Ex-Yu

MKD: Zbog gužve u zatvorima mnogi će na slobodu

Makedonski parlament usvojio je zakon o amnestiji kako bi se smanjila prenatrpanost u zatvorima u zemlji.

Kitarović obišla Borovo da podstakne proizvodnju 'zengi'

Hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović posetila je danas fabriku Borovo, koja između ostalog proizvodi „žute zenge”, obuću koju su u ratu nosili hrvatski vojnici, a koje je ona imala u koloni tokom obeležavanja godišnjice pada Vukovara.


Evropska vlada upozorava: Bosanci trguju robljem

Evropska komisija je u novom izveštaju upozorila da bande iz Bosne i Hercegovine i pripadnici tamošnjih organizovanih kriminalnih grupa haraju Evropskom unijom.

Kongres: RS ima moć da spreči ulazak BiH u NATO

Republika Srpska ima moć da spreči ulazak BiH u NATO, ocenjeno je u izveštaju Američkog kongresa o uticaju Rusije širom sveta, u delu koji se odnosi na BiH.


Crna Gora: Više mobilnih nego pismenih

U Crnoj Gori, u kojoj živi 660.000 stanovnika, u novembru je bilo više od milion korisnika mobilnih telefona.

Hrvatska novim zakonom predviđa otuđenje imovine srpskih firmi

Hrvatska vlada usvojila je ove nedelje i poslala u skupštinsku proceduru konačne izmene Zakona o podsticanju ulaganja, a prema kojima bi srpske firme koje su za vreme bivše Jugoslavije imale imovinu u ovoj državi, i definitivno mogle da ostanu bez...


Neizvesno da li će BJRM postati Nova Makedonija

Spekulacije da su Atina i Skoplje konačno našle zajednički jezik u pogledu imena države trebalo bi da budu rasvetljene konkretnim predlozima 17. januara

Makedonija: I albanski jezik postao zvaničan

Skupština Makedonije usvojila je danas Zakon o upotrebi jezika, prema kojem će u makedonskim državnim organima i institucijama zvaničan jezik, pored makedonskog, biti i albanski jezik.


Todorić tužio Hrvatsku Evropskoj komisiji

Osnivač i bivši predsednik Uprave Agrokora, Ivica Todorić, objavio je danas da je podneo tužbu Evropskoj komisiji protiv Hrvatske.

Bosanski i hrvatski mediji opleli po Kolindi: Poseta Turskoj doživela fijasko

Poseta hrvatske predsednice Turskoj bacila je u drugi plan produbljivanje odnosa dveju država i bolju privrednu saradnju, a u prvi izbacila njen pokušaj lobiranja kod turskog kolege da utiče na Bošnjake u BiH u vezi donošenja novog izbornog zakono...


Atina i Skoplje u završnoj fazi, "dogovor tajna do kraja"

Sudeći prema diplomatskim aktivnostima Atine i Skoplja, razgovori oko spora o imenu Makedonije, očito ulaze u završnu fazu, navodi Dojče vele.

Masovan beg s javnog servisa, navala na otpremnine

Hrvatska radiotelevizija pozvala je sve zainteresovane zaposlene da ih informišu o mogućnosti odlaska s HRT-a uz otpremninu.


Izetbegović o Danu RS: Ćutao sam, da bi drugi progovorili

Bošnjački član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović rekao je u intervjuu za N1 da je "namerno ćutao" i nije govorio o proslavi Dana Republike Srpske, da bi, kako je rekao, "drugi progovorili".

Kanli kula i klizi i puca

Novosti 10.01.2018
Kanli kula i klizi i puca

Klizište velikih razmera vuče poznatu hercegnovsku pozornicu ka moru. Ne može biti obnovljena bez zaustavljanja pomeranja tla


Grčka i Makedonija se dogovorili, ovo je novo ime, promenjen naziv i jezika i crkve

Vlade u Atini i Skoplju postigle su istorijski dogovor o promeni imena Republike Makedonije.

Dan Srpske, Dodik pozvao na mir, stabilnost, slobodu i uvažavanje

Republika Srpska danas nizom manifestacija obeležava 26. godišnjicu postojanja, a predsednik Milorad Dodik je nakon liturgije u Sabornom hramu Hrista spasitelja, sve pozvao na mir, stabilnost, slobodu, uvažavanje i dobar rad na dobrobit svih.


Proslava Dana Republike Srpske

Nizom manifestacija se u Banjaluci, ali i celoj Republici Srpskoj, obeležava Dan RS. Manifestacijama prisustvuju zvaničnici Republike Srpske, Srbije, predstavnici Srpske u institucijama BiH, te brojne zvanice iz regiona i sveta. Rukovodstvo Srbije...

Makedonija se "guši", uvedene vanredne mere

Makedonska vlada je, u okviru vanrednih mera za borbu protiv visokog nivoa zagađenosti vazduha, odlučila da javni saobraćaj bude privremeno besplatan za sve građane Skoplja, a da trudnice i stariji od 60 godina ne moraju da idu na posao.


Dodik: Republika Srpska je trajna kategorija za srpski narod

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik kaže za RTS, na dan kada RS obeležava svoj Dan, da je od svog osnivanja Srpska imala velika iskušenja, od Dejtonskog sporazuma do danas. Mislim da je najveća vrednost i ljubav koju narod ima za republiku –...

Penzioni sistem puca, građani već strahuju

Penzije su male, a nekada i potpuno neizvesne. U sindikatu penzionera zato od države očekuju konkretne poteze, piše Dnevnik.hr.1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | older »