Poslovne vesti iz sveta

Samsung investira 380 miliona dolara u SAD, Tramp pozdravlja

Južnokorejski gigant Samsung objavio je da će investirati 380 miliona dolara u SAD za izgradnju nove fabrike i otvoriti gotovo 1.000 novih radnih mesta, što je odmah naišlo na pozdrav administracije predsednika Donalda Trampa.

Google, Apple i Microsoft najvredniji brendovi na svetu

Kompanije Google, Apple i Microsoft su najvredniji brendovi na svetu, pokazuje najnovije istraživanje firme BrandZ.


Kraj jedne ere: Južna Koreja zaustavila "Kori-1"

Zaustavljen je prvi i najstariji nuklearni reaktor u Južnoj Koreji "Kori 1" i time je završeno jedno poglavlje u istoriji te države, koje je trajalo 39 godina

Gugl kažnjen sa 2,5 milijardi evra

Evropska komisija izrekla rekordne novčane "penale" američkom gigantu. Kršenja pravila konkurencije zaoštravaju veze s Vašingtonom


Politika jača od razuma: Kraj istorije An - 148

Rusija namerava da prekine proizvodnju aviona za kratka putovanja An-148, rekao je izvor u avio-industriji.

Erdogan poručio: Ne povlačim vojnike iz Katara

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan odbacio je zahtev vodećih arapskih zemalja da povuče turske snage iz Katara, nazivajući ga "neučtivim".


Upozorenje iz BIS-a: Stiže nova globalna ekonomska kriza

Nova globalna ekonomska kriza rađa se u ekonomijama u razvoju i mogla bi biti gora od prethodne, upozoravaju iz Banke za međunarodna poravnanja (BIS).

Istorijski štrajk u Bratislavi - izborili se za prosečnu platu 1.954 evra

Fabrika Folksvagena u Bratislavi obnovila je proizvodnju, pošto su radnici pristali da okončaju štrajk nakon šest dana, kada im je rukovodstvo ponudilo povećanje prosečne plate na 1.954 evra, a radnicima koji tek počinju i jednokratnu isplatu 500 ...


Takata na ivici bankrota zbog neispravnih vazdušnih jastuka

Japanska kompanija vazdušnih jastuka Takata podnela je danas zahtev za stečaj u Tokiju i SAD zbog neispravnih vazdušnih jastuka povezanih sa smrću najmanje 16 ljudi.

FED: Velike američke banke bi izdržale još goru recesiju

Najveće banke u SAD-u bi izdržale ozbiljnu recesiju i bile bi u stanju da i dalje kreditiraju američka domaćinstva i kompanije, saopštile su Federalne rezerve (Fed).


Qatar Airways najbolja svetska aviokompanija

Svetski priznati istraživački institut Skytrax objavio je ovogodišnju listu najboljih aviokompanija. Najbolji svetski avioprevoznik je Qatar Airways, a prvom mestu u Evropi našla se Lufthansa.

Kraj oholosti bankara - što su "prali", prali su

Mnogim bankarima preti zatvor sada pošto je Danska odlučila da oteža pranje novca.


Ruski gasovodi opasnost za američke interese

Ako „Severni tok 2” zaživi povećaće oslanjanje EU na ruski gas i povećati uticaj Moskve na ključne američke saveznike, navodi američki list „Politiko”

Amazon kupuje lanac prodavnica zdrave hrane

Svetski gigant za prodaju robe preko interneta i za njenu dostavu, američki Amazon, saopštio je danas da će za 13,7 milijardi dolara kupiti firmu koja ima lanac prodavnica hrane "Hol fuds" (Whole Foods), čime širi svoju ekonomsku imperiju.


Uspon i pad najkontroverznijeg direktora kompanije vredne 70 milijardi dolara

Pre osam godina Trevis Kalanik (40) je lansirao "UberCab" u San Francisku. Danas je ta kompanija, koja posluje u više od 600 gradova, jedna od svetski najpoznatijih i najuspešnijih, ali i jedna od najkontroverznijih

Najveći lanac kafeterija na svetu Starbaks zaposliće 2.500 izbeglica

Najveći lanac kafeterija na svetu Starbaks planira da do 2020. godine zaposli 2.500 izbeglica u Evropi u okviru globalnog programa za pomoć izbeglicama.


Azijske berze pale, cene nafte u fokusu

Gde investirati 21.06.2017
Azijske berze pale, cene nafte u fokusu

Na azijskim berzama u sredu su cene akcija pale, kao i na Wall Streetu dan pre, jer ulagače zabrinjava pad cena nafte na najniže nivoe u sedam meseci.

Sberbanka počela da pleni Merkatorove deonice

Ruska Sberbanka počela je da pleni 18,53 odsto deonica Merkatora, koje su trenutno u vlasništvu Agrokorove holandske kompanije Agrokor B.V., objavili su danas slovenački mediji, pozivajući se na agenciju "Blumberg"


Osnivač Alibabe: Bićemo peta sila na svetu

Osnivač kineskog giganta Alibabe Džek Ma uveren je da će ta kompanija do 2036. biti peta sila u svetskoj ekonomiji.

Japanski div bankrotirao, "pada" u američke ruke

Akcije japanske kompanije Takate su pale za 16,5 odsto, nakon što su mediji izvestili da planira da podnese zahtev za stečaj.1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | older »