Nauka i tehnologija

Obradite fotografije lakše nego ikada pre

Čini se da obrada fotografija nikad nije bila lakša, barem kada se govori o amaterskoj obradi u kućnim uslovima. Alatki za ovu namenu je mnogo, a njihovi autori se utrkuju ko će da izađe sa jednostavnijim upravljačkim interfejsom i većim brojem op...

Windows 7 podrška prestaje za manje od 100 dana

Windows 10 je već neko vreme najpopularniji desktop operativni sistem, a nedavno je objavljeno da je dostigao 900 miliona instalacija. S druge strane, Windows 7 je i dalje najveća boljka za Microsoft.


'Zala zona' – mesto koje je krenulo budućnosti u susret

Za pet do 10 godina vozila bez vozača dolaziće po nas u zakazano vreme i bezbedno nas prevoziti na drugu lokaciju. Pre nego što se tako nešto dogodi, naučnici će imati mnogo posla.

Astronomi pronašli džinovsku planetu koja ne bi trebalo da postoji

Astronomi su pronašli džinovsku planetu koja, kako kažu, ne bi trebalo da postoji prema trenutnim naučnim teorijama.


Ovo je novi ajfon 11, pogledajte šta sve donosi

Epl je predstavio svoj novi pametni telefon ajfon 11, opremljen duplom kamerom, velikom i super velikom, i novim čipom, na velikom godišnjem sajmu u sedištu te kompanije u Kupertinu u Kaliforniji.

Zaboravite Atlantidu: Naučnici otkrili izgubljeni kontinent - Velika Adria

'Zaboravite na Atlantidu', poručuju holandski naučnici koji su na dnu Sredozemnog mora otkrili kontinent veličine Grenlanda i nazvali ga Velika Adria.


Leteći taksi jezdiće Parizom i ploviće Senom

'Leteći taksi' mogao bi da bude zelena alternativa za zakrčene ulice. O prevozu koji bi se kretao Senom razmišlja i Pariz.

Najbrži voz na svetu: Kineska 'munja' brža od japanskog 'metka'

Kinezi su promovisali najbrži voz na svetu. To je 'Šanghaj maglev' koji treba da razvije brzinu od 600 kilometara na čas.


Novi Windows 10 problem: Crveni i narandžasti ekrani

Windows 10 problemi se pojavljuju i nestaju u proteklih nekoliko meseci, pa kompanija Microsoft ima pune ruke posla oko pronalaženja rešenja. Poslednji u nizu je i problem koji je u vezi sa jednim od ažuriranja, i koji bitno utiče na korisničko is...

Svemir ili slovenačke pećine – astronautima „dođe na isto“

Astronauti iz pet svemirskih agencija obučavaju se u pećinama Slovenije za svemirske misije, u sklopu programa Evropske svemirske agencije.


Veliko otkriće astronoma: Prvi put pronađena voda na naseljivoj planeti

Astronomi su prvi put otkrili vodu u atmosferi planete koja se nalazi u naseljivoj zoni dalekog zvezdanog sistema

Posle dve nedelje u svemiru ruski robot Fedor stigao na Zemlju

Nakon kratkog boravka na Međunarodnoj svemirskoj stanici ruski robot Skybot F850 se zaputio nazad na matičnu planetu, pa se našao u unutrašnjosti letelice Sojuz, još jednom bez posade.


Sony ima potpuno novi Walkman

Istina je da je prošlo neko vreme od kada su audio kasete bile u modi, ali se ipak očekivalo da Sony u čast 40 godina Walkman-a bar na kratko oživi i stari audio format. To se ipak nije dogodilo, pa novi model ipak ne pušta muziku sa trake.

I voda se mora napraviti

Sigurna voda nije samo dar već proizvod nauke i rada. Kvalitetom vode upravlja nauka i jedino nas ona može poštedeti krize vode u budućnosti. Zašto?


U Srbiju stiže NOVI BREND TELEFONA: Prvi model je odličan, jeftin i lep!

Predstavljamo vam novi smartfon brend ne samo kod nas, nego i u svetu, koji će se od jeseni prodavati i u Srbiji i regionu, upoznajte TCL PLEX!

Novi pregledač interneta je Chrome suprotnost: Brz, malo troši, lep je…

Ako želite iz bilo kog razloga da zamenite Chrome ili bilo koji drugi veb pregledač novima - pregledač interneta sa CPU/RAM limitatorom bi mogao da bude izbor za vas!


Šta rizikujemo ako koristimo zastareo operativni sistem

Mnogi privatni i poslovni korisnici i dalje se oslanjaju na operativne sisteme kojima je istekla ili uskoro ističe podrška proizvođača, pokazalo je istraživanje kompanije „Kasperski“.

'Huavej' napravio najbrži čip veštačke inteligencije

Kineski tehnološki džin "Huavej" lansirao je novi čip na bazi veštačke inteligencije, kojim se uhvatio u klinč sa američkim gigantima "Kalkomom" i "Envidijom".


Nova 'galaksi nout' serija stigla u Srbiju

Samo dve nedelje nakon svetske premijere u Njujorku, kompanija Samsung predstavila je 'galaksi nout 10' i 'nout 10+' seriju pametnih telefona u Beogradu.

10 razloga za Note10

N1info 26.08.2019
10 razloga za Note10

Oni koji su propustili pretprodaju nove Samsung Galaxy Note10 serije pametnih telefona, od petka mogu da kupe Note10 ili Note10+ model kod ovlašćenih prodavaca. Ova serija donosi inovativna unapređenja, koja će zadovoljiti potrebe čak i najzahtevn...1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | older »