Zanimljivosti

Polarni medved došao u grad da nađe hranu

Izgladneli polarni medved stigao je u industrijski grad Norilsk u Rusiji, nakon što je prepešačio stotine kilometara u potrazi za hranom.

Kinezi za devet časova sagradili železničku stanicu

Kineski radnici ponovo su demonstrirali neverovatnu efikasnost, sagradivši novu železničku stanicu i spajajući tri postojeće sa novom prugom, koja spaja Nanping i Longjan u provinciji Fuđen.


Nepravda donekle ispravljena: Mini Maus dobila zvezdu u Holivudu, 40 godina posle Mikija

Četrdeset godina nakon što je čuveni lik iz "Diznijevih" stripova i crtanih filmova, Miki Maus, dobio svoju zvezdu na Stazi slavnih u Holivudu, danas će i njegovoj partnerki, Mini Maus, biti ukazana ta čast.

Mračni decembar u Moskvi: Sunce sijalo samo šest minuta

Decembar 2017. godine za Moskvu je bio jedan od najmračnijih meseci do sada pošto su stanovnici tog grada videli sunčevu svetlost svega šest do sedam minuta, rekli su ruski meteorolozi.


Stanovnici Astane uživaju u zimi i na minus 40 stepeni

Stanovnici Astane ne odustaju od kupanja u reci Esil (Išim), skijanja, ni drugih sportskih aktivnosti na otvorenom, uprkos tome što se temperatura vazduha spušta i do minus 40 stepeni

Crven končić i tri koraka unazad

Kad god se nađemo na nepoznatom ili klizavom terenu, lakše nam je da posegnemo za iracionalnim šablonima


Muškarci i žene boje vide drugačije

Kao što su muškarci bolji u primećivanju detalja iz daljine i uočavanju objekata koji se brzo kreću, žene briljiraju u prepoznavanju boja. Razlog za to je evolucija!

Poludela planeta: Pao sneg u Sahari

U najtoplijoj pustinji na svetu, Sahari, pao je sneg, što je još jedan od fenomena koji su pogodili našu planetu.


Bizarne navike 11 svetskih genija

SrbijaDanas 12.12.2017
Bizarne navike 11 svetskih genija

Mnogi od nas imaju bar jednu neobičnu naviku za koju ne želimo da drugi za nju znaju. Ali, čak su i najveći umovi u istoriji ponekad pokazali neke svoje čudne sklonosti.

Saudijska Arabija otvara bioskope posle 35 godina

Saudijska Arabija dozvoliće otvaranje javnih bioskopa, a prvi će najverovatnije biti otvoreni u martu 2018. godine, saopštilo je Ministarstvo kulture i informisanja te zemlje.


Pre 25 godina poslat prvi SMS!

Na današnji dan, pre 25 godina, poslata je prva poruka sa mobilnog telefona, a njen autor - britanski stručnjak za softver Nil Papvort - kaže da, kada je poslao prvi SMS nije imao predstavu da je reč o „monumentalnom događaju“.

Najpopularnije ime za devojčice u celom svetu je…

Najpopularnije ime za devojčice u celom svetu je Sofija.


Pasoš Singapura najmoćniji na svetu, srpski na 79. mestu

Prema najnovijim podacima organizacije „Pasport indeks“, najmoćniji pasoš na svetu trenutno je pasoš Singapura, čiji državljani mogu da putuju u 159 država sveta bez vize.

Lice dobrice, duša zmije otrovnice: Žena koja je sejala smrt gde god se pojavila

Ona je reči "osveta" dala potpuno novo značenje


Najveći blamovi poznatih voditelja koji će vas nasmejati do suza

Poslovica "Ko radi, taj i greši" važi i u slučaju voditelja, ali postoje neke greške koje nas iznova i iznova zasmejavaju.

U Pekingu prva metro linija bez vozača

Peking će početkom 2018. dobiti prvu metro liniju bez vozača, koja će na 14 kilometara dugoj trasi imati osam stanica, a izveštač Tanjuga imao je priliku da se na toj liniji provozi.


Tela siromašnih putnika sa Titanika su ovako završila

Titanik je potonuo pre 105 godina, ali detalji te morske tragedije, koja nikada nije do kraja sasvim razjašnjena, ne prestaju da intrigiraju ljude širom sveta.

Veliko otkriće - Zapis s prvom nulom star je 1.800 godina

Knjižicu u kojoj je neko nekad napisao nekakav tekst za nekog trgovca pronašli su još 1881. u selu Bakšali u Pakistanu.


Top 7 mitskih čudovišta

Mondo 27.08.2017
Top 7 mitskih čudovišta

Gledaoci serije "Igra prestola" (Game of Thrones) možda su se dodatno zainteresovali za zmajeve, i svi bi hteli da je divni, nežni jednorog stvaran. Avaj, nije.

Pronađena tajna soba u Velikoj piramidi u Egiptu

Međunarodni tim arheologa veruje da je, zahvaljujući laserskoj tehnologiji, na rubu otkrića lokacije tajne prostorije u 4.500 godina staroj egipatskoj Velikoj piramidi u Gizi1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | older »