Poslovne vesti iz sveta

Počeo štrajk u Lufthanzi, pogođeno 180.000 putnika

Dvodnevni štrajk kabinskog osoblja avio kompanije Lufthanze počeo je, a očekuje se da će ukupno biti otkazano oko 1.300 letova kojima je trebalo da putuje oko 180.000 putnika.

Sada i zvanično: Kina radi na 6G tehnologiji

Kina je zvanično počela istraživanja vezano za mobilni internet šeste generacije - 6G. Kinesko ministarstvo nauke i tehnologije saopštilo je sinoć da je osnovalo radnu grupu koja će raditi na 6G.


PSA Pežo i Fijat Krajsler odobrili spajanje

Dva proizvodjača automobila PSA Pežo i Fijat-Krajsler objavili su danas da su se jednoglasno složili da spoje aktivnosti dve grupe 50/50 posto i formiraju novu kompaniju sa sedištem u Holandiji.

Majkrosoft je isprobao četvorodnevnu radnu nedelju i nikada im nije išlo bolje

IT gigant Majkrosoft (Microsoft) testirao je četvorodnevnu radnu nedelju u Japanu, tako što je svaki petak tokom avgusta u toj kompaniji bio neradni dan.


Kinesko 'svinjsko čudo': Farma na devet spratova

U regionu Guigang, u Kini, postoji nesvakidašnja farma u kojoj je smešteno 28.000 krmača u zgradama sa sedam i devet spratova.

Naftogas traži 12 milijardi dolara od Gasproma

'Naftogas Ukrajine' uputio je Stokholmskom sudu saopštenje o potraživanjima prema 'Gaspromu', u vrednosti od 12 milijardi dolara


Viza, Masterkard, Ibej i Strajp okreću leđa Fejsbuku

Plan Fejsbuka da naredne godine uvede svoju kriptovalutu "libra" naišao je na ozbiljnu prepreku pošto su se Viza, Masterkard, Ibej i Strajp povukli iz projekta.

Etihad formira prvu lou kost avio-kompaniju u UAE

Etihad grupa, matična kompanija Etihad ervejza, objavila je da se udružuje sa lokalnim avio-prevoznikom Er Arabijom u osnivanju prvog lou kost operatera u UAE.


Merkelova odškrinula vrata 'Huaveju'

Berlin je priveo kraju izradu smernica za izgradnju pete generacije mobilnih mreža (5G) i iz tog posla neće biti isključen kineski „Huavej”, što je od svog evropskog saveznika tražio Vašington.

Proizvođač popularnih patika u problemu: Evo šta se desilo

Prekid saradnje kineskih kompanija s NBA ligom mogao bi zahvatiti i proizvođače sportske opreme.


Ko su i šta rade 19 novih milijardera na Forbsovoj listi

Uslov za pridruživanje ovogodišnjoj Forbsovoj listi 400 najbogatijih Amerikanaca bilo je bogatstvo od najmanje 2,1 milijarde dolara.

Spor 'Erbasa' i 'Boinga' – predvorje novih trgovinskih ratova

Posle odluke STO da da za pravo američkom proizvođaču aviona, Vašington uveo nove carine za evropske proizvode


SAD dobile 'zeleno svetlo' STO za uvođenje tarifa Evropi

Svetska trgovinska organizacija (STO) podržala je danas zahtev SAD za uvođenje tarifa na 7,5 milijardi dolara vrednu evropsku robu, zbog, kako je saopšteno, nazakonitih subvencija koje su evropske vlade dodelile proizvođaču aviona Erbasu.

Propao još jedan modni gigant

Telegraf 01.10.2019
Propao još jedan modni gigant

Katanac na skoro 200 prodavnica


Grčku bankrot 'Tomasa Kuka' košta pola milijarde evra, Vlada priprema pomoć

Turizam u Grčkoj je pretrpeo udarac od pola milijarde evra zbog bankrota velike britanske turističke grupacije "Tomas Kuk", rekao je ministar turizma Haris Teoharis.

"Adrija ervejz" nastavlja sa otkazivanjem letova

Slovenačka avio-kompanija "Adrija ervejz" saopštila je da otkazuje većinu svojih letova za vikend i u ponedeljak zbog finansijskih problema.


Ovih 10 stranih kompanija vladaju ruskim tržištem

Magazin "Forbs" objavio je svoju novu listu najuspešnijih stranih kompanija na tržištu Rusije.

Huavej nudi licencu za 5G tehnologiju Amerikancima

Osnivač i glavni izvršni direktor kineskog Huavej Tehnolodžiza, Ren Džengfei, izjavio je danas da je ta kompanija spremna da da ekskluzivnu licencu na svoju 5G tehnologiju nekoj američkoj firmi kako bi se stvorili ravnopravni uslovi u međunarodnoj...


Amerikanci najbogatija nacija na svetu, pretekli Švajcarce

Amerikanci su sada najbogatija nacija na svetu jer su pretekli Švajcarce, dok se u ostatku sveta postepeno "topi" bogatstvo.

Airbnb izlazi na berzu dogodine

Internet platforma za izdavanje stanova "Airbnb" je objavila danas da u 2020. godini planira da izađe na berzu



1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | older »