Ex-Yu

Zaev: Gruevski će biti vraćen u Makedoniju

Premijer Makedonije Zoran Zaev izjavio je da će odbegli bivši premijer Nikola Gruevski, koji je osuđen na dve godine zatvora, biti vraćen u Makedoniju.

Izetbegović: Živim skromno, za jednog predsednika sam siromašan čovek

Živim skromno, hranim se u Predsedništvu i sve svoje ručkove sam plaćam, izjavio je odlazeći predsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović


Đukanović: Potomcima prenose pečat izdaje

Podgorička Skupština 1918. bila je velika izdaja Crne Gore i svako ko poziva da se slavi taj dan, poziva da se slavi izdaja i propast Crne Gore, ocenio je predsednik Milo Đukanović, prenosi RTCG.

Todoriću određena kaucija od milion evra

Bivšem vlasniku kompanije "Agrokor" Ivici Todoriću, osumnjičenom za prevaru od nekoliko stotina miliona evra iz te kompanije, Županijski sud u Zagrebu odredio je kauciju od milion evra za izlazak iz zatvora.


Odbegli premijer: Kako je Gruevski stigao do Mađarske

Od kako je saopštio da je napustio Makedoniju, gde je za njim raspisana poternica, svi se pitaju kako je Gruevski došao do Budimpešte bez pasoša

MUP Makedonije objavio međunarodnu poternicu za Gruevskim

Ministarstvo unutrašnjih poslova Makedonije objavilo je međunarodnu poternicu za bivšim makedonskim premijerom Nikolom Gruevskim, koji je pobegao u Mađarsku da bi izbegao izdržavanje zatvorske kazne.


Gruevski pobegao u Mađarsku

Bivši premijer Makedonije Nikola Gruevski, javio se iz Budimpešte, gde je od mađarskih vlasti zatražio politički azil. Iz Budimpešte stigla i zvanična potvrda mađarskih vlasti, a iz Skoplja - poternica.

Raspisana poternica za Gruevskim!

Makedonske vlasti raspisale su danas poternuicu za bivšim premijerom i bivšim liderom VMRO-DPMNE, Nikolom Gruevskim, koji je danas trebalo da se javi na izdržavanje dvogodišnje zatvorske kazne.


Gruevski se nije pojavio u zatvoru, sud pokušava da ga nađe

Istražni zatvor "Skoplje" obavestio je danas skopski krivični sud da se poslanik i bivši premijer Makedonije Nikola Gruevski nije doborovoljno javio za izdržavanje kazne u zakonom predviđenom roku.

Dodik: Evropa nije vratila Srbima za doprinos slobodi

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik ocenio je da Evropa u proteklih sto godina nije vratila Srbima za doprinos koji su oni dali njenoj slobodi.


50.000 građana BiH želi srpski pasoš

Od 2013. godine do danas skoro 50.000 građana Bosne i Hercegovine, mahom iz entiteta Republike Srpske, podnelo je zahtev za dobijanje državljanstva Republike Srbije.

Odbijena žalba - Gruevski ide u zatvor

Krivični savet odeljenja za organizovani kriminal i korupciju Osnovnog suda u Skoplju, odbio je večeras žalbe Nikole Gruevskog i njegovih advokata i potvrdio rešenje o izvršenju zatvorske kazne za bivšeg premijera i lidera VRMO-DPMNE.


Mektić: Netačni navodi o crnoj listi Srba

Ministar bezbednosti BiH Dragan Mektić tvrdi da su netačni navodi beogradskih medija da Sarajevo sprema listu nepoželjnih osoba iz Srbije kojima će biti zabranjen ulazak u BiH.

Dodik: Nova Vlada RS do kraja meseca

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik očekuje da bi nova Vlada mogla da bude formirana do kraja meseca.


Todorić ostaje u zatvoru

N1info 08.11.2018
Todorić ostaje u zatvoru

Osnivač hrvatske kompanije Agrokor Ivica Todorić, kojem je danas održano prvo ročište posle izručenja iz Velike Britanije, ostaće u zatvoru, odlučio je istražni sudija zagrebackog Županijskog suda.

Todorić izručen Hrvatskoj

Avion na redovnoj liniji London-Zagreb u kojem se nalazi osnivač Agrokora Ivica Todorić sleteo je večeras nešto pre 21 čas na zagrebački aerodrom, odakle je sproveden - pravo u zatvor.


Može li RS do prosečne plate od 500 evra

Obećanje vlasti u Republici Srpskoj – dato i pre i posle izbora – da se građani već dogodine mogu nadati prosečnoj plati od 500 evra, kod pojedinih ekonomista nije shvaćeno kao nedostižno, ali su mnogi od njih stavili znak pitanja na ove preko pot...

Dodik: Komšić ne može da preti Srbiji

Predsednik RS i novoizabrani srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik reagovao na izjavu člana Predsedništva Željka Komšića, koji je izjavio da je granica sa Srbijom na Drini i da to treba poštovati, jer će u suprotnom biti problema.


Počinje potraga za naftom i gasom na dnu mora u Crnoj Gori

Konvoj brodova za seizmička istraživanja, među kojima je najveći norveški 117 metara dugi Polar Empres, u subotu 10. novembra stiže u crnogorske teritorijalne vode, kada će i početi seizmička istraživanja nafte i gasa u podmorju.

Vuksanović: Marković je predvodnik satanizacije Srba u Crnoj Gori

Predsednik Srpskog nacionalnog saveta se, osim premijeru, obratio i zaštitniku ljudskih prava i sloboda, tražeći od njega reakciju na tretman srpskog naroda1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | older »