Zdravlje

Malo masti i malo celera: Narodni lek za promrzline

Na niskim temperaturama, sa kakvima se trenutno borimo, promrzline su sasvim realna opasnost. Hipotermija nastaje kada telo gubi više toplote nego što je dobija ili stvara, a razlikujemo je u dve vrste - opštu hipotermiju i lokalne promrzline.

Cimet i žalfija zajedno, jači od svake hemije: Ova 3 recepta treba zauvek da čuvate za celu porodicu

Zašto da umre čovek kojem u vrtu raste ova žalfija? Ovo pitanje postavljao je Hipokrat još odavno


Sladić – doktor u kući

LifePress 20.01.2017
Sladić – doktor u kući

Sladić, tačnije njegov koren je tako dobar za lečenje mnogih obolenja da mu slobodno možemo dati titulu doktora. Od stomačnih preoblema, preko lečenja bronhitisa do ublažavanja menstrualnih bolova – tu je sladić.

Dosta je bilo prežderavanja: Očistite organizam i skinite kilograme

Osobe koje se bore sa viškom kilograma, a žele da smršaju na zdrav način, često posežu za raznim vidovima detoksikacije u kombinaciji sa dijetama. Uvođenjem navedenih detoks napitaka u svoju dnevnu rutinu borba sa kilogramima postaće lakša i efika...


Oči su ogledalo duše: 7 stvari koje vam govore o zdravlju

Stara poslovica govori kako su oči ogledalo duše, ali sudeći po svemu one nam mogu oktriti i u kakvom je stanju naše zdravlje.

Da li su kokice zdrave

RTS 18.01.2017
Da li su kokice zdrave

U najčistijem obliku, odnosno kada se kokaju na toploti – kokice su zdrava žitarica sa celim zrnom, niskokalorična grickalica bogata antioksidantima. Posuda puna takvih kokica ima samo 93 kalorije, gram masti i četiri grama vlakana.


Štitna žlezda utiče na 5 važnih organa: Ako se ne leči, ostavlja teške posledice!

Hormoni štitne žlezde upravljaju brzinom kojom se razgrađuje staro koštano tkivo. Ako je taj proces ubrzan, staro se tkivo uništava pre nego može biti zamenjeno, što vodi ka osteoporozi

Nema zdravlja bez luka

Alo 17.01.2017
Nema zdravlja bez luka

Što se nutritivne vrednosti tiče, crni luk je bez premca!


Crvenilo na licu i 'mreža' kapilara

Kako se izboriti sa kuperozom, koja može da zahvati obraze, nos, bradu, čelo, vrat, dekolte. Javlja se kod deset odsto populacije, češće kod osoba svetlih očiju i tena

Muškarci, ovo treba da znate

Posle operacije prostate mnogi muškarci suočavaju se sa erktilnom disfunkcijom, pa i trajnim gubitkom erekcije. Lekari upozoravaju da su ovakvi slučajevi u porastu.


Anemija: Kako da znate da li ste malokrvni?

Anemija je oboljenje koje podrazumeva smanjen broj crvenih krvnih zrnaca, snižen nivo hemoglobina (Hgb) i/ili mase eritrocita u krvi (Hct), zbog čega u mozak, srce, mišiće i druge delove tela ne dospeva dovoljna količina kiseonika.

Pravi ženski saveznik: U malom zrnu leblebije krije se velika moć

Osim što je bogato gvožđem, pa nas osnaži u onim danima, leblebija sadrži toliko vlakana da nas drži sitima po nekoliko sati.


Alergični ste na gluten: Ovo su simptomi koje ne smete da ignorišete

Ukoliko postoji sumnja, promeniti ishranu, uz odabir namirnica bez glutena u trajanju od minimum dva meseca

Znate li kada vašem organizmu fali cink i zašto je važan u doba virusa

Iako se tradicionalno Vitamin C smatra najvažnijim u borbi protiv prehlade i gripa, podjednako je važan i cink.


Ovo vam nijedan farmaceut neće reći: Evo šta je prirodni lek za kosti

Kalcijum ima brojne važne funkcije u radu organizma. Osim što stvara koštanu masu i sprečava osteoporozu, kalcijum normalizuje rad nerava i mišića, reguliše otkucaje srca, omogućuje zgrušavanje krvi i podstiče san.

Ovo povrće je izvor zdravlja: Jedite ga što više ove zime

Svi znamo da je cvekla zdrava, ali jeste li se ikada zapitale koliko je zapravo dobra za nas? Čini se kako je odgovor – jako dobra. No, osim samog ploda cvekle, njeno lišće takođe krije brojna hranjiva i lekovita svojstva za koja možda nikada nist...


'Zimske' zablude o zdravlju

Ako želite zdravi da dočekate proleće, prvo treba da se oslobodite zimskih mitova o zdravlju.

Šest znakova srčanog udara

Novosti 12.01.2017
Šest znakova srčanog udara

Simptomi infarkta mogu da se jave i mesec dana ranije, ali mnogi na njih ne obrate pažnju. Muškarci su skloniji bolovima u grudima, a žene najčešće iskuse teškoće u disanju


Vežbe protiv bolova u vratu

Novi magazin 11.01.2017
Vežbe protiv bolova u vratu

Bolovi u vratnom delu kičme najčešće pogađaju one koji dugo sede ispred kompjutera, televizora, za volanom, a neretko su uzrokovani i neodgovarajućom visinom jastuka za spavanje.

Evo šta sve leče pojedini čajevi

Značaj čajeva je veoma veliki u suzbijanju i prevenciji raznih infekcija i bolesti.1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | older »