Poslovne vesti iz sveta

Mađari zabranjuju crvenu zvezdu na Hajneken pivu?

Vlada Mađarske je juče branila kontroverzni predlog zakona o zabrani holandskom pivskom gigantu „Hajnekenu“ (Heineken) da na etiketama koristi crvenu zvezdu, čime se rasplamsava dugotrajni spor dveju strana.

Telekomunikacioni div priznao - kršili smo ograničenja

Kineski telekomunikacioni gigant ZTE priznao je krivicu za kršenje američkih izvoznih ograničenja.


Facebook poboljšava lokalnu pretragu, nudi Discovery funkciju

Facebook testira određene promene za mogućnosti lokalne pretrage u svom servisu. Ovo uključuje i Discovery funkciju koja će korisnicima omogućiti da lakše pronađu lokalna poslovanja.

Gugl gubi milione

Pravda 24.03.2017
Gugl gubi milione

Najmanje četiri velike američke kompanije povukle su milione dolara uloženih u reklamiranje na Guglu zbog pojavljivanja njihovih reklama na stranicama sa ekstremističkim sadržajem.


Brend 'Virdžin Amerika' će biti ukinut

Avio-kompanija 'Aljaska erlajnz' saopštila je, posle višemesečne neizvesnosti, da će ukinuti naziv avio-kompanije 'Virdžin Amerika' koju je preuzela prošle godine.

Velike kompanije povlače reklame sa Gugla

Najmanje četiri velike američke kompanije povukle su milione dolara uloženih u rekrlamiranje na Gugulu zbog pojavljivanje njihovih reklama na stranicama sa ekstremističkim sadržajem.


Azijske berze zabeležile manji skok

Gde Investirati 23.03.2017
Azijske berze zabeležile manji skok

Na azijskim berzama u četvrtak su cene akcija blago porasle, nakon jučerašnjih oštrih gubitaka, dok se dolar malo oporavio nakon što je danima bio pod pritiskom.

Hermes: Robna marka koja ruši rekorde

Profit francuske modne kuće Hermes, poznate po skupocenoj kožnoj galanteriji i odeći, u prošloj godini je prvi put premašio milijardu evra.


BMW grupa planira 40 novih modela do kraja 2018. godine

BMW, Mini i Rolls-Royce izbaciće u narednih godinu i po dana čak 40 novih modela, a fokus će biti na SUV segmentu.

Automobilska industrija u sred promena

Automobilska industrija nalazi se u sred promena koje su vezane za digitalizaciju i ekologiju, pokazalo je i ovogodišnje istraživanje KPMG u kom su učestvovala 953 direktora iz automobilskog sektora 42 zemlje sveta.


Cene nafte u padu, zalihe u SAD na novim rekordnim nivoima

Cene nafte na međunarodnim tržištima beleže negativan smer nakon podatka da su zalihe u Sjedinjenim Državama dostigle nove rekordne nivoe, čime su ozbiljno ugroženi napori OPEC-a da smanji prekomernu snabdevenost tržišta.

Bregzit seli proizvodnju MINI-ja iz Britanije?

Posle najave da bi Bentley mogao da izmesti pogone za izradu vozila iz Ujedinjenog Kraljevstva, još jednom tradicionalno britanskom auto-brendu preti preseljenje proizvodnje sa Ostrva.


Pad na svetskim berzama

Beta 22.03.2017
Pad na svetskim berzama

Akcije na svetskim berzama danas su zabeležile veće padove pošto je prethodnog dana Vol strit imao najveće gubitke u poslednjih pet meseci.

Za Škodu 2016. najuspešnija u istoriji

Za najvećeg češkog proizvodjača automobila, Škodu iz Mlade Boleslave, 2016. godina bila je najuspešnija u istoriji..


Kome će Turski tok pomrsiti račune

Puštanjem u rad gasovoda Turski tok 2019. godine, Gasprom će obustaviti isporuke gasa Turskoj kroz Ukrajinu, Moldaviju, Rumuniju i Bugarsku. To je potvrđeno Međudržavnim sporazumom Rusije i Turske, koji je isplivao u javnost.

Danska prvi put posle 183 godine bez deviznog duga

Jedna od najsrećnijih zemalja sveta, Danska, ove nedelje je otplatila kompletan svoj devizni dug po osnovu obveznica, težak 1,5 milijardi dolara, oslobodivši se prvi put u 183 godine svih dužničkih obaveza u stranoj valuti.


Prvih 350 Đulija za Kinu prodato preko weba za samo 33 sekunde

Rasprodate za 33 sekunde. Prva pošiljka od 350 primeraka Alfe Giuliije Milano je bila u prodaji u Kini preko Tmalla.

Singapur i Hongkong najskuplji gradovi na svetu

Polovina od deset najskupljih gradova u svetu za život nalazi se u Aziji, a Singapur i Hongkong i ove godine drže prva dva mesta, prema najnovijim rezultatima istraživanja


Grcima još 6 meseci za obilaznicu

Ni preduzeće "Aktor" nije uspelo da u ugovorenom roku da završi posao na Koridoru 10 kod Dimitrovgrada. Aneks ugovora još nije potpisan, ali je jasno da radovi ne mogu biti okončani pre 30. septembra

Azijske berze: Akcije dostigle najviši nivo u poslednjih 15 meseci

Na azijskim berzama u utorak su cene akcija dostigle najviše nivoe u 15 meseci, dok je dolar oslabio nakon novih opreznih poruka iz američke centralne banke.1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | older »