Privreda

Više od 20 kompanija iz Srbije na Sajmu investicija u Kini

NA Međunarodnom sajmu za investicije i trgovinu, koji se u kineskom gradu Sjamenu održava od 8. do 11. septembra, predstavnice će oko 8.000 izlagača iz celog svega, među kojima i više od 20 kompanija iz Srbije

Srpski izvoz kreće nizbrdo

Politika 22.11.2017
Srpski izvoz kreće nizbrdo

Rast cene energenata, povećanje privatne potrošnje, veći priliv stranih investicija, loša poljoprivredna godina i jačanje dinara uticaće na povećanje uvoza


Jumkov pamučni kombinat napustili Italijani, stižu Rusi

Predstavnici ruske kompanije za proizvodnju tapaciranog nameštaja "Mnogo Mebeli" postigli su načelni sporazum s lokalnim vlastima oko otvaranja fabrike u Vranju, uz punu podršku Vlade Srbije, a planirano je otvaranje njihovog pogona u iznajmljenim...

Novo carinsko obeležje – elektronski lokator

U februaru 2017. godine došlo je do promene Uredbe o carinski dozvoljenom postupanju sa robom.


Krkobabić: Država pomaže obnavljanju zadrugarstva

U naredne tri godine, u 500 najvećih sela biće osnovane zadruge, za čiji će uspešan početak rada država izdvojiti do 50.000 evra, najavio je danas Milan Krkobabić, ministar bez portfelja u Vladi Srbije.

Ratari u redovima za nove traktore

Ispred Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine u Beogradu, formirao se red poljoprivrednika koji žele da podnesu zahtev i dobiju obaveštenja o subvencijama države za kupovinu novih traktora.


Zadruge vraćaju život selu

Ministar bez portfelja zadužen za regionalni razvoj Milan Krkobabić smatra da bi u Srbiji ponovo trebalo da zaživi zadrugarstvo i da je za to potrebno "sveto trojstvo"- država, lokalna samouprava i zainteresovani vlasnici poljoprivrednih gazdinsta...

U Vojvodini se upravo događa nešto što bi moglo da ubije poljoprivredu

Zbog alarmatnog opadanja organske materije, odnosno humusa, pogotovo u Vojvodini, naše njive bi uskoro mogle postati neplodne.


Dijamant i Frikom beleže rast prodaje i proizvodnje

Poslovanje kompanija "Dijamant" i "Frikom", koje su deo hrvatskog koncerna "Agrokor" stabilno je u potpunosti, a prema rečima njihovih direktora Tea Vujčića i Gojka Djošića, obe kompanije od početka godine beleže rast proizvodnje i prodaje.

Poljoprivrednicima podeljeno seme kukuruza, soje i suncokreta

U cilju lakše realizacije setve, poljoprivrednicima lošijeg materijalnog statusa, sa teritorije Južnobačkog okruga, danas je podeljen semenski materijal.


Er Srbija šalje A330 na 'Franju Tuđmana'

Avio-kompanija Er Srbija najavila je da će 28. marta imati specijalni let od Beograda do Zagreba, povodom otvaranja novog aerodromskog terminala u Zagrebu.

Država se zbog agrara odriče akciza?

Ministar poljoprivrede Nedimović najavio da će od sledeće godine ponovno uvesti podsticaje na dizel gorivo. Litar će biti jeftiniji 54,86 dinara. Pre ukidanja ratari su dobijali 3.000 dinara po hektaru


Obuka za poljoprivrednike: Za uspešnu proizvodnju potrebna reč stručnjaka

Uprkos ulaganjima i trudu o ozbiljnoj poljoprivrednoj proizvodnji ne može se govoriti bez primene savremenih agrotehničkih mera i saveta stručnjaka.

Raspodela rudne rente

Novosti 18.03.2017
Raspodela rudne rente

Rudarska varoš računa na 170 miliona dinara


Zemlja strancima - Nedimović: Aplaudiraće nam

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović kaže da će do septembra biti usvojene izmene Zakona kojima će biti ograničena mogućnost strancima da kupe zemljište

Zbog Todorića strahuje 11.000 radnika u Srbiji

Problemi kompanije "Agrokor" u Hrvatskoj lako se mogu preliti i na našu ekonomiju. Koncern, koji za poreze Zagrebu duguje 800 miliona evra kod nas ima osam firmi


Domaći stočari u panici: Strah od pojave komaraca koji šire zarazu

Domaći stočari našli su se u panici jer na tržištu još nema vakcine protiv bolesti plavog jezika, koja je lane desetkovala mnoga stada u Srpskoj.

Malinari i otkupljivači dogovorili formiranje radne grupe za maline

U Vladi Srbije dogovoreno je formiranje radne grupe koja će se baviti sistemskim rešavanjem problema proizvodnje i prodaje malina.


EPS u naredne tri godine otpušta 3.600 ljudi

U naredne tri godine, u okviru programa optimizacije broja zaposlednih, iz EPS-a će otići još oko 3.600 zaposlenih, pišu "Večernje novosti".

Nedimović: Dug poljoprivrednika 185 milijardi, deo će biti otpisan

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović je izjavio danas da dug poljoprivrednika po osnovu penzijskog, invalidskog i zdravstvenog osiguranja iznosi 185 milijardi dinara, da će deo biti otpisan, kao i da će biti refomisan sistem PIO osiguranja u...1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | older »