Organizovani i privredni kriminal

Saši Mirkoviću pravosnažno godinu dana zatvora

Viši sud u Zaječaru pravosnažno je osudio na godinu dana zatvora nekadašnjeg predsednika Skupštine opštine Zaječar Sašu Mirkovića zbog zloupotrebe službenog položaja.

'Pljačka veka' u Srbiji: Iz Bora nestalo skoro 900 kg zlata

Iz pogona za dobijanje plemenitih metala 'Zlatara', iz sastava nekadašnjeg RTB-a, od 1. januara 2014. do 1. aprila 2017. nestalo je skoro 900 kilograma zlata.


Izrečena presuda Miškovićima i Đuraškoviću

Specijalni sud u Beogradu osudio je na dve i po godine zatvora i novčanu kaznu od osam miliona dinara vlasnika Delta holdinga Miroslava Miškovića.

Službenica iz Bačke Palanke 13 godina sebi isplaćivala penzije pokojnika

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova - Odeljenja za borbu protiv korupcije, uhapsili su V. M, službenicu u PIO fondu - Filijala Bačka Palanka, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila produženo krivično delo pronevere.


Zvezdan Terzić se predao, prebačen u zatvor

Bivši predsednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Zvezdan Terzić predao se jutros, posle gotovo tri godine skrivanja, Upravi kriminalističke policije Beograda, odakle je nešto pre 11 sati sproveden u Okružni zatvor u Beogradu.

Sud odbio zahtev Miškovića da mu vrati 11 miliona € jemstva

Apelacioni sud u Beogradu odbio je zahtev vlasnika Delte Miroslava Miškovića da mu sud vrati 11 od 12 miliona evra položenog novca na ime jemstva, jer smatra da i dalje postoji isti stepen opasnost od njegovog bekstva, potvrdila je za N1 portprolk...


Bubalo oslobođen optužbi za zloupotrebe u Luci Beograd

Specijalni sud u Beogradu oslobodio je danas nekadašnjeg ministra privrede i privatizacije Predraga Bubala i ostale optužbi za zloupotrebe prilikom prilikom prodaje paketa državnih akcija u Luci Beograd, preduzeću "Vorldfin" iz Luksembruga 2005. g...

Mišković traži da mu se vrati 11 miliona evra jemstva

Vlasnik Delta holdinga zatražio je od suda da mu se vrati 11 od 12 miliona evra položenih na ime jemstva da neće pobeći tokom sudskog postupka ili da se odredi upis hipoteke na njegovim nekretninama u visini jemstva, ali je Specijalni sud taj zaht...


Krimi grupa iz Ljubovije: Razotkrivena organizacija lokalnih moćnika

Zoran Knežević Fanatik (43), nekadašnji funkcioner SNS u Ljuboviji, osumnjičen je da je organizovao kriminalnu grupu koja je nameštala opštinske tendere, saznaje „Blic“.

Oliver Dulić osuđen na tri i po godine zatvora

Bivši ministar za zaštitu životne sredine Oliver Dulić proglašen je krivim pred Specijalnim sudom u Beogradu za zloupotrebu položaja i njemu je izrečena kazna od tri godine i šest meseci zatvora.


Mišković traži oslobađajuću presudu

Vlasnik Delta holdigna Miroslav Mišković zatražio je danas od sudskog veća Apelacionog suda u Beogradu da preinači prvostepenu presudu kojom je osuđen na pet godina zatvora i pravosnažno da oslobodi svih optužbi.

Ukinuta pravosnažna presuda „SMS mafiji”, ponavlja se suđenje

Vrhovni kasacioni sud naložio je da se ponovi suđenje za 18 optuženih za prevare u SMS nagradnim igrama Državne lutrije Srbije pošto je usvojio zahtev za zaštitu zakonitosti branilaca optuženih.


Uhapšen direktor Resavice zbog primanja mita

Služba za borbu protiv organizovanog kriminala uhapsila je vršioca dužnosti direktora Javnog preduzeća Resavica S. Dž. zbog primanja mita u iznosu od 30.000 evra, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

Podnet godišnji izveštaj Agencije za borbu protiv korupcije

Agencija za borbu protiv korupcije podnela je Narodnoj skupštini Godišnji izveštaj o radu za 2016, u kojem stoji da je, u oblasti sukoba interesa, povećan broj okončanih predmeta, kao i broj donetih meritornih odluka, saopšteno je iz te agencije.


Otkrivena velika afera: 21 miljarda evra prljavog novca izneto iz Rusije

Grupa reportera iz Rusije saopštila je da je otkrila detalje kompleksnog sistema pomoću koga je 21 milijarda dolara ilegalno prebačena iz zemlje kroz mrežu banaka.

Sve o 'Americi', ozloglašenom klanu kojem je pripadao Slobodan Šaranović

Klan "Amerika", koji je nastao 90-tih godina, poznat je po švercovanju kokaina iz Južne Amerike u Evropu, a vezuje se i za brojne otmice i ubistva


Akcija Pluton 2: Uhapšeno 47 osoba zbog korupcije

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u više gradova u Srbiji uhapsili su 47 osoba u nastavku akcije na suzbijanju krivičnih dela pranja novca, finansijskog kriminala i korupcije, posebno vezano za zloupotrebe službenog položaja u državnim o...

Otkrivene radionice za izradu falsifikovanih dokumenata

U Beogradu su uhapšene tri osobe zbog sumnje da su falsifikovale lična dokumenta, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije.


Na Gradini zaplenjen zlatan nakit sa dijamantima

Carinski službenici su, na ulaznoj strani graničnog prelaza Gradina, zaplenili zlatan nakit pronađen u vozilu nemačkih registarskih oznaka, čija je vrednost procenjena na više od dva miliona dinara, saopštila je Uprava carina.

Dinkić: Saslušan sam o više slučajeva pa i Mobtelu

Bivši ministar Mlađan Dinkić sašlušan je danas u svojstvu građanina u SBPOK-u, a potom je novinarima rekao da je bilo reči o različitim slučajevima, među kojima je i Mobtel.1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | older »