Ex-Yu

SDA usvojila sporne rezolucije: Cilj BiH republika, Sarajevo sa celom predratnom teritorijom

Delegati Kongresa SDA usvojili su večeras sve predložene deklaracije odnosno rezolucije, koje su bile predviđene dnevnim redom. Primarni cilj je Republika BiH.

Dodik: Srbi u BiH nisu spremni da trpe torturu bošnjačke političke elite

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je BiH moranje za Srbe, koji, kako je rekao, jesu spremni da čuvaju mir, ali ne i da trpe torturu bošnjačke političke elite.


Dodik: Sve dok se pita SNSD, BiH neće u NATO

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da Bosna i Hercegovina neće u NATO, sve dok se o tome pita njegova stranka, Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD).On je istakao da neće pristati na NATO integracije BiH bez obzira što time ...

Fijasko pregovora vlasti i opozicije u Skoplju

Punih sedam časova trajali su pregovori premijera Zorana Zaeva i šefa opozicione VMRO-DPMNE Hristijana Mickoskog oko Zakona o javnom i specijalnom tužilaštvu, ali dvojica lidera nisu uspela da pokrenu proces sa mrtve tačke, javljaju makedonski med...


CG: Prete ulicom i bojkotom!

Novosti 11.09.2019
CG: Prete ulicom i bojkotom!

Crnogorska opozicija najavljuje radikalne mere ako vlast odbije formiranje tehničke vlade. Na otvaranje dijaloga čekaće se do 15. oktobra, odlučeno na sastanku

Fekalije iz Jadranskog mora vidljive iz svemira

Zagađenje Jadrana fekalijama poprimilo je takve razmere da je to nedavno kraj Vodnjana u Istri zabeleženo čak i na snimcima iz svemira.


Razrešen predsednik Vrhovnog suda Severne Makedonije

Sudski savet Severne Makdonije razrešio je predsednika Vrhovnog suda Jovu Vangelovskog zbog 'nestučnog i nesavesnog obavljana dužnosti'

Plenković: Na provokacije reagujemo kao ozbiljna država

Premijer Andrej Plenković izjavio je kako je Hrvatska u pokušaju nenajavljenog ulaska 11 pripadnika vojske Srbije u Hrvatsku, reagovala kao ozbiljna država.


O NDH ispod grba NDH

Novosti 08.09.2019
O NDH ispod grba NDH

Potpredsednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Hrvtske Davor Božinović ocenio je da je izjava Milorada Pupovca (SDSS) u kojoj poredi modernu Hrvatsku s NDH nedopustiva, netočna i kao takva neprihvatljiva

Plenković: Provokacija od strane Srbije; Grabar Kitarović: Srpska politika nazadna

Premijer Hrvatske Andrej Plenković izjavio je danas da je pokušaj ulaska 11 srpskih vojnika u Hrvatsku provokacija sa ciljem izazivanja incidenta.


Plenković o zabrani: Ovih Vulinovih 11 očito zaboravili propise

Premijer Hrvatske Andrej Plenković komentarisao je to što je hrvatska policija na graničnom prijelazu Bajakovo sa Srbijom zaustavila srpsku vojnu delegaciju koja je krenula u Jasenovac.

Novi diplomatski skandal Dodika; Ukrajina uputila protestnu notu BiH

Ministarstvo spoljnih poslova Ukrajine uputilo diplomatsku protestnu notu BiH u vezi sa kontroverznim izjavama Milorada Dodika ruskim medijima o aneksiji Krima.


Hrvatska uvodi penzije i za one koji nikada nisu radili

Hrvatska vlada planira da od 2021. uvede penzije i za građane koji nikada nisu bili u radnom odnosu. Na tu vrstu primanja imali bi pravo stariji od 65 koji nisu bili zaposleni ili su radili kraće od 15 godina, što je minimum za isplatu penzije.

137 škola u Hrvatskoj nema đake prvake: Najdramatičnije u Slavoniji, niko nije upisan!

Iz Ministarstva nauke i obrazovanja potvrdili su da će privremeno zatvoriti određene škole dok se situacija ne popravi.


Janeva ostala bez advokata

Skopski advokat Stevan Pavleski otkazao je zastupanje specijalnoj tužiteljki Severne Makedonije Katici Janevi

Dodik: Nećemo dizati revoluciju, gradimo politički stav

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik istakao je da neće dizati revoluciju zbog toga što se ne poštuje dogovor političkih lidera tri konstitutivna naroda, već da će odgovoriti političkim stavom u Skupštini Republike Srpske.


Od spektakla do debakla: kako je koncert Rite Ore u Zadru postao političko pitanje

Jedna od najpopularnijih svetskih pevačica Rita Ora održala je u Zadru koncert koji je već danima među glavnim temama hrvatskih medija. Nije, međutim, reč o njenom pevačkom umeću, niti o spektakularnom nastupu, već o trošku koji će zbog malog broj...

Dodik: Kolinda je posegla za najcrnjom revizijom istorije

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik komentarisao je izjavu predsednice Hrvatske da je hrvatski narod najviše doprineo antifašističkoj borbi u Evropi.


Dodik: Srbija daje Republici Srpskoj 25 miliona evra pomoći

Srbija će, kako je za Tanjug rekao srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik, pomoći Republiku Srpsku sa 25 miliona evra do kraja godine kako bi se održala likvidnost i sposobnost budžeta da izvrši sve svoje obaveze.

Kitarović: Nije sve etnički motivisano

Kolinda Grabar Kitarović izjavila je, povodom nedavnih napada na Srbe u Đevrskama i Uzdolju kod Knina, da osuđuje i da će uvek osuđivati nasilje.1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | older »