Ex-Yu

Kolinda Grabar Kitarović: Hrvati i Albanci su doslovce braća po oružju

Drugog dana zvanične posete Tirani, hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović je, obraćajući se u parlamentu, poručila da su Hrvati i Albanci "doslovce braća po oružju".

Makedoncima paket referendum: NATO i novo ime

Makedonski premijer i lider SDSM objavio je sinoć da bi pitanje na referendumumoglo da glasi "Da li ste za članstvo u EU i NATO, uz prihvatanje Sporazuma Republike Makedonije i Republike Grčke?".


Trampov podsmeh Trećem svetskom ratu zapanjio Crnu Goru

Kako su reagovali političari, ali i građani Crne Gore na izjavu američkog predsednika

Plenkovićev savetnik smenjen zbog kritike dočeka reprezentativaca

Krešimir Macan, hrvatski stručnjak za odnose s medijima i političke komunikacije, više nije posebni savetnik premijera Andreja Plenkovića za strateško komuniciranje, saopštila je hrvatska vlada.


Hrvatska predsednica na Mundijalu skupljala poene za reizbor

Fotografije Grabar Kitarović u nacionalnom dresu „projektovale su sliku prizemne i neformalne topline koja se inače ne povezuje s političarima koji prate sportske događaje”, ocenjuju mediji

Skoplje za korak bliže Uniji

Zvanično "otvoren" proces skrininga za Makedoniju. Grci demantovali da podstiču nemire kod suseda


Han: Makedonija piše istoriju, nema vremena za gubljenje

Evropski komesar za susedstvo i politiku proširenja Johanes Han, koji boravi u Skoplju učestvovao je u radu Nacionalnog saveta za evropske integracije i tom prilikom poručio da Makedonija sada piše istoriju i da nema vremena za gubljenje.

Tompson zabranjen u pola Evrope, a u HR...

Kontroverzni pevač Marko Perković Tompson u ponedeljak je bio u autobusu kojim su se hrvatski fudbaleri provozali po povratku sa svetskog šampionata.


Zaev ne isključuje mogućnost vanrednih izbora

Makedonski premijer Zoran Zaev nije danas isključio mogućnost održavanja vanrednih parlamentarnih izbora ukoliko je to, kako je rekao, neophodno za održavanje referenduma kojim bi trebalo da se potvrdi sporazum Atine i Skoplja o novom imenu i izme...

Dodik: Oriću, RS može da se brani od ološa

Pretnje Nasera Orića samo ojačavaju naše samopouzdanje i uverenje da Republika Srpska mora da se brani svim raspoloživim sredstvima i mi to činimo svakog dana jačajući njenu komponentu i snagu, kaže predsednik RS.


Naser Orić: Nijednog momenta nisam pozivao na rat

Bivši komandant Armije BiH Naser Orić je komentarisao buru koju je pokrenula njegova izjava na predavanju u Zenici i reakcije koje su usledile nakon toga. On kaže da nijednog momenta nije pozivao na rat.

Dodik: Orićeve pretnje ojačavaju uverenje da RS mora da se brani

"Pretnje Nasera Orića samo ojačavaju naše samopouzdanje i uverenje da Republika Srpska mora da se brani svim raspoloživim sredstvima i mi to činimo svakog dana jačajući njenu komponentu i snagu", rekao je predsednik Republike Srpske Milorad Dodik.


Naser Orić ponovo preti ratnim sukobima

Ratni komandant takozvane Armije BiH u Srebrenici, Naser Orić ponovo je pomenuo ratne sukobe, poručivši da će se "sledeći rat desiti malo brže nego što smo ga mi dočekali".

Pomen Srbima stradalim u Zalazju

Obeleženo 26 godina od ubistva 69 vojnika i civila na Petrovdan 1992. godine u okolini Srebrenice i Bratunca


Dodik: RS neće u NATO, privrženi vojnoj neutralnosti

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da Republika Srpska nije za ulazak u NATO, već da je privržena vojnoj neutralnosti.

Dodik: RS ne priznaje spisak vojnika predat nemačkom tužiocu

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je svim pripadnicima Vojske RS čija se imena nalaze na spisku koji je predsednik Udruženja "Majke Srebrenice" Munira Subašić predala nemačkom tužiocu, da Banjaluka ne priznaje taj spisak i da nemač...


Zvanično: Makedonce pozvali u NATO

Lideri NATO formalno su danas, na samitu u Briselu, pozvali Makedoniju da počne pregovore o članstvu u Alijansi, uz upozorenje da se proces pridruživanja ne može završiti dok se pitanje imena te zemlje ne reši do kraja.

Komemoracija u Srebrenici

N1info 11.07.2018
Komemoracija u Srebrenici

U Memorijalnom centru u Potočarima je održana komemoracija Bošnjacima nastradalim tokom ofanzive srpskih snaga na Srebrenicu u julu 1995. godine.


Preko milijardu evra s crnogorskih kupališta

Vlasnici hotela i oni koji izdaju na stotine kreveta u privatnom smeštaju zadovoljno trljaju ruke uvereni da će od ove turističke sezone ubrati preko milijardu evra. Prvi put za proteklih tridesetak godina zadovoljni su i turistički poslenici i na...

Ivanov uporan - neće da potpiše sporazum sa Grčkom

Predsednik Makedonije Đorđe Ivanov ponovo neće potpisati dekret o potvrđivanju Zakona o ratifikaciji sporazuma, koji su prošlog meseca potisali predstavnici Atine i Skoplja o novom imenu Makedonije.1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | older »