Naši u inostranstvu

56,7 odsto dijaspore želi da ulaže u Srbiju

Svoje znanje, kontakte, vreme i novac, u Srbiju želi da ulažu 56,7 odsto talenata iz srpske dijaspore, pokazuju predstavljeni rezultati istraživanja 'Karakteristike i stavovi visokokvalifikovane dijaspore i povratnika'

Veče srpsko-ruskog prijateljstva u Cirihu

Rusko-srpsko prijateljstvo traje vekovima, jer ih spaja bratstvo i tradicija. Čak i u dalekom svetu, druženja Srbije i Rusije su česta, kao što je to bio slučaj i minulog vikenda u Švajcarskoj.


Vaspitačica iz Prokuplja - heroj Amerike!

Irena Ivić je "heroj dana" u Americi. Vozeći autobus u Milvokiju, videla je dete kako hoda golo i izgubljeno po ciči zimi i nije trena oklevala - istrčala je iz autobusa i verovatno spasila život detetu od godinu i po dana.

Uz male heroje već 18 godina

Tradicionalno, već punih 18 godina, jedan Parižanin i njegovi prijatelji su na posebnom zadatku, koji su obavljali sa velikom revnošću, ljubavlju i posebnim osećajima u vreme dva najradosnija hrišćanska praznika, Božić i Vaskrs.


Srbi iz Džeksona i ovog Božića svetska tema

Srba možda ima u svim zemljama sveta, ali oni iz Džeksona u Kaliforniji stekli su planetarnu slavu kada je njihov način proslavljanja Božića po Julijanskom kalendaru odjeknuo u medijima bukvalno poput metka.

Srbi širom Austrije proslavljaju Božić

Srbi širom Austrije proslavljaju najradosniji hrišćanski praznik Božić tradicionalno odlaskom na praznične liturgije koje su se služile u hramovima Srpske pravoslavne crkve i porodičnim okupljanjima


Деца из дијаспоре у Сремским Карловцима

Учесници овогодишњег Зимског образовног кампа, који у Сремским Карловцима за српску децу из дијаспоре организује Креативни клуб 'Едуко', имали су прилику ових дана да посете једну стару грађанску кућу и упознају део обичаја који се негују за Божић.

Novogodišnji šarm pesme i igre u Torontu

Predpraznična atmosfera u Torontu počela je već početkom novembra, ali se ovih dana zahuhtava, a deca očekuju raspust i poklone dok roditelji obavljaju poslednje kupovine. Tradicionalnim koncertom pod nazivom 'Šarm pesme i igre' Akademija srpske n...


Budimpeštanska šarena barka

Upoznaćemo najmlađe koji ploveći Dunavom, na 'šarenoj barci', kroz igru i pesmu uče srpski jezik.

Jubileji Srpskih nedeljnih novina u Mađarskoj

Srpske nedeljne novine, glasilo srpske zajednice u Mađarskoj, obeležava nesvakidašnji jubilej.


'Svetosavci' izabrali novu upravu

Prvo srpsko društvo u nemačkoj pokrajini Baden Virtemberg iz Štutgarta nedavno promenilo upravu

За лепшу дечју Божићну причу

Хуманитарна организација "Срби за Србе" покренула је нову Божићну кампању за прикупљање донација за помоћ социјално угроженим породицама и њиховој деци.


Srbi u Francuskoj protestovali zbog KiM

Predstavnici rukovodstva Saveza Srba Francuske okupili su se u nedelju na Trgu Trokadero u Parizu, u znak podrške Srbima na Kosovu i Metohiji.

Praznični prijem za dijasporu

Naši u svetu 16.12.2018
Praznični prijem za dijasporu

Povodom novogodišnjih i božićnih praznika u Generalnom konzulatu Srbije u Čikagu održan tradicionalan prijem za predstavnike dijaspore i srpske zajednice.


'Svetosavci' izabrali novu upravu

Prvo srpsko društvo u nemačkoj pokrajini Baden Virtemberg iz Štutgarta nedavno promenilo upravu

Одржан шести српски филмски фестивал у Чикагу

Српски Филмфест у Чикагу отпочео је пројекцијом документарног филма 'Око Соколово'. Овогодишњи филмфест пропраћен је и поставком изложбе 'Тамо далеко 1918-2018', а посвећен је стогодишњици Великог рата и српско – америчког пријатељства .


Festival srpskog filma u Čikagu

Sedam ostvarenja srpske kinematografije biće prikazano na Srpskom filmskom festivalu u Čikagu, koji je u petak počeo u AMC teatru, u čikaškom naselju Rozmont.

Neviđena Srbija u Beču

Bečki odbor Prosvjete je 1. decembra u prostoru crkve Vaskrsenja Hristovog u Beču održao svoju popularnu višegodišnju tribinu 'Susreti i razgovori'. Ovaj put bilo je to izuzetno književno veče sa Vladom Arsićem, književnikom i novinarom iz Srbije ...


Četiri decenije lepih i teških godina

Štutgartski srpski klub 'Kozara' proslavio 40 godina postojanja

15.000 dolara za bolesnu decu

Povodom ovogodišnjeg praznika Pokrova Presvete Bogorodice, Kolo srpskih sestara Žene mironosice pri crkvi Sveti arhiđakon Stefan u melburnskom Kizborou, kao što smo već pisali, organizovalo je četvrto humanitarno veče, namenjeno za pomoć teško obo...1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | older »