Ex-Yu

Dodik: Ne prihvatamo nikakav dokument koji liči na priču o pristupanju NATO

Predsednik SNSD Milorad Dodik rekao je da će sutra u Mostaru razgovarati s rukovodstvom HDZ o mogućnostima formiranja vlasti na nivou BiH.

Zašto Crna Gora neće "mali Šengen"

Crna Gora nije zainteresovana za "mali Šengen", jedinstven ekonomski prostor u kojem bi se između zemalja Zapadnog Balkana odvijao nesmetan protok ljudi i robe bez zadržavanja na granicama, piše portal Capital.


Makron: BiH je paklena mašina koja otkucava

Emanuel Makron je ocenio da veći problem za Zapadni Balkan predstavlja Bosna i Hercegovina, nego Albanija i Severna Makedonija.

Zaev: Gruevski će odslužiti zatvorsku kaznu

Premijer Severne Makedonije Zoran Zaev rekao je da niko ne može da pobegne od svoje odgovornosti, pa ni bivši makedonski premijer Nikola Gruevski.


POTOP u Crnoj Gori: Poplavljene kuće, putevi pod vodom, HAOS i na primorju!

Jako nevreme, praćeno obilnom kišom i južnim vetrom, koje je danas zahvatilo Crnu Goru, stvorilo je probleme na putevima, poplavljeni su brojni objekti... Zatvoren i put Podgorica-Kolašin!

Dodik: Ne vidim razloga zašto bih se blamirao

Srpski član Predsedništva BiH i lider SNSD Milorad Dodik rekao je da on sigurno neće biti taj koji će inicirati neki trojni sastanak sa liderima.


Najbogatiji Crnogorac na računu ima 32 miliona evra

U Crnoj Gori ima više bankovnih računa nego stanovnika, a depozit veći od milion evra imao je 71 građanin te zemlje, pokazuju podaci crnogorske Centralne banke, prenosi RTCG pozivajući se na "Pobjedu".

Medicinari pohrlili po otpremnine, situacija alarmantna

Masovan odziv medicinara na poziv Ministarstva javne uprave Crne Gore


Dalmacija: Za 20 godina broj Srba se smanjio za 80 odsto

Broj Srba u Dalmatinskom zaleđu za 20 godina smanjio se za 60.218, odnosno, 82,1 odsto.

Stiglo upozorenje: Novi "Černobilj" u regionu

Predstavnici nekoliko nevladinih organizacija iz Celja upozorile su na povišeni nivo teških metala u zemlji u tom slovenačkom gradu i okolini.


Zaev: Neprihvatljivo, nema alternative

Premijer Severne Makedonije Zoran Zaev izjavio da je neprihvatljiva ideja da njegovoj zemlji umesto članstva u EU bude ponudjeno strateško partnerstvo

Severna Makedonija ide na izbore

Premijer Severne Makedonije Zoran Zaev saopštio je nakon sastanka sa predsednikom Stevom Pendarovskim da će biti raspisani vanredni parlamentarni izbori.


Zaev: Ostavku ne dam ni za šta na svetu

Premijer Severne Makedonije Zoran Zaev posle navoda medija da podnosi ostavku rekao je da "ostavku ne da ni za šta na svetu", saznaje "B92" iz izvora bliskih Zaevu.

Nova kriza vlasti u BiH: Bez saglasnosti Srpske usvojen Akcioni plan

Savet ministara BiH u tehničkom mandatu, bez saglasnosti Vlade Republike Srpske, usvojio je Akcioni plan za realizaciju prioriteta iz analitičkog izveštaja Evropske komisije


Hrvatska: Izbori 'smorili' i kandidate

U Hrvatskoj daleko od uobičajene predizborne atmosfere. Štrajk u hrvatskim školama nije tako privlačna tema, pa su i predsednički kandidati presušili sa idejama

NOVI SKANDAL u Severnoj Makedoniji: Zamenik ministra zdravlja uzimao mito

Zamenik ministra zdravlja u Severnoj Makedoniji Asim Musa je snimljen kako dogovara mito za jednu hiruršku intervenciju, prenosi portal Plusinfo.


Evropska unija apeluje na BiH da se što pre formira vlast

Ministri spoljnih poslova zemalja članica Evropske unije su u Luksemburgu ponovno pozvali odgovorne u Bosni i Hercegovini da što pre uspostave vlast na državnom nivou i u Federaciji BiH.

Mladi ispred parlamenta BiH: Formirajte vlast ili će doći hiljade nas

Neformalna grupa mladih "Vreme je", koja mahom okuplja studente sarajevskih fakulteta, protestovala je danas ispred Skupštine BiH.


Crna Gora počinje da kažnjava rad nedeljom

Nove odredbe crnogorskog Zakona o unutršnjoj trgovini stupaju sredinom meseca na snagu, a prva neradna nedelja u crnogorskim prodavnicama biće 20 oktobra, saopštila je tamošnja Uprava za inspekcijske poslove. Ko se ogluši o tu odredbu zakona i nas...

Dan Vukovara od naredne godine državni praznik u Hrvatskoj

Hrvatska vlada je predstavila novi kalendar državnih praznika1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | older »