Ex-Yu

Antisrpski incidenti – odomaćena pojava u Hrvatskoj

Najnovije antisrpske incidente i poruke koji afirmišu ustaštvo, predsednik SDSS i Srpskog nacionalog vijeća Milorad Pupovac ocenjuje kao pojavu koja se odomaćila u Hrvatskoj, a na kritike što uprkos tome ostaje u Plenkovićevoj vladi odgovara – pos...

Albanski neće biti službeni jezik na celoj teritoriji Makedonije

Vlada je u saopštenju napomenula da u opštinama gde manjinske zajednice nisu zastupljene sa više od 20 odsto građana neće ni biti primene zakona, niti novih zapošljavanja


Diploma medicinske sestre za 17 dana

Novinarima sarajevskog 'Žurnala”' pošlo za rukom da za dve i po nedelje dođu do diplome srednje medicinske škole, priznate u celoj EU

Ubistvo generala HVO: Optuženi Tigar i vojni policajci

Sud potvrdio optužnicu za likvidaciju generala HVO Vlade Šantića. Hamdija Abdić je poznat kao biznismen sa kriminalnim dosijeom


Krivična prijava protiv Davora Dragičevića

Policijska uprava Banjaluka podnela je Republičkom javnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv Davora Dragičevića, oca ubijenog mladića Davida Dragičevića, prema kojoj se tereti za "pozivanje na nasilnu promenu ustavnog uređenja Republike Srpske".

Nezavisni Grci napustili Ciprasa, neizvesna sudbina sporazuma s Makedonijom

Makedonsko Sobranje usvojilo je u petak uveče, dvotrećinskom većinom, ustavne izmene kojima se ime države menja u Severna Makedonija i potvrđuje makedonski identitet. Sporazum može da stupi na snagu kada ga ratifikuje i grčki parlament.


Sneg paralisao Bosnu i Hercegovinu

Sneg koji od jutros intenzivno pada u Bosni i Hercegovini izazvao je brojne probleme u saobraćaju, a dva autobusa su sletela s puta.

Dodik: Mi smo Srbi, a ne bosanski Srbi - to je uvreda

Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da u BiH postoje samo Srbi, a ne bosanski Srbi, navodeći da je naziv bosanski Srbi uvreda za Srbe u BiH.


Histerija oko Dana RS potvrđuje upitnost opstanka BiH

Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da histerija u Federaciji BiH, koja je pokrenuta povodom obeležavanja Dana Republike Srpske, potvrđuje da je BiH daleko od unutrašnjeg dogovora i da je njen opstanak jednako upitan da...

Prvi dan u državi sa novim imenom, a šta kažu Grci?

Iako je prošlogodišnji referendum propao, a pošto im je u međuvremenu objašnjeno da je bio neobavezan, Makedonci su osvanuli u državi sa novim imenom.


Zaev: Republika Severna Makedonija postaje globalna država

Republika Severna Makedonija postaje "globalna država" na međunarodnoj sceni, rame uz rame sa evropskim vršnjacima, rekao je makedonski premijer Zoran Zaev na prvoj konferenciji za novinare posle usvajanja ustavnih izmena u parlamentu.

Makedonija: Postignut dogovor, vlada prihvatila zahteve BESE

Makedonska vlada postigla je dogovor sa albanskom opozicionom strankom BESA i time je, kako navode u zajedničkom saopštenju, obezbeđena skupštinska većina za izglasavanje ustavnih amandmana


Dodik: Vojna neutralnost definitivan stav Republike Srpske

Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je definitivan stav Republike Srpske (RS) vojna neutralnost i neulazak u bilo koji vojni savez i da očekuje da tome ostanu privrženi i predstavnici RS u Savetu ministara.

Dodik: 9. januar sinonim za slobodu srpskog naroda

U Banjaluci i drugim gradovima širom Republike Srpske danas se obeležava Dan Republike, nastale odlukom Skupštine srpskog naroda BiH, 9. januara 1992. godine.


Obeležavanje Dana RS

Blic 09.01.2019
Obeležavanje Dana RS

U Banjaluci i drugim gradovima širom Republike Srpske danas se obeležava Dan Republike, nastale odlukom Skupštine srpskog naroda BiH, 9. januara 1992. godine.

Oglasio se Davor Dragičević: Ja mira više nemam, meni treba pravda

Davor Dragičević, otac ubijenog Davida Dragičevića, oglasio se prvi put od kad je pre nešto više od nedelju dana potpuno nestao iz javnosti.


Crnogorci lansirali svoju kripto - valutu

Nemac crnogorskog porekla Aleksandar Kapisoda predstavio je u petak u Generalnom konzulatu u Frankfurtu crnogorski novac perper kao digitalnu valutu.

Džaferović: Ne vezivati BiH sa dijalogom Beograda i Prištine

Bošnjački član Predsedništva BiH Šefik Džaferović izjavio je da je neprihvatljivo, štetno i opasno dovoditi u vezu odnose Srbije i Kosova sa BiH.


Skandalozna poruka iz BiH: 'Čestitke' ustanovama RS sa slikom leševa

Institucijama Srpske, uoči 9. januara, stigle skandalozne poruke iz federacije BiH

Zaev mislio na otvaranje "svih granica"

Premijer Makedonije Zoran Zaev tvrdi da je jučerašnjom izjavom – da ne vidi ništa sporno u predlogu Edija Rame o otvaranju granice sa Makedonijom, Crnom Gorom i Grčkom – mislio na otvaranje "svih granica".1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | older »