Ex-Yu

Dan "D" za Sloveniju i Hrvatsku

Danas je "dan D" za Sloveniju i Hrvatsku. Arbitražni sud u Hagu, kako je najavljeno, saopštava konačnu presudu o graničnom sporu dve zemlje u Piransom zalivu.

Dodik: BiH može opstati ukoliko Srbija i Hrvatska očuvaju suštinu Dejtona

Srbija je najmoćnija zemlja u regionu, od koje zavisi stabilnost regiona u svakom smislu, smatra Milorad Dodik


Hrvati duguju Srbima 35 milijardi $

Hrvatska svojim građanima koji su proterani tokom rata nije vratila ništa od njihove imovine. Samo za penzije duguje se milijardu evra, a tu su još i kuće, stanovi, imanja, štednja

Kilometarski požar kod Trebinja

Požar koji je zahvatio područje nekoliko zubačkih sela kod Trebinja širi se u više pravaca, a pripadnici vatrogasne jedinice ulažu napore da spreče da vatra dođe do kuća.


Desničari "pritisli" Bandića: Zagreb bez Trga maršala Tita

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić najavio je da će predložiti preimenovanje jednog od najlepših gradskih trgova, Trga maršala Tita, u Trg Republike Hrvatske.

Mladi Crnogorci odlaze da se (ne) vrate

Nastavlja se odliv mozgova iz Crne Gore u inostranstvo, najviše u Italiju i Austriju. Van zemlje, na fakultetima se trenutno nalazi 1.400 budućih intelektualaca


Trostruko ubistvo i samoubistvo u Skoplju

Nakon što su tri osobe ubijene u Skoplju, osumnjičeni za ubistva je izvršio samoubistvo kada su pripadnici specijalne policijske jedinice "alfe" pokušale da ga privedu, preneli su lokalni mediji.

Balkanski duel u Briselu – Plenković vs Cerar

Na samit u Briselu hrvatski i slovenački premijeri, Andrej Plenković i Miro Cerar, polemisali su o odluci arbitražnog suda o graničnom sporu u Piranskom zalivu.


Vrelo: Zbog vrućine se iskrivile šine na putu Sarajevo - Mostar

Voz koji saobraća od Sarajeva do Mostara, večeras je kasnio više od sat vremena - od Sarajeva do grada na Neretvi. Razlog su visoke temperature, zbog kojih su se iskrivile šine.

Dodik o Trampovoj crnoj listi: Ako ne misle da treba da me skinu, baš me briga

Američki predsednik Donald Tramp doneo je prvu odluku koja se tiče zapadnog Balkana, potvrdivši crnu listu lica i organizacija koje su pod sankcijama SAD, a koje je pre 16 godina uvela administracija Džordža Buša.


Zagreb: Građani ne daju Trg maršala Tita

Nekolio stotina građana okupilo se na zagrebačkom Trgu maršala Tita, kako bi poslali poruku da se tom trgu ne sme menjati ime.

Makedonija u šoku: Zločin koji Balkan ne pamti

Bajram Velioski (55) iz sela Plasnica kod Kičeva, na zapadu Makedonije, koji je 2009. godine bio osuđen na osam godina zatvora jer je silovao i napravio dete svojoj tada maloletnoj 16-godišnjoj ćerki, posle izlaska sa robije ponovo je u više navra...


MKD: Auto-put menja trasu, velika greška

Izmeštanje trase zbog grešaka u projektovanju autoputa Kičevo-Ohrid zaustavilo je radove.

Banjalučka hirurgija pod opsadom: Dugim cevima čuvaju Batka

Zgrada banjalučke Hirurgije već dva dana nalazi se pod policijskom opsadom, zbog osuđenika Veselina Vlahovića Batka, koji je iz KPZ Foča premešten u Univerzitetski klinički centar RS


Nerazjašnjeno ubistvo glumca Gašpera Tiča šokiralo Sloveniju

Ubistvo slavnog slovenačkog glumca i predsednika nacionalnog Društva dramskih umetnika Gašpera Tiča u nerazjašnjenim okolnostima u centru stare Ljubljane šokiralo je Sloveniju.

Đukanović priprema DPS za lokalne i predsedničke izbore

Predsednik najuticajnije vladajuće DPS Milo Đukanović uvodi velike promene u organizacionoj strukturi te partije, a ključna novina je formiranje koordinacionih tela koji bi bili odgovorni za partijsku kampanju u opštinama u kojima predstoje izbori


Bosanac kupio ceo sprat u Porto Budva za sedam miliona evra

Bosanac Svemir Vojinović za sedam miliona evra kupio je celi sprat u kompleksu Porto Budva, koji gradi Alart centar-Budva-CG.

Slovenija u šoku: Mladić zaklao poznatog glumca

Slovenija je šokirana nasilnom smrću Gašpera Tiča, glumca i predsednika nacionalnog Društva dramskih umetnika, kojeg je u nedelju u nerazjašnjenim okolnostima u Tičevom stanu u Trubarovoj ulici, u središtu stare Ljubljane, nožem ubio 20-godišnjak.


Širi se požar u Makarskoj, evakuacija turista i meštana

Turisti iz tri hotela u Tučepima na Makarskoj rivijeri i deo meštana evakuisani su u ranim jutarnjim satima zbog požara koji je buknuo u Gornjim Tučepima.

Crna Gora vratila 40 tona voća i povrća

Sa graničnih prelaza u Crnoj Gori, od 7. juna do danas sa granice je vraćeno više od 40 tona voća i povrća zbog prisustva većih kolicina pesticida od dozvoljenog.1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | older »