Zdravlje

Jednostavne navike koje će vam ublažiti glavobolju

Sve više ljudi ima problem sa migrenama, a njihov uzrok se još uvek ne zna. Pojavljuje se kao pulsirajući bol na jednoj strani glave, a praćena je mučninom, povraćanjem, problemima s vidom i osetljivosti na svetlo.

Ovo su prvi simptomi koji ukazuju da je vaša jetra ozbiljno oštećena

Jetra je organ koji se naziva laboratorijom organizma. Vrši razne funkcije od kojih je jedna i razlaganje toksina.


Pet korisnih stvari koje možete odmah da uradite za svoje zdravlje

Mada uvek govorimo kako nam je zdravlje najbitnije i da nećemo više da se nerviramo zbog sitnica i stvari na koje, sve i da hoćemo, ne možemo da utičemo, nekako se uvek desi da nam baš ta sitnica pokvari dan

Pola kašičice cimeta dnevno čini čuda za vaše zdravlje

Cimet je odličan izvor mangana, gvožđa, kalcijuma, bakra i cinka,a u nastavku teksta pogledajte na koje sve načine ova namirnica leči i štiti naš organizam.


10 najopasnijih posledica stresa

Umereni stres može biti koristan, ali ako neprestano imate osećaj da ste pod velikim pritiskom, pretrpani poslom, anksiozni i potpuno iscrpljeni, to može imati veoma štetne posledice.

Citrusi i špargla 'čiste' jetru

Korigovanjem jelovnika možete da izbacite toksine iz tela. Dodavanjem nekoliko namirnica u svoj jelovnik pomoći ćete jetri da se pročisti i bolje funkcioniše.


Hranom do zdravlja: Ugledajte se na druge kulture i promenite navike u ishrani

Svakog dana možemo da naučimo nešto novo, pogotovo kada je reč o ishrani.

Sačuvajte zdravlje - Pobedite kandidu

U slučaju da se ne leči, kandida se širi po čitavom organizmu sve do stanja kada ona postaje nemerljiva i time narušava celokupno zdravstveno stanje pojedinca


Za neke zdravstvene probleme lekovi nisu neophodni

Nisu za sve zdravstvene probleme neophodni lekovi. Određene tegobe mogu se otkloniti uzimanjem odgovarajuće hrane bogate neophodnim mineralima i vitaminima.

Mogu li se urinarne infekcije izlečiti prirodnim putem?

Urinarne infekcije predstavljaju ozbiljan zdravstveni problem i spadaju u red najučestalijih infekcija. Svaka druga žena će bar jednom u svom životu imati urinarnu infekciju, a oko 10 odsto žena ima infekcije koje se više puta ponavljaju.


Lekovita himalajska so

Novosti 15.05.2017
Lekovita himalajska so

Iako je morska so na boljem glasu od obične bele, rafinisane, stručnjaci su i u nju počeli da upiru prstom zbog zagađenja u moru i hvale isključivo himalajsku

Bokvica: Eliksir za stomak

Narodni lekari je posebno preporučuju kao eliksir osobama koje pate od čira na želucu i dvanaestopalačnom crevu.


Kako da na vreme otkrijete da nešto nije u redu sa vašom štitastom žlezdom

Najčešći poremećaji štitaste žlezde su povišena funkcija (hipertireoza) i smanjena funkcija (hipotireoza). Kod oba poremećaja ishrana igra važnu ulogu

Čokolada u službi našeg zdravlja (verovali ili ne)

Verovatno ste čuli za onu šalu koja kruži internetom: “Čokolada se pravi od kakaoa. Kakao raste na drvetu, što znači da je biljka. Tehnički gledano, čokolada je salata.” Dobro, nije baš salata, ali nije ni toliko šteštna za naše zdravlje. Čak napr...


Ovo se dešava vašem telu kada jedete ovsenu kašu svaki dan

Svi mi znamo da je doručak najvažniji obrok. Mnogi medicinski stručnjaci i nutricionisti preporučuju konzumiranje voća i drugih zdravih namirnica za doručak, ali, da li znate šta će se dogoditi vašem telu ukoliko jedete ovsenu kašu svaki dan?

Kako da prepoznate simptome raka jajnika

Rak jajnika je ginekološki tumor s najnižom stopom preživljavanja, a po učestalosti je peti među malignim bolestima od kojih obolevaju žene.


Ako ovo osetite, trk kod ginekologa

Svaka žena trebalo bi strogo da vodi računa o svom intimnom zdravlju. Osim redovnih kontrola, lekari savetuju da im se obratite čim osetite neke od ovih simptoma.

Crni luk leči bradavice

Novosti 10.05.2017
Crni luk leči bradavice

Na listi prirodnih sredstava protiv bradavica, crni luk ima posebno mesto. Koristi se tako što se oljušti i skine tanana opnica između režnjeva i onda se stavi na bradavicu kao flaster


Magične moći omiljenog crnog napitka: 4 dobra razloga da uživate u kafi

Crna “turska”, instant, sa mlekom, šlagom… Gotovo da nema osobe koja dan ne započinje magičnim crnim napitkom

Kućni test za proveru štitne žlezde: Treba vam samo čaša vode

Kao što već sigurno znate, štitna žlezda je jedna od najvećih žlezda u našem telu. Shodno tome, može značajno uticati na razne telesne funkcije.1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | older »