Nauka i tehnologija

Oled FullVision: Najbolji ekran na mobilnom

Telefon kompanije LG biće prvi uređaj koji je će imati OLED ful vision tehnologiju

Prilika za podsećanje: Pomračenje Sunca iz 1919. godine

U severozapadnim delovima Evrope i Severnoj Americi današnji dan donosi jedan od najupečatljivijih astronomskih događaja: totalno pomračenje Sunca. Pomračenja Sunca se, kao što znamo, odigravaju kada Mesec zakloni Sunčev lik, posmatrano sa određen...


Šta su "profili u senci" na društvenim mrežama?

Privatnost na društvenim mrežama ne možete obezbediti samo sopstvenim naporima, jer one omogućuju da se dobije mnogo informacija o čoveku kroz analizu poruka njegovog okruženja, kažu švajcarski naučnici.

Kako da vas ne prevare kada kupujete onlajn

Europol objavio zlatna pravila onlajn kupovine koja će vam pomoći da izbegnete prevaru


Rusija lansirala raketu sa vojnim satelitom

Rusija je uspešno lansirala raketu Proton-M s vojnim satelitom sa kosmodroma Bajkonur, u Kazahstanu, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Istraživači napravili mobilni telefon bez baterije

Istraživači u Sjedinjenim Američkim Državama predstavili su prototip mobilnog telefona bez baterije, koji koristi tehnologiju za koju se nadaju da će s vremenom biti primenjivana u proizvodima za masovno tržište, javlja agencija Rojters.


Arktik nestaje i to više ništa ne može da zaustavi

Svakog leta klimatolozi, kapetani brodova, kao i Inuiti koji žive na Arktiku prijavljuju da se ledeni pokrivač stalno smanjuje.

Najbolji antivirus sad je besplatan, preuzmite ga

Na stručnom testu sigurnosti, performansi i rada dobio je najvišu ocenu (šest, od šest), a sad vam je taj antivirus dostupan besplatno. Pogledajte o čemu se radi.


NASA: Poručite nešto "Vojadžeru" na 40-godišnjicu lansiranja

Američka svemirska agencija NASA pozvala je javnost da da predloge za poruku koja će biti upućena sondi "Vojadžer jedan" (Voyager 1) povodom 40. godišnjice njenog lansiranja.

Ispod ledene kore otkriven 91 vulkan

Naučnici Univerziteta Edinburg otkrili su najveće vulkansko područje na Zemlji, 91 vulkan, koje se nalazi dva kilometra ispod površine ledene kore koja pokriva zapadni Antarktik.


Ove aplikacije vam guše i troše telefon

Pogledajte preglednu listu aplikacija koje opterećuju sistemske resurse, bateriju, ali i troše podatke nakon uključivanja telefona ili koje ste sami instalirali.

Naučnici otkrili dve potencijalno naseljive super-Zemlje

Dve planete koje kruže oko zvezde poput našeg Sunca mogle bi da budu pogodne za život, pokazalo je novo istraživanje.


Uskoro 100 puta brži internet

Neće proći puno vremena, a internet koji koristimo postaće drastično brži.

„Dajmler“ finansira projekat letećeg električnog taksija

Nemački proizvođač automobila „Dajmler“ kofinansiraće projekat razvoja električnog letećeg taksija, koji je pokrenula startap kompanija „Volokopter“. Investitori su već uložili 25 miliona evra u projekat.


Stiže nova Windows opcija

Radio 021 10.08.2017
Stiže nova Windows opcija

Microsoft je objavio novu "Insider preview build" verziju (najava opcija koje će tek biti omogućene) Windowsa 10 koja je donela podršku za kontrolisanje računara i operativnog sistema putem pogleda, odnosno očima.

Ovih pet stvari nikako, ali nikako nemojte pretraživati na Guglu!

Ako koristite internet pretraživače koji beleže vašu IP adresu i ono što tražite, postoje mnoge stvari koje ne bi trebalo da tražite na internetu.


"Zvezda smrti“ može da zbriše Zemlju za dva minuta

Istraživači sa Državnog univerziteta iz Australije zabrinuti su što „zvezda smrti“, koja se neverovatnom brzinom približava našoj planeti, može da uništi Zemlju u ekordonom roku, prenosi Sputnjik.

Električni automobil, novo čudo tehnike ili novi standard?

Teorija električnih ili automobila budućnosti, kako ih mnogi nazivaju, nastala je davno, uporedo sa idejom o motornim vozilima sa unutrašnjim sagorevanjem. Iako se verovalo da će biti usvojen električni pogon automobila, primat su preuzeli motori ...


Samsung ne odustaje: Leader 8 novi "fensi" smartfon na preklop

Kompanija Samsung ne odustaje od telefona na preklop, pa je tako najavila novi pametni uređaj Leader 8.

Tri jednostavna pravila: Kako produžiti život smartfona?

Uz ova tri jednostavna pravila svi vaši prenosni uređaji će trajati duže.1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | older »