Evropa

Eksplozija tokom raketnog testa u Rusiji: Norveška u panici, ispituje radijaciju

Norveška agencija za nuklearnu bezbednost analizira male količine radioaktivnog joda otkrivenog na severu Norveške posle eksplozije tokom raketnog testa u Rusiji

Snimci katastrofe: Pogledajte kako izgleda Evija

Na hiljade vatrogasaca bori se protiv šumskih požara u Grčkoj, a najveći je na ostrvu Evija, severno od Atine, koji i dalje bukti van kontrole.


Džonson povlači zvaničnike iz Brisela

Britanske diplomate povući će se iz struktura administracije EU u Briselu u roku od nekoliko dana, što je deo plana koji je izradila kancelarija novog premijera Borisa Džonsona.

Protest opozicije u Moskvi: Uhapšeno više od 600 demonstranata

Stotine aktivista i lidera opozicije privedeno na protestima u Moskvi


Katastrofa u najavi: Brana u Engleskoj pred pucanjem, evakuisan obližnji grad

Engleski gradić Vejli Bridž evakuisan je zbog straha od pucanja brane na obližnjem akumulacionom jezeru, javljaju britanski mediji, prenosi RTS

Zvižduci za Džonsona, premijerka Škotske mu ne veruje

Britanski premijer Boris Džonson posetio je danas Edinburg, gde se sastao sa premijerkom Škotske. Nikola Sterdžon, po svemu sudeći, ne veruje njegovim izjavama o Bregzitu.


Brutalno ubistvo u Nemačkoj: Muškarac gurnuo dete ispred voza

Nemačka policija saopštila je da je dete poginulo pošto ga je, kako se sumnja, muškarac gurnuo na šine ispred voza na glavnoj železničkoj stanici u Frankfurtu

Džonsonova politika o Bregzitu neprihvatljiva za EU

Najviši evropski zvaničnici odbacili su politiku Bregzita britanskog premijera Borisa Džonsona, nakon njegovog obračanja u parlamentu.


Džonson: Britanija izlazi iz EU 31. oktobra – nema ako ili ali

Britanska kraljica Elizabeta II je u Bakingemskoj palati, na formalnoj svečanosti, ponudila Boris Džonsonu mandat da formira Vladu, posle čega je on izjavio da će Britanija izaći iz EU 31. oktobra, i da tu nema ako ili ali.

Pakleni jul: Pariz i London danas gore, stručnjaci upozoravaju da Evropa nije spremna na ono što je čeka

Pariz, London i drugi gradovi širom Evrope pripremaju se za današnje rekordne temperature u okviru drugog toplotnog talasa koji je ovog leta zahvatio kontinent.


Najvreliji dani u istoriji Nemačke

U sredu je zabeleženo 40,5 stepeni, a u četvrtak će biti još toplije, prognoziraju meteorolozi. Većina nema dileme – u pitanju su posledice klimatskih promena. Ako vrela leta postanu redovna, najveći problem biće suša.

Evropa na udaru novog paklenog talasa

Zapadnu Evropu očekuje novi talas vrućine ove sedmice. U Holandiji, vlada je aktivirala 'nacionalni toplotni plan', a u Velikoj Britaniji se predviđa da će temperatura preći 35 stepeni Celzijusovih i mogla bi biti najviša ikada zabeležena.


Džonson imenovao ministre u novoj Vladi, mlađem bratu mesto u Ministarstvu za biznis

Britanski premijer Boris Džonson posle preuzimanja dužnosti imenovao je ministre u novoj Vladi koji treba da mu pomognu da sprovede 'bregzit' do 31. oktobra, a kao ministra za „bregzit“ postavio je Stivena Barklija.

Holandija: Posipaju ulice solju usred leta, toliko je toplo

Holandske vlasti pribegle su čudnoj metodi za hlađenje asfalta u vrelim danima koji su zahvatili Evropu.


Novi talas vrućine: Evropa na udaru, stiže i u Srbiju

Evropa će se tokom predstojeće sedmice ponovo suočiti sa talasom vrućine, pošto meteorolozi predviđaju da će temperature u većini zemalja prelaziti 40 stepeni.

Katastrofa: Rim prepun đubreta i lešinara

Gomila đubreta, užasan smrad, lešinari i pacovi "zatrpali" su Rim, zbog čega je izdato zdravstveno upozorenje gradskih službi.


U Evropi postoji 'tempirana bomba', gora od Černobilja

Fabrika nuklearnog otpada Ujedinjenog kraljevstva “Selafild” u Kambriji nosi titulu “najopasnije induistrijske zgrade u zapadnoj Evropi”.

Černobilju neophodna nova zaštita: Atomska centrala dobila novi sarkofag

Ojačan pokrov četvrtog reaktora ukrajinske atomske centrale koji će štititi od radijacije još 100 godina. U reaktoru ostalo 200 tona radioaktivnih elemenata


Micotakis na prvoj sednici Vlade Grčke: Novi model vladanja, 12 prioriteta

Na prvoj sednici nove vlade Grčke, sastavljene posle izbora na kojima je u nedelju pobedila stranka umerene desnice Nova demokratija, premijer Kirijakos Micotakis je širi sastav svog kabineta obavestio o, kako je rekao, novom modelu vladanja, uz 1...

Povratak dinastije Micotakis na čelo Grčke

Predsednik Nove demokratije Kirjakos Micotakis, potomak jedne od najvažnijih grčkih političkih dinastija, postaće sutra premijer nakon pobede na parlamentarnim izborima.1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | older »