Poslovne vesti iz sveta

Salmonela u mleku u prahu za bebe: Afera kompanije Laktalis potresa planetu

Direktor kompanije „Laktalis“ Emanuel Besnije saopštio je da je u 83 države povučeno 12 miliona kutija mleka u prahu za bebe pošto je u fabrici otkrivena salmonela.

Gradić Venači je prestonica bitkoina: Samo jedan čovek u njemu zarađuje skoro 100.000 dolara dnevno

Gradić Venači, istočno od Sijetla u američkoj državi Vašington, postaje jedinstven po tome što se pretvara u epicentar bitkoin rudarenja u SAD.


Najviše cene nafte u poslednje tri godine

Zbog smanjene ravnoteže između ponude i potražnje cene nafte na svetskom tržištu dostigle su maksimum u poslednje tri godine.

Jedna izmena Zakerberga koštala više od tri milijarde dolara

Odluka Marka Zakerberga da se „Fejsbuk“ vrati na staro izdanje, odnosno da se umesto reklama u njuz fidu gledaju objave prijatelja, koštala ga je oko 3,3 milijarde dolara, a vrednost deonica te kompanije pala je za oko 4,4 odsto.


Kineskinja zaradila dve milijarde dolara za četiri dana

Tridesetšestogodišnjakinja Jang Huejan je najbogatija žena u Kini i najmlađi milijarder u toj zemlji

SAD kupuju ruski gas, a EU ne sme?

Firme iz SAD zapravo hoće da potisnu Rusiju sa evropskog tržišta zemnog gasa, piše danas Radio Dojče vele (DW), konstatujući da se sada saznaje da je ruski tečni gas direktno isporučen u Sjedinjenim Državama i zapitavši se "kako to može?"


Kineski OnePlus kreće u osvajanje Amerike

Vodeći ljudi kineske kompanije OnePlus, izvršni direktor Pit Lau i suosnivač i direktor za globalno tržište Karl Pei, najavili su potencijalnu saradnju sa američkim telekomunikacionim operaterima.

Zakerberg najavio drastične promene na Facebooku

Osnivač Facebooka Mark Zakerberg najavio je velike promene u algoritmu koji uređuje početnu stranu, to jest News Feed pa će tako od sada prioritet biti na "smislenim društvenim interakcijama" nad "relevantnim sadržajem", čime će se osigurati da je...


Zbrisano 100 milijardi dolara sa globalnog tržišta kriptovaluta

Vodeće svetske kriptovalute, među kojima bitkoin, ripl i etereum, pretrpele su danas oštar udarac, posle vesti da se Južna Koreja sprema za zabranu trgovanja digitalnim valutama.

Bezos najbogatiji, "težak" 105 milijardi dolara

Bogatstvo Džefa Bezosa, osnivača Amazona, premašilo je cifru od 105,1 milijardi dolara, prema "Blumbergovom" indeksu milijardera, čime je nadmašio prethodni rekord koji je držao suosnivač Majkrosofta Bil Gejt koji je 1999. godine bio "težak" 100 m...


Virlpul zatvorio fabriku u Italiji, 500 otpuštenih

Američki proizvodjač kućnih uredjaja Virlpul (Whirlpool) saopštio je danas da će ove godine zatvoriti fabriku kod Torina u Italiji, i tako ugasiti 500 radnih mesta.

Trio na dizajnerskom tronu

Novosti 10.01.2018
Trio na dizajnerskom tronu

Velika priznanja u oblasti dizajna za južnokorejsku kompaniju „Kija motors”: "Gud dizajn" nagrade automobilski gigant je osvojio u kategoriji "prevoz" za svoje nove modele "rio", "stinger" i "niro"!


Ameri kupuju ruski gas, a EU ne sme?

Firme iz SAD hoće da potisnu Rusiju sa evropskog tržišta zemnog gasa, ne radi se tu o pravoj politici nego o biznis interesu, "otkriva" Dojče vele nakon informacija o američko-ruskoj trgovini.

„Epl“ poklekao – izvinjenje i pojeftinjenje baterija

Kako bi umirili bes mušterija, izazvan priznanjem da su usporavali starije uređaje, čelnici „Epla“ su se izvinili i odlučili da smanje cenu baterija za starije „ajfone“.


Još jedna 'velika' godina za indekse na Vol stritu

Vodeći indeksi na Vol stritu imali su konstantan rast tokom 2017. godine i oborili brojne rekorde, pošto su investitori bili ohrabreni obećanjem predsednika SAD Donalda Trampa da će smanjiti poreze i sprovesti deregulaciju.

EU pozvala Kinu da se "više otvori" za strana ulaganja

Evropska unija očekuje od Kine da se "više otvori" za strana ulaganja i "bolje igra igru slobodne trgovine" sa svojim partnerima, kazala je evropska komesarka za trgovinu Sesilija Malmstrom.


Tužbe protiv „Intela“ zbog grešaka na procesorima

Kompanija „Intel“ suočava se sa tužbama za odštetu zbog velikih propusta u radu njenih procesora, piše „Gardijan“ i navodi da su zahtevi za naknadu štete već podneti u Kaliforniji, Oregonu i Indijani.

Strah zvani "dizel", prodaja kola pala rekordno

Prodaja novih automobila u Britaniji pala je prošle godine za 5,7 odsto, što je najveći pad od 2009, objavila je britanska asocijacija proizvođača automobila.


Gugl 'sakrio' 19,2 milijarde dolara

Američka kompanija Gugl prebacila je 19,2 milijarde dolara na Bermudska ostrva u 2016. godini, što joj je omogućilo uštedu od više milijardi dolara po osnovu poreza.

„Tesla motors“ podbacio sa proizvodnjom „modela 3“

Proizvođač električnih automobila „Tesla motors“ nije ispunio proizvodne ciljeve za svoj novi sedan „model 3“.1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | older »