapovedniku OVK Ramušu Haradinaju novom optužnicom po kojoj će mu ponovo suditi Haški tribunal.

Tužioci traže delimično ponavljanje sudjenja Haradinaju

Tužilaštvo Haškog tribunala je zatražilo delimično ponavljanje sudjenja Ramušu Haradinaju, tvrdeći da nije bio pravičan prvostepeni proces, posle kojeg je Haradinaj oslobodjen krivice za zločine na Kosovu 1998. godine.


Šest sati pretresa kuće Gorana Hadžića

Večernje novosti 10.10.2009
Šest sati pretresa kuće Gorana Hadžića

Pripadnici posebne jedinice MUP Srbije za otkrivanje ratnih zločina, uz asistenciju krim-tehničara i policajaca PU Novi Sad, šest sati su u petak pretresali kuću haškog begunca Gorana Hadžića u novosadskom naselju Telep.

Završen pretres, Goran Hadžić nije nađen

U Novom Sadu, u naselju Telep, završena akcija Žandarmerije u okviru potrage za Goranom Hadžićem.


Kad zapeva haško bratstvo

Hrvatski generali u Haškom pritvoru dva puta mesečno u improvizovanoj kapeli, slušaju misu, sviraju i pevaju, piše zagrebački "Večernji list".

Milanu Lukiću doživotna kazna zatvora

Milan Lukić, optužen pred Haškim tribunalom za zločine nad muslimanima u i oko Višegrada od 1992. do 1994. godine, osuđen je danas na kaznu doživotnog zatvora, a saoptuženi Sredoje Lukić na 30 godina zatvora.


Karadžić negira krivicu

Bivši predsednik Republike Srpske Radovan Karadžić negirao je u danas objavljenom pretpretresnom podnesku krivicu za genocid i zločine nad nesrbima u BiH 1992-95. za koje je optužen.

Odbrana iz zatvorskog kreveta

Građanski list 09.06.2009
Odbrana iz zatvorskog kreveta

Danas u Haškom tribunalu počinje obnovljeno suđenje bivšem šefu Službe državne bezbednosti Jovici Stanišići i njegovom pomoćniku Franku Simatoviću, optuženim za zločine nad Hrvatima i muslimanima u Hrvatskoj i BiH od 1991. do 1995. godine.


Bivši predsednik Srbije Milutinović definitivno slobodan

Tužilaštvo Haškog tribunala neće se žaliti na oslobađajuću presudu bivšem predsedniku Srbije Milanu Milutinoviću

"Sledeće nedelje dokaz da je Karadžiću obećan imunitet"

Advokatski tim Radovana Karadžića saopštio je danas da će sledeće nedelje pokazati dokaz da je visoki američki zvaničnik obećao bivšem lideru bosanskih Srba da neće biti gonjen za ratne zločine.


Haške sudije podmitio sa 2.000.000 $ !

Fatmir Ljimaj, jedan od OVK zločinaca, u Hagu bukvalno kupio slobodu, pokazuju transkripti njegovih prisluškivanih razgovora

Šljivančaninu 17 godina zatvora!

Haški tribunal danas je pravosnažno osudio oficira bivše JNA Veselina Šljivančanina na 17 godina zatvora, pooštrivši prvostepenu kaznu kojom je za pomaganje zločina nad hrvatskim zarobljenicima u Vukovaru 1991. bio osuđen na zatvorsku kaznu od pet...1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | older »