Poslovne vesti iz sveta

Dolar pao, evro i funta ojačali

Na svetskim valutnim tržištima vrednost dolara prema tabeli valuta prošle nedelje osetno je pala zbog usporavanja rasta američke ekonomije.

'Koka-kola' godišnje proizvede tri miliona tona plastike

Ova kompanija jedan je od 31 giganta koji je objavio podatke o proizvodnji plastike. Oni zajedno u toku jedne godine proizvedu osam miliona tona plastike


Spajaju se dva bankarska rivala, otkaz za 30.000

Spajanje Dojče banke i njenog rivala Komercbanke bi, dugoročno gledano, moglo rezultirati ukidanjem čak 30.000 radnih mesta.

'Boing 737-maks', avion koji nema kuda da leti

Posle pada "Boingovog" aviona tipa "737-maks 8" na letu od Adis Abebe do Najrobija, američka avio-kompanija susreće se sa nizom problema. U trenutku dok se istražuju uzroci nesreće u Etiopiji, drastično padaju akcije avio-giganta, a kompanije širo...


Avio-kompanije širom sveta prizemljuju 'boing 737 maks 8'

Dok se ne otkrije uzrok pada aviona 'Etiopija erlajnsa', u kojem je stradalo 157 ljudi, avio-kompanije širom sveta su prizemljile avione tipa 'boing 737 maks 8'

Aviokompanije širom sveta prizemljile 'boing 737 maks 8'

Aviokompanije širom sveta prizemljile su avione tipa 'boing 737 maks 8', dok se ne otkrije uzrok pada aviona 'aviokompanije Etiopija' u kojem je stradalo 157 ljudi.


Porastao broj milionera u bankama EU

Gotovo 4.860 zaposlenih u bankama Evropske unije zaradilo je u 2017. po milion evra, što je porast od 5,7 posto na godišnjem nivou, pokazuje izveštaj Evropske agencije za nadzor banaka (EBA) .

Ćute u Fereru - zašto je zapravo stala fabrika 'nutele'

Uprkos insistiranju medija, Ferero još nije objavio informaciju šta je kompaniju nateralo da zaustavi proizvodnju nutele u svojoj najvećoj fabrici u Francuskoj


Filip Moris prva korporacija u svetu koja je dobila sertifikat jednakih plata

Kompanija 'Filip Moris' saopštila je danas da je prva multinacionalna korporacija u svetu koja je dobila sertifikat 'Jednaka plata' koji potvrđuje da ta kompanija obezbeđuje jednake naknade za jednake poslove muškarcima i ženama. u rada.

Najbogatiji žitelji planete skućili se u 10 svetskih gradova

Oko polovine najbogatije populacije sveta uprkos mnogobrojnim nekretninama, stalno prebivalište ima u svega 10 svetskih gradova, pokazalo je istraživanje londonske konsultantske kuće "Najt Frenk".


Bezos i dalje najbogatiji na svetu

Bez velikih promena na ovogodišnjoj Forbsovoj listi najbogatijih ljudi na svetu, osnivač Amazona Džef Bezos je i dalje na prvom mestu ispred Bila Gejtsa i Vorena Bafeta, mada je Mark Zakerberg izgubio tri mesta, a Majkl Blumberg skočio za dva.

Kineska kompanija Huavej tuži SAD

Kineska kompapnije Huavej saopštila je da podnosi tužbu protiv Sjedinjenih Američkih Država (SAD) zbog zabrane federalnim agencijama da koriste opremu tog tehnološkog giganta.


Bitka za 'Folksvagen', odluka u maju

Nemački auto-gigant 'Folksvagen' trebalo bi u maju da odluči u kojoj od zemalja jugoistočne Evrope će otvoriti proizvodni pogon. Za tu značajnu investiciju u visini od 1,4 milijarde evra trenutno se žestoko bore dve članice EU, Bugarska i Rumunija...

Nema rizika: Najveća fabrika 'Nutele' opet radi

Kompanija 'Ferero' ponovo je pokrenula proizvodnju u najvećoj svetskog fabrici Nutele u Normandiji nakon pet dana obustave rada zbog sumnji vezanih za kvalitet proizvoda.


Modna kuća 'Gap' zatvara 230 prodavnica u svetu

Modna kuća 'Gap' najavila je zatvaranje 230 prodavnica u svetu u naredne dve godine, jer počinje sa restrukturiranjem s ciljem 'revitalizacije' poslovanja.

Vijetnamci kupuju 110 aviona od Boinga za 16 milijardi dolara

Sjedinjene Američke Države i Vijetnam potpisali su u Hanoju, u prisustvu predsednika dve zemlje Donalda Trampa i Ngujena Tronga, nekoliko trgovinskih sporazuma, uključujući i ugovor vredan više milijardi dolara o prodaji 110 Boing aviona ovoj brzo...


Kina uspostavlja of šor zonu slobodne trgovine

Nacionalno of šor trgovinsko pilot područje biće uspostavljeno u Zoni ekonomskog razvoja Jangpu (EDZ) u provinciji Hainan u južnoj Kini.

Londonska berza otpušta 250 radnika pred Bregzit

Londonska berza (LSE) najavila je da će otpustiti 250 radnika u ovoj godini, u sklopu priprema za izlazak Britanije iz Evropske unije.


Ujedinjeni Arapski Emirati opraštaju građanima 87 miliona evra dugova

Fond za poravnanje dugova u Ujedinjenim Arapskim Emiratima objavio je planove za otpis kredita u vrednosti od 361 miliona dirhama, što je skoro 87 miliona evra

Trgovinska pobeda Amerike nad Kinom

Sjedinjene Države su dobile spor protiv Kine u Svetskoj trgovinskoj organizaciji. Proces je pokrenut zbog mera pomoći koje je Peking davao ratarima od 2012. do 2015. godine.1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | older »