Obrazovanje

Zaposlenje u Nemačkoj za medicinske radnike: Besplatni seminari u Zrenjaninu

Kompanija „Vispero GmbH“ sa sedištem u Bonu, je specijalizovana za posredovanje u zapošljavanju medicinskog stručnog kadra u Nemačkoj.

Besplatni internet u 40 osnovnih i srednjih škola u Srbiji

U 40 osnovnih i srednjih škola u Srbiji biće uvedena Wi-Fi mreža zahvaljujući zajedničkom projektu kompanije Majkrosoft i ministarstava telekomunikacija i prosvete.


Vip mobile se uključio u projekat 'Bitka za znanje'

Kompanija Vip mobile uključila se u projekat 'Bitka za znanje', svesna značaja savremene tehnologije i razvoja kreativnosti u modernom obrazovanju.

Reforme za osnovce od naredne školske godine

Reforme obrazovanja u osnovnim školama počeće od naredne školske godine, poručio je danas ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević.


Od srede i roboti u đačkim klupama

Osnovne škole u Srbiji, prijavljene za učešće u programu "Bitka za zanje" u sredu će početi da dobijaju robote koji će đacima pomoći da razviju analitičke sposobnosti, najavila je danas u Nišu ministarka državne uprave i lokalne samouprave Srbije ...

Postanite uspešan freelancer uz ovih 5 saveta

Bavljenje freelanceom može biti oslobađajuće, ali i pomalo zastrašujuće.


IT prekvalifikacija: 200 od prijavljenih 8.264 kandidata

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave saopštilo je danas da se za učešće na pilot programu prekvalifikacija u IT sektoru prijavilo 8.264 kandidata, a da u finalni krug selekcije ide njih 200.

Povećati broj odeljenja informatičkog smera u gimnazijama

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević i gradonačelnik Kikinde Pavle Marov razgovarali su o prioritetima razvoja obrazovanja.


Prva "pametna škola" u Kraljevu

Osnovna škola "Vuk Karadžić" u Kraljevu od danas poseduje kompletnu informaciono-komunikacionu infrastrukturu za uvođenje digitalnog sadržaja u nastavu, kao i sistem video-nadzora u cilju povećanja bezbednosti đaka i zaštite objekta.

Ove godine 700 studenata više na tehničkim fakultetima

Premijer Aleksandar Vučić je najavio da će ove godine na fakultete tehničkih nauka biti primljeno 700 studenata više i istakao da će država obezbediti novac za startap kompanije i podršku IT sektoru.


Verbić među 20 izabranih bivših ministara obrazovanja na svetu

Bivši ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije Srđan Verbić juče je na trećem Globalnom forumu obrazovanja i veština u Dubaiju imenovan za člana novoformirane Atlantis grupe, koju čini 20 bivših ministra obrazovanja i šefova država, s...

Peti festival nauke: Maštu i znanje pretvorili u stvarnost

Peti festival nauke u Prvoj kragujevačkoj gimnaziji okupio darovite đake iz više gradova Srbije i inostranstva


Ovde je planiran lov na Tita u čuvenom desantu na Drvar

Desant na Drvar, ili operacija "Konjićev skok", smišljen je u Vrnjačkoj Banji u tadašnjoj vili "Turkulović", čija je vlasnica bila Miroslava Turkulović.

Informatika obavezna, ukidaju se izborni predmeti

Šta donosi predlog novog nastavnog plana i programa za više razrede osnovne škole


'Modlica' pobedila na Regionalnom takmičenju učeničkih kompanija

Učenička kompanija 'Modlica' iz Geodetske tehničke škole osvojila je prvo mesto na Regionalnom takmičenju učeničkih kompanija sa teritorije Beograda i Smedereva održanom u Beogradu u četvrtak. Ovi srednjoškolci se u okviru svoje kompanije bave pro...

Šarčević: Osluškivati potrebe tržišta rada pri upisu u škole

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević izjavio je danas u Paraćinu da se moraju osluškivati potrebe tržišta rada da bi se planovi upisa u škole prilagodili potrebama privrede.


Priznanje za najbolje učitelje i nastavnike u Srbiji

Udruženje za podsticanje preduzetništva 'Živojin Mišić', treću godinu zaredom nagradilo je najbolje učitelje i nastavnike u Srbiji, koji se izuzetno zalažu i motivišu učenike da razviju svoje sposobnosti i talente i van onoga što se podrazumeva po...

Šarčevićeva savetnica izrekla istinu: Naša deca uče samo za ocenu!

Savetnica ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja za dualno obrazovanje Gabrijela Grujić izjavila je da bi za dobijanje kvalitetnih obrazovnih profila u Srbiji trebalo povezati obrazovne ustanove sa predstavnicima kompanija.


Osnovci programeri

RTS 08.03.2017
Osnovci programeri

Za četrdesetak kragujevačkih osnovaca IKT klaster Centralne Srbije i Ministarstvo telekomunikacija orgnizovali su informatičku obuku, na kojoj stiču osnovna znanja o savremenin tehnologijama i programiranju.

Neizvesna sudbina DKSG-a: Da li je obrazovanju potrebna kultura?

Panel diskusija pod naslovom 'Da li je obrazovanju potrebna kultura?' održana je ovog popodneva na letnjoj sceni Doma kulture 'Studentski grad', a povodom predloga Ministarstva prosvete da se ova ustanova kulture na Novom Beogradu pripoji Students...1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | older »