Vesti iz sveta

Orban sve radikalniji: Opleo po Evropi, ismejao bivšeg hrvatskog premijera, Srbiju pohvalio...

Mađarski premijer Viktor Orban u nedelju je održao govor o stanju nacije, koji i dva dana kasnije izaziva oštre reakcije. Orban ne samo da nikoga nije štedeo, već je i mnoge ismejao poput bivšeg hrvatskog premijera Zorana Milanovića i predsednika ...

Stoltenberg: NATO ne vidi Rusiju kao pretnju

Generalni sekretar Severnoatlantske alijanse Jens Stoltenberg kaže da NATO mora da nastavi da teži ka smanjivanju tenzija i saradnji sa Rusijom.


Krvava Sirija: Poslednji "džep" pobune, 66 mrtvih

Najmanje 66 osoba poginulo je u najnovijim napadima sirijskih provladinih snaga u Istočnoj Guti, saopšteno je iz Sirijske opservatorije za ljudska prava.

Japanac, devet surogat majki i 13 beba

Tajlandski sud dodelio je danas Japancu starateljstvo nad 13-oro dece, koje je dobio sa devet surogat majki. Njemu je dodeljeno starateljstvo zbog finansijske sigurnosti i ubedljivih dokaza da toliko dece nema veze sa trgovinom ljudi.


SPD glasa o velikoj koaliciji: Šta ako odgovor bude ne

Oko 463.000 članova Socijaldemokratske partije Nemačke (SPD) najkasnije do 2. marta imaće priliku da odgovori na pitanje da li podržavaju veliku koaliciju sa Hrišćansko-demokratskom unijom (CDU) kancelarke Angele Merkel.

Makronu opala podrška ispod 50 odsto

Podrška francuskom predsedniku Emanuelu Makronu opala je ispod 50 odsto, pokazala je najnovija anketa koja je danas objavljena u listu „Žurnal di Dimanš”.


Lavrov: Uslovljavanje Zapadnog Balkana pogrešna politika EU

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov rekao je da se Moskva ne protivi približavanju Srbije i zemalja regiona Evropskoj uniji (EU), ali da je izbor pred koji Brisel stavlja zemlje kandidate - ili Rusija ili Zapad - veoma pogrešna politika.

Panika u Indoneziji: Probudilo se čudovište

Scene kao iz filmova katastrofe iz Indonezije. Džinovski vulkan bljuje pepeo. Crveni alarm!


Petoro mrtvih u pucnjavi na jugu Rusije, ima ranjenih

U pucnjavi koja je izbila u Kizljaru u Dagestanu u južnoj Rusiji, poginulo je pet osoba, a pet ranjeno, izjavio je portparol Ministarstva zdravlja Dagestana.

Tramp kritikuje FBI: Previše vremena trošimo na Rusiju

Predsednik SAD Donald Tramp kritikovao je FBI jer je "propustio sve mnogobrojne signale" koje je poslao osumnjičeni za pucnjavu u školu na Floridi, dok s druge strane, kako je naveo, ta služba troši previše vremena na pokušaje da dokaže dosluh Rus...


Mej pozvala na novi bezbednosni ugovor sa EU, nema novog referenduma

Britanska premijerka Tereza Mej pozvala je na sklapanje novog bezbednosnog sporazuma sa EU koji bi trebalo da bude na snazi sledeće godine i da osigura vojnu, obaveštajnu i protivterorističku saradnju posle odvajanja

Lavrov: Nepristojni ultimatumi EU Srbiji

Stavljanjem Srbije pred izbor "ili sa Rusijom ili sa Zapadom" Evropska unija čini istu grešku koja je dovela do ukrajinske krize kada se društvo podelilo, smatra ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.


Florida: Napadač priznao zločin jezivom porukom, FBI imao dojavu!

Tinejdžer Nikolas Kruz, optužen za ubistvo 17 ljudi u srednjoj školi u Floridi, priznao je zločin, a sudija mu je odredio pritvor bez prava na kauciju.

Zločin na Floridi: Napadač sa Floride ostaje u pritvoru bez prava na kauciju

Sudija na Floridi naredio je da napadač Nikolas Kruz, koji je optužen za ubistvo 17 osoba u punjavi u srednjoj školi, bude zadržan u pritvoru bez prava na kauciju.


Florida: Posle masakra smiren i hladan, drugove "ne čudi" što je on

Snimak hapšenja 19-godišnjeg Nikolasa Kruza nakon masakra u školi prikazuje smirenog mladića, koji se bez opiranja predaje policiji nakon što je ubio 17 ljudi.

Merkelova na nizbrdici

Novosti 14.02.2018
Merkelova na nizbrdici

Nemačka kancelarka, umesto šefa vlade, samo "političi predradnik". I koalicioni partner Martin Šulc u lošem položaju


Asanž izgubio sudski proces – ostaje u ambasadi Ekvadora

Osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž izgubio je proces pred sudom u Londonu, koji je odlučivao da li je u interesu pravde da preduzme legalne korake protiv njega, jer nije poštovao odredbe uslovne slobode 2012. godine.

Bivši šef CIA o Apisu: I danas postoje tajna društva poput "Crne ruke"

Nekadašnji direktor Centralne obaveštajne agencije (CIA) Džon Dojč rekao je da postoje mnoge grupe koje na tajne načine pokušavaju da utiču na vlade širom sveta, a kao primer iz istorije naveo je i "Crnu ruku".


Trampovom sinu upućeno pismo s belim prahom, snaha u bolnici

Supruga Donalda Trampa Džuniora prebačena je u njujoršku bolnicu nakon što je otvorila pismo sa neidentifikovanim belim prahom, saopštila je policija.

Puca savez SAD i Turske?

Novosti 12.02.2018
Puca savez SAD i Turske?

Teške teme uoči posete američkog državnog sekretara Ankari. Čavušoglu: Ili popravljamo odnose, ili se oni raspadaju1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | older »