Poslovne vesti iz sveta

EU skida tri poreska raja sa crne liste

Ministri finansija Evropske unije bi ove nedelje trebalo da uklone britansku prekomorsku teritoriju Bermude, holandsko karipsko ostrvo Aruba i Barbados sa evropske "crne liste" "poreskih rajeva", izjavio je jedan zvaničnik EU.

Sunovrat Bajerovih akcija zbog kazne od dve milijarde dolara

Akcije nemačke hemijske i farmaceutske kompanije Bajer pale su rano jutros za čak 5,9 odsto, nakon što je kalifornijski sud naložio kompaniji da jednom bračnom paru obolelom od kancera isplati odštetu od preko dve milijarde dolara.


'Severni tok 2' prinudio Brisel na pregovore

Švajcarska kompanija 'Severni tok 2' (registrovana u gradiću Cug) pronašla je način da privoli Evropsku komisiju (EK) na pregovore o uslovima poslovanja budućeg gasovoda, uprkos dramatičnom protivljenju Vašingtona, dela uprave EU, niza baltičkih d...

Sud odlučio: Monsanto kriv za kancer potrošača, kazna dve milijarde dolara

Porota je donela 2,055 milijardi dolara vrednu presudu u korist bračnog para koji tvrdi da su dobili kancer zbog izlaganja Monsantovom herbicidu, preneo je CNN.


Cena Bitcoin-a zvanično je još jednom premašila 7.000 dolara

Nove američke carine Kini

Američki predsednik Donald Tramp naredio je povećanje carina za oko 300 milijardi dolara vrednosti preostalih kineskih proizvoda, nakon što su u petak u SAD stupile na snagu povećane 25-postotne carine na uvoz kineske robe u vrednosti od 200 milij...


Gde li je zakazao?: Samsung Galaxy Fold odložen na neodređeno

Samsungov dugo najavljivani inovativni telefon na preklop - Galaxy Fold bio je praktično spreman da se pojavi na tržištu, ali su određeni problemi otkriveni u ranim test primercima naterali južnokorejsku kompaniju da odloži njegovu objavu.

Epl se malo zaneo: Estetika im postala važnija od kupaca, profit im se srozao

Eplove prodavnice širom sveta više nisu ono što su bile.


Alibaba krunisan kao najvredniji kineski brend

Rast vrednosti od 59 odsto na godišnjem nivou, na 141 milijardu dolara, pomogao je Alibabi, gigantu u elektronskoj trgovini, da zauzme prvo mesto na listi "BrandZ Top 100 najvrednijih kineskih brendova".

Epl guta konkurente: Kupili 25 kompanija za samo pola godine

Epl je kupio oko 25 kompanija u proteklih šest meseci, ali za većinu njih skoro niko nije čuo.


Banka Engleske: Ponovo povećan rizik od Bregzita bez dogovora

Guverner centralne banke Velike Britanije Mark Karni upozorio je danas da je rizik od istupanja Velike Britanije iz članstva u Evropskoj uniji (EU) bez dogovora ponovo dostigao "alarmantni nivo".

Tramp najavio povećanje tarifa na robu iz Kine

Američki predsednik Donald Tramp najavio je putem Tvitera da će uvećati tarife SAD na 200 milijardi dolara vredne kineske proizvode i da će te mere biti višestruko strože, čime je povećao pritisak na Kinu kako bi došlo do trgovinskog dogovora, pre...


Poljska prestala da uvozi rusku naftu zbog lošeg kvaliteta

Tranzit ruske sirove nafte prema Poljskoj i dalje ka ostatku Evrope preko jednog kraka naftovoda koji prolazi kroz Belorusiju je obustavljen, nakon što je Varšava odbila da tu naftu u svojim rafinerijama preradi, navodeći kao razlog njen loš kvali...

Fejsbuk uvodi najveće promene do sada

Osnivač „Fejsbuka“, Mark Zakerberg najavio je na godišnjoj konferenciji ove kompanije velike, verovatno najbrojnije do sada, promene za tu društvenu mrežu i ostale aplikacije ove kompanije.


SAS: Štrajk pilota, otkazano više od 1.200 planiranih letova

Aviokompanija Scandinavian Airlines SAS otkazala je svih 1.213 letova planiranih za danas i sutra zbog štrajka pilota.

Lego na udaru plagijatora: Zaplenjena roba vredi pravo bogsatvo

Kineska policija razotkrila je mrežu krivotvoritelja lego kocaka i zaplenila igračke u vrednosti oko 30 miliona dolara, objavile su vlasti.


Probili magičnu granicu: Softverski gigant vredi bilion dolara

Nakon što je prijavio bolju prodaju i profit, Microsoft na tržištu je dostigao vrednost od bilion (hiljadu milijardi) dolara.

Osnivač Alibabe: Idealno je raditi 12 sati dnevno

Dok se u većini ekonomski razvijenih zemalja razmatra smanjivanje broja radnih sati, kineski milijarder Džek Ma smatra da je idealno radno vreme 12 sati.


Velika tajna avio-kompanija - zašto letovi traju sve duže?

Odgovor zašto se čini da letovi traju sve duže mogao bi da leži u fenomenu kojima pribegavaju avio-kompanije koji se zove "padding" (punjenje, ispun), a koji im pomaže da stignu na vreme, ali uz cenu koju svi plaćaju.

Kupovina Instagrama je najpametnija stvar koju je Mark Zakerberg ikada uradio

Kompanija "Fejsbuk" je 2012. godine kupila platformu za deljenje fotografija "Instagram". Sada, šest godina kasnije, sa sigurnošću se može reći da je to bila najpametnija stvar koju je "Fejsbuk" ikada uradio.1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | older »