Finansije

Svim penzionerima jednokratno 5.000 dinara do kraja godine

Svi penzioneri u Srbiji će dobiti do kraja godine jednokratnu pomoć od 5.000 dinara, izjavio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Problemi konverzije stambenih kredita: Državni deo ostaje u 'švajcarcima'

Problem konverzije stambenih zajmova u francima koji su subvencionisani iz budžeta. Zasad se konvertuje samo deo kredita koji se otplaćuje banci


Koje su opcije za otplatu kredita u švajcarcima

Danas se nastavljaju razgovori banaka, države i klijenata o načinu otplate stambenih kredita u švajcarskim francima. Procenjuje se da je oko 17.000 takvih kredita. Najvaljeno da bi konačno rešenje trebalo da se nađe do kraja meseca.

Presuda 'o švajcarcima': Dužnici delimično zadovoljni

Građani zaduženi kreditima u švajcarskim francima delimično su zadovoljni stavom Vrhovnog kasacionog suda o ugovorima koje su banke sklapale sa njima, kažu iz udruženje CHF.


Kamate na dozvoljeni minus u bankama od 21 do 48 odsto

Narodna banka Srbije danas je objavila uporednu listu naknada 14 najznačajnijih platnih usluga za građane i 18 platnih usluga za pravna lica i preduzetnike, pošto je stupila na snagu odredba Zakona o platnim uslugama.

Penzije su povećane: Ko će dobiti prvi povišicu, a ko najveću?

Nešto više od 90.000 penzionera koji su samostalno obavljali delatnost, danas će prvi dobiti penzije sa većim iznosom.


Banke traže lične podatake koje ne bi smele, sistemski problem koji će se tek rešavati

Ukoliko podižete kredit u banci, oni koji vam ga odobravaju, pretpostavljaju da biste učinili sve da ga dobijete. Zbog toga od vas traže i ono što ne bi smeli. Koliko su daleko u tome spremni da idu?

Paprene provizije banaka

Blic 27.08.2018
Paprene provizije banaka

Da biste poslali 200 evra prijateljima ili rođacima u Nemačku, Švajcarsku ili Ameriku preko banke morate da platite paprenu proviziju koja iznosi i čak 4.300 dinara ili 35 evra. Da stvar bude apsurdnija, ništa jeftinije nećete proći ni ako isti n...


Kako banke odlučuju kome će dodeliti kredit?

Mnogim ljudima je nepoznanica kako poslovne banke određuju kriterijume za dodelu kredita. Savetnik u Centru za edukaciju korisnika finansijskih usluga NBS Nikola Đukić objašnjava koja je kreditna politika banaka.

Oprez sa dozvoljenim minusom, banke "ćute"

Ako imate zaostale dugove u banci sa starih računa, banka će vas o tome obavestiti tek kada oni dostignu nekoliko hiljada dinara, verovali ili ne.


Javni dug Srbije 62,6 odsto BDP

Radio 021 04.01.2018
Javni dug Srbije 62,6 odsto BDP

Javni dug Srbije na kraju novembra 2017. godine iznosio je 23,4 milijarde evra, što je 62,6 odsto bruto domaćeg proizvoda (BDP), objavilo je Ministarstvo finansija.

Камате пале, а додатни трошкови гуле клијенте

Грађани Србије који се ове године задужују имају добре шансе да плате мању камату него претходних година.


Стигла једнократна помоћ, а након Нове године и пет одсто повишице

Преко 1,7 милиона пензионера добило је јуче једнократну помоћ од 5.000 динара. Ту помоћ добили су како пензионери у Србији, тако и наши држављани у иностранству.

Провизије на картице морају бити преполовљене

Клијенти банака у Србији ускоро би могли осетити благодети од приближавања земље Европској унији: Народна банка Србије припрема пакет прописа чија ће примена обезбедити повољније услове за све кориснике.


Plate ne moraju na račun, može i keš na ruke

Poslednjih meseci država sve glasnije zove penzionere da odustanu od poštara i penzije počnu da primaju preko tekućih računa.

Јефтине услуге банака могу вас папрено коштати

Када вам банка понуди нешто бесплатно или много јефтино, добро се распитајте колико ће то да вас кошта, у противном, лако се може догодити да оно yабе испадне скупље од плаћеног.


Efektiva upozorava: Zaduženom u švajcarcima za stan koji vredi 150.000 evra banka traži 400.000, ili mu ga oduzima

Udruženje bankarskih klijenata Efektiva zatražilo je od Narodne banke Srbije da donese hitne mere kojima bi se sprečilo aktiviranje hipoteka kod kredita u švajcarskim francima.

Uče opštine da naplaćuju porez

Švajcarska kancelarija za razvoj i saradnju nastaviće program Opšteg ekonomskog razvoja opština u Srbiji


Porasle nam plate - nominalno za 6%

Prosečna neto zarada isplaćena u Srbiji u februaru 2017. godine iznosila je 46.990 dinara, što je nominalno godišnje povećanje od 5,7%.

Ukida se dvostruko oporezivanje pri trgovini sa strancima

Od 1. aprila počinje primena Zakona o porezu na dodatu vrednost1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | older »