Nauka i tehnologija

Novi HP laptopovi iz serije Spectre – Spectre 13 i Spectre x360

Kompanija HP predstavila je dva nova laptop računara iz svoje premijum linije - novu generaciju HP Spectre 13 i HP Spectre x360 13 laptopova.

Počelo je, ovo su nova Facebook pravila

Od danas vaš Facebook nalog više neće biti isti i verujemo da će vas to iznervirati, kao što je i nas


Otkriven veliki propust koji može ugroziti Wi-fi mreže

Naučnik sa Univerziteta Leuven u Belgiji Mati Vanhoef, otkrio je ozbiljan propust u WPA2 (Wi-Fi Protected Access II) protokolu koji obezbeđuje sve moderne zaštićene Wi-Fi mreže.

Honor 9: Telefon za mlade

Novosti 18.10.2017
Honor 9: Telefon za mlade

Honor 9, čija cena je uglavnom pristupačna, namenjen onima koji žele dobre performanse. Da je namenjen prvenstveno mladima ukazuje nekoliko detalja, a jedan od njih je svakako i dizajn


Dubai će umesto carine imati tunele koji skeniraju lice

Umesto da čekaju u često veoma dugačkim redovima kako bi se ukrcali u avion, putnici će, makar u Dubaiju, prolaziti kroz tunel – virtuelni akvarijum koji će im skenirati lice.

Google Pixel 2: Najveće prednosti i mane

Ono što bi vas moglo naterati da kupite novi Googlov smartfon pametno je uporediti da onim što bi vas možda moglo odvratiti. Ovih nekoliko razloga ukazaće vam na to zašto valja kupiti Pixel 2, kao i zbog čega ga treba zaobići u širokom luku.


Facebook predstavio Workplace Chat

Kompanija Facebook je konačno predstavila beta verziju aplikacije Workplace Chat namenjene poslovnim korisnicima.

Da li je dobra ideja da pametni telefon zameni ključ za auto

Izgleda da BMW smatra da je ključ za vrata automobila i za pokretanje motora stvar prošlosti ali, piše specijalizovani američki auto sajt BestRide.com, "ključ zaslužuje dužno poštovanje i nadamo se da će još dugo živeti". Šef prodaje i marketinga ...


Imaju li Gugl Piksel telefoni šanse pored ajfona?

Guglu je još sa prvim telefonom Piksel iskoristio najbolje od Androida sa softvereske strane, ali su sada sa tek predstavljenim modelima Gugl Piksel 2 i Gugl Piksel 2 XL pokazali da su poradili i na hardveru. Prvi utisci nakon premijere novih tele...

'Letećim vozom' od Pekinga do Šangaja za pet sati!

Brzim vozom G23 može se za samo pet sati preći pruga od Pekinga do Šangaja, u dužini od 1.318 kilometara. Maksimalna brzina tog voza je 380 kilometara na sat.


Otkriće o patuljastoj planeti Haumei

I sami astronomi su se iznenadili najnovijim otkrićem o misterioznoj planeti Haumei, koja je smeštena na samom kraju Sunčevog sistema.

Isprobali smo Note8, najjače oružje iz Samsunga. Evo krajnje presude

Samsung je nedavno predstavio Galaxy Note 8. U startu je jasno da je u pitanju trenutno njihov najbolji telefon, i po brojkama i po prvom utisku. Mi smo imali priliku da ga malo detaljnije isprobamo i teško mu je naći neku veću zamerku.


Bosch pretvara pametni telefon u ključ automobila

Bosch omogućava da upotrebite pametni telefon kako biste otključali automobil, upalili motor i ponovo zaključali vozilo. Digitalni ključ se može proslediti drugim korisnicima

Iz Microsoft-a konačno priznali: Windows Phone je mrtav

Džo Belfiore, potpredsednik Operativnih sistema u Microsoft-u, otkrio je u nizu tvitova da ta kompanija više neće praviti ni softverske ni hardverske dodatke za Windows 10 Mobile.


Microsoft Edge stiže na Android i iOS: Ako vam je dosadio Google Chrome, ovo je savršena zamena

Kompanija Microsoft najavila je da će se njihov Edge internet pretraživač uskoro pojaviti na Android i iOS uređajima.

Ovaj trik za Chrome bi svi trebalo da znaju

Slučajno ste zatvorili tab u Googleovom browseru u kojem je bilo nešto što vam je izuzetno važno? Nema problema! Evo kako ćete ga vratiti nazad.


7 genijalnih stvari koje možete uraditi sa svojim telefonom

Pametni telefoni uveliko su zamenili veliki broj uređaja koje smo nekad koristili.

Robot-stomatolog izveo operaciju bez ljudske pomoći (VIDEO)

Kineski robot-stomatolog prvi put u istoriji je izveo operaciju bez učešća čoveka, piše list „Saut Čajna morning post“


Apple odgovorio na sve nedoumice oko Face ID-a!

Novi Appleov top model pametnog telefona ima sigurnosne postavke koje onemogućavaju korištenje ugrađene funkcije prepoznavanja lica ukoliko su dva tastera sa strane pritisnute istovremeno, naveo je šef Appleovog odeljenja za softver Kreg Federigi ...

Facebook testira tehnologiju prepoznavanja lica

Korisnici društvene mreže Facebook sada mogu da pristupe svojim nalozima skenirajući lice. Ta mreža prihvatila je tehnologiju prepoznavanja lica i počela je da koristi kako bi pomogla ljudima da svoje naloge učine što sigurnijim, piše Indipendent.1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | older »