Zdravlje

Koliko je masaža dobra za naše zdravlje

Ubrzani ritam života i nedostatak novca uvrstio je masaže u ponude dana u velnes centrima i salonima za masažu, gde se za malo novca može dobiti mnogo.

Pojačivači ukusa opasni po zdravlje

Gotovi sosovi, supe, viršle, čipsevi, soja sos, paštete, mešavine začina i mnogi proizvodi od mesa puni su aditiva E621 koji se koristi kao pojačivač arome.


Bundevom protiv dijabetesa

Novosti 21.10.2017
Bundevom protiv dijabetesa

Pijace su već zamirisale na bundevu, pa požurite da je kupite. Jer, kraljica jeseni nije samo mirisna i ukusna, već i vrlo zdrava

Pirinač je otrovan ako ga ovako koristite

Preostali pirinač svi jedu, a retko ko zna da se tu krije potencijal za trovanje hranom.


Koliko osluškujete signale svoga tela: Simptomi koje ne smete da ignorišete

Mnogi previše osluškuju signale tela, i češće nego što je potrebno proveravaju svoje zdravlje, dok drugi idu u suprotnu krajnost i ignorišu i one simptome koji, upozoravaju lekari, nikako ne bi smeli da se zanemare.

I zdrav i ukusan: Zbog ovoga treba da pijete kakao

Osim što je ukusan, kakao je i veoma zdrav.K akao je poznat kao biljka koja čuva organizam od slobodnih radikala, smanjuje stres i depresiju, štiti od bolesti srca i krvnih sudova. Odličan je izvor gvožđa


6 situacija u kojima morate da povećate unos soli jer može da vam spase život

Neke aktivnosti i stanja organizma prosto zahtevaju da povećate unos soli

Demencija ne može da se izleči, ali može da se uspori

Starenjem se povećava rizik od Alchajmerove bolesti, koja se uglavnom javlja posle 65. godine. Često se dešava da se simptomi ne uoče na vreme, pa onda mnogi pacijenti zakasne sa terapijom


Nisu svi čajevi zdravi: Evo koji mogu biti opasni po vaše zdravlje

Postoje čajevi koji nisu dobri za organizam i koje biste trebali da izbegavate.

Koštice kajsije: Samo 5 ovih koštica dnevno i mirni smo

Koštice kajsije su se odavno koristile za lečenje i prevenciju mnogih bolesti.


Čaj od šipka snižava holesterol i pritisak

Čaj od šipka je prava riznica vitamina C i likopena, moćnog antioksidansa koji je uspešno skida povišen holesterol. Za hipertoničare, ovaj čaj je pravi izbor jer efikasno snižava krvni pritisak

Eukaliptus čuva od gripa

Novosti 14.10.2017
Eukaliptus čuva od gripa

Eukaliptus (Eucaliptus globulus) je drvo sa raskošnim krošnjama, potiče iz Australije i jedina je hrana koala. Listovi poseduju lekovitu moć, a u narodnoj medicini se najviše koriste za bolesti disajnih organa jer sadrži zavidne količine raznovrsn...


Kokosovo ulje, eliksir zdravlja i lepote

Ova neverovatna namirnica koja se poslednjih godina sve više koristi, može da vam pomogne na različite načine i sačuva vas od bolesti u sezoni gripa, a istovremeno je vrlo efikasna u nezi

Koliko je crna čokolada zaista zdrava?

Crna čokolada zbog sastojaka korisnih za zdravlje uvek se preporučuje za konzumiranje pre nego mlečna, čak i na dnevnoj bazi, ali stručnjaci upzoravaju da se obrati pažnja na količinu jer tada čak i ona postaje štetna, piše CNN.


Ishrana: 10 zdravih navika iz celog sveta

Zdrava ishrana može biti dosadna ako je jednolična. Zato, pogledajte šta se sve jede na ovoja našoj planeti koja bogata ukusima.

5 supernamirnica koje će ojačati vaš imunitet ove jeseni

Iako se izbor voća i povrća znatno smanjio, to nikako ne znači da na meniju nema dovoljno zdravih namirnica koje mogu vrlo ukusno da se pripreme.


Kako da se na prirodan način izborite sa holesterolom?

Ako ne želite da u nekom trenutku života postanete doslovno zavisni od lekova za povišeni holesterol, morate da regulišete ishranu i redovno radite analize krvi.

Kada je glavobolja opasna: Odmah idite kod doktora, ako vas ovako boli glava

Bolovi u glavi ponekad mogu da budu dobri za vas, jer upravo oni govore šta to nije u redu sa vašim zdravljem. Zahvaljujući njima imaćete dovoljno vremena da odreagujete i sprečite opasne bolesti.


Jabukovo sirće može da vam uništi organe: Ovako nikad ne smete da ga koristite

O ovoj super-lekovitoj namirnici postoje i mnoge zablude, u koje nikako ne smete da verujete

Bademima umirite gorušicu

Novosti 10.10.2017
Bademima umirite gorušicu

Gorušica nastaje kada se želudačna kiselina iz stomaka vrati u jednjak i stvara osećaj peckanja u grudima, odnosno kiselosti u ustima1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | older »