Ujedinjene Nacije

Mirovni pregovori: Bez rezultata o situaciji u Siriji

Mirovni pregovori o Siriji završeni su danas u Ženevi bez konkretnih rezultata, ali u pozitivnijoj atmosferi od prethodnih rundi razgovora, saopštila je sirijska opozicija.

Putin: Dogovoren prekid vatre u Siriji

Postignut je dogovor o prekidu vatre u Siriji i postoji spremnost za pokretanje mirovnih pregovora, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin. Naveo je da će Moskva i Ankara biti garanti dogovora. Sirijska armija objavila prekid borbi od 30. dec...


Guteres: Rat u Siriji postao "kancer na globalnom nivou"

Generalni sekretar UN Antonio Guteres sirijski sukob je nazvao "globalnom pretnjom" i poručio da globalne sile moraju odlučiti da ga okončaju, što se, kako je zaključio, ne može postići bez spoljne podrške.

SAD izdale Izrael: Procurio dokument o dogovoru Bele kuće i Palestine

Državni sekretar SAD Džon Keri i savetnica za nacionalnu bezbednost Bele kuće Suzan Rajs rekli su palestinskoj delegaciji u Vašingtonu, deset dana pre usvajanja rezolucije protiv jevrejskih naselja u Savetu bezbednosti UN, da njihova zemlja neće u...


Ban Ki Mun: Alepo je sinonim za pakao

Generalni sekretar UN Ban Ki-mun apelovao je na sve strane u Siriji da se nastavi evakuacija civila iz Alepa.

Bitka za Mosul: Ofanziva nastavljena

Iračke snage nastavile su danas koordinisanu ofanzivu prema Mosulu, poslednjem većem gradu pod kontrolom 'Islamske države', i njihova meta je istočna obala reke Tigris, koja deli grad na dva dela, izjavili su zvaničnici.


Od gladi svakog dana umre 20.000 ljudi

Svakog dana u svetu od gladi umre 20.000 ljudi.

Hilari Klinton: Nisam radila pod uticajem neke strane sile

Kandidatkinja za predsednika SAD Hilari Klinton je odbacila navode da je tokom obavljanja funkcije državnog sekretara bila pod uticajem neke strane sile.


UN: Rat u Siriji izmakao kontroli

Građanski rat u Siriji je izmakao kontroli i prestavlja ogroman neuspeh u zaštiti civila, rekla je danas visoka komesarka Ujedinjenih nacija za ljudska prava Navi Pilaj.

UN usvojila rezoluciju o Siriji

Generalna skupština UN usvojila je danas velikom većinom glasova rezoluciju kojom se kritikuje neuspeh Saveta bezbednosti UN da okonča konflikt u Siriji i osuđuje sirijski režim zbog upotrebe teškog naoružanja.


Posle veta na rezoluciju o Siriji, Moskva optužila Zapad

Rusija i Kina danas su stavile veto na rezoluciju Saveta bezbednosti UN kojom se sirijskom režimu preti sankcijama, a Moskva je optužila zapadne zemlje da žele da opravdaju vojnu intervenciju u Siriji.

Kina i Rusija jačaju partnerstvo u UN

Ruski predsednik Vladimir Putin sastao se sa predsednikom Kine Hu Đintaom na početku posete Pekingu koja ima za cilj dalje jačanje ključnog saveza dva velika suseda i dogovor o zajedničkoj akciji prema gorućim svetskim problemima, uključujući Siriju.


Policija u zgradi UN u Njujorku zaplenila 16 kg kokaina

Njujorška policija je zaplenila pošiljku sa 16 kilograma kokaina u centru UN za primanje pošte, rekao je portparol policije Pol Braun.

Nema dogovora o Palestini

Radio 021 09.11.2011
Nema dogovora o Palestini

Komitet Saveta bezbednosti UN nije postigao konsenzus da li treba prihvatiti palestinski zahtev UN za priznanje državnosti.


До 2100. на свету најмање 10 милијарди људи

Број становника света до 2100. године премашиће 10 милијарди, а можда достигне и 15 милијарди ако порасте стопа фертилитета, оцењују данас УН.

Stručnjaci UN: Mnogim državama preti nestanak!

BiH, Makedonija i Rusija nalaze se među deset država koje bi mogle nestati ako ne bude povećana trenutna stopa nataliteta, procjena je tima istraživača iz UN.


Kurt Valdhajm - skriveno zlo: Zločinac na čelu UN

Nakon sloma Hitlerove Nemačke maja 1945. godine, dok je general Aleksandar Ler čekao suđenje u Beogradu, a nad glavom generala Fon Panovica se njihala vešala na Crvenom trgu u Moskvi, gde ga je stigla zaslužena kazna za zločine na teritoriji Sovje...

Žene ugrožene širom sveta, uprkos zakonima

Oko 600 miliona žena živi u zemljama u kojima nasilje u porodici nije krivično delo, navodi se u u sredu objavljenom prvom izveštaju novoosnovane agencije UN za zaštitu prava žena.


Dopremanje oružja libijskim pobunjenicima najgrublje kršenje rezolucije UN

Ukoliko se ispostavi da je iz Francuske dopremano oružje libijskim pobunjenicima, to bi bilo najgrublje kršenje Rezolucije 1970 Saveta bezbednosti UN, izjavio je danas ministar inostranih poslova Rusije Sergej Lavrov pred poslanicima ruske Dume (d...

Ban Ki-munu poveren drugi mandat na čelu UN

Generalna skupština Ujedinjenih nacija jednoglasno je odlučila da generalnom sekretaru svetske organizacije Ban Ki-munu poveri još jedan petogodišnji mandat.1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | older »