Putovanja

Nebeski grad: Dragulj Grčke koji se ređe spominje

Smešten na ulazu u Atos, Uranopolis predstavlja malo, ali živopisno letovalište, koje će oduševiti sve ljubitelje mirnog odmora.

Raj za ljubitelje zdrave hrane: Danska postaje 100 posto organska

Hoće li ova država sada postati i 100 posto popularnija? Nama se čini da hoće.


Ljubljana: Zelena prestonica Evrope

Pitomi grad koji je posebno lepo obići leti. Ispijanje kafe pored reke Ljubljanice, šetnja u parku Tivoli...

Litvanija: Neotkriveni biser Baltika

Litvanija nije poznata samo po vrhunskim košarkašima, već i po prelepoj prestonici Vilnjusu.


Plovdiv: Drevni biser Evrope

Drevni bugarski grad Plovdiv se smatra jednim od najstarijih gradova Evrope. Njegova se istorija, naime, proteže osam hiljada godina unazad!

48 sati u Napulju: Kako da maksimalno iskoristite dva dana u gradu koji živi dok Vezuv spava

Web urednica ELLE magazina imala je priliku da početkom maja poseti jedan od najzanimljivijih gradova Italije - Napulj, mesto u kome je napravljena prva pica i koji za većinu Italijana predstavlja nešto sasvim drugačije od ostatka "čizme" .


Reka Sana - biser u srcu Krajine

U blizini sela Donja Pecka, na razmeđu opština Mrkonjić Grad i Ribnik, u hladu šumovitih visova i stoletnih stabala, izvire Sana, jedna od najčistijih i najlepših reka u Bosni i Hercegovini. Dobila je ime od starih Rimljana zbog svoje čistoće i le...

Samos - komadić raja na Mediteranu

Grčko ostrvo Samos, savršeno mesto za opušteni odmor i uživanje. Zeleno ostrvo bogate istorije, predivnih plaža, odličnog, nadaleko čuvenog vina, ukusne hrane i zanimljivih izleta


Šta sve od hrane smete da unesete u Grčku

I ove sezone su srpski turisti koji putuju u Grčku na letovanje u dilemi šta smeju da prenesu od namirnica i pića preko granice.

Kineski zid: Veličanstvene zidine koje godišnje poseti milion turista

Kineski zid, građevina koja predstavlja najveći izgrađeni odbrambeni bedem, danas je jedna od najvećih atrakcija u Kini i svetu.


Kuba: 20 zanimljivih činjenica o ovom prelepom ostrvu

Kuba (špan. República de Cuba) je država i arhipelag u severnim Karibima koja se nalazi između Karipskog mora, Meksičkog zaliva i Atlantskog okeana. Severno od Kube se nalaze Sjedinjene Američke Države i Bahami, na zapadu Meksiko, na jugu Kajmansk...

Akvileja: Grad starih Rimljana, hrišćanstva i fascinantnih mozaika

Italijanski grad Akvileja, vredna kulturna baština, nalazila se pod zemljom 1.600 godina.


Šta smete da unesete u Grčku, a šta će vam oduzeti na granici

Mnogi srpski turisti se spremaju put Grčke na letovanje, koje će prema procenama poznavalaca prilika biti skuplje nego prošle godine.

Ropot - reka koja nestane preko noći

Reku Ropot koja izvire u podnožju Suve planine na granici opština Gadžin Han i Babušnica poslednjih godina posećuje sve veći broj planinara i izletnika i to kako zbog njenih predivnih slapova, tako i zbog toga što predstavlja redak prirodni fenomen.


Samos - komadić raja na Mediteranu

Grčko ostrvo Samos, savršeno mesto za opušteni odmor i uživanje. Zeleno ostrvo bogate istorije, predivnih plaža, odličnog, nadaleko čuvenog vina, ukusne hrane i zanimljivih izleta

Dalmatinsko mestašce u koje ćete se zaljubiti

Okolina Šibenika prepuna je prelepih malih mesta vrednih istraživanja.


Maj je idealan mesec da posetite Maltu

Maj je jedan od omiljenih meseci za putovanja. Zima nam je svima već u dalekim uspomenima i nakon perioda hibernacije, vreme je da se otisnemo u neke toplije krajeve. Šta kažete na Maltu?

Nestvarno bajkovit grad

Stil magazin 31.05.2017
Nestvarno bajkovit grad

Ako vam neko predloži da krenete u Kijev, nemoj odmahnuti glavom, već kupite kartu i krenite bez razmišljanja


Miris espresa u istorijskim kafićima

Tokom putovanja možete da predahnete uz najbolju kafu u nekom od legendarnih bistroa. Odmor na stolici na kojoj su sedeli Frojd, carica Sisi ili Peđa Stojaković

Mon Sen Mišel: Bajka između plime i oseke

Jedna od prvih građevina stavljenih na listu UNESCO Svetske baštine je Mon Sen Mišel u Francuskoj. Osim po svojoj lepoti, ovo mesto je specifično po tome što se ovde mogu videti najveće razlike u nivou mora između plime i oseke.1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | older »