Vesti iz sveta

Vanredni izbori u vanrednom stanju: Erdogan "nikad agresivniji" na putu da uzme svu vlast u Turskoj

U Turskoj će sutra prvi put istovremeno biti održani vanredni predsednički i parlamentarni izbori, nakon što se 16. jula prošle godine narod na referendumu izjasnio o uvođenju predsedničkog sistema vođenja države.

Situacija sa migrantima izmiče kontroli: Ako krene Nemačka - i Austrija će

Austrijski vicekancelar Hajnc Kristijan Štrahe ističe da je Austrija spremna za dan kada će Nemačka vraćati izbeglice sa granica.


Merkelova pod pritiskom da 'zatvori vrata' migrantima

​Ministar unutrašnjih poslova Horst Zehofer odlučan je u nameri da, ukoliko u Briselu ne bude usaglašeno efikasno rešenje, počne da vraća tražioce azila sa nemačkih granica

Sin milionera i bivšeg olimpijca iskasapio verenicu: Isisao joj svu krv i skalpirao je, a onda šokirao u sudnici

Sin kanadskog magnata nekretninama proglašen je krivim za monstruozno ubistvo svoje verenice iz Ukrajine, sa kojom je dobio ćerku samo nekoliko nedelja ranije.


Tramp pod paljbom: Neće biti razdvajanja porodica

Američki predsednik Donald Tramp izdao je večeras, u neočekivanom preokretu, ukaz kako bi se izbeglo razdvajanje porodica migranata koji nezakonito predju u SAD preko meksičke granice.

Angela Merkel odgovorila Trampu

Nemačka kancelarka Angela Merkel odbacila je tvrdnju američkog predsednika Donalda Trampa da migranti stoje iza porasta kriminala u Nemačkoj, a pritom je ukazala na statističke podatke koji pokazuju da je kriminal u njenoj zemlji zapravo – u opada...


Tramp odlučio, prenela Hejli, a svi ostali su šokirani

Ne stišavaju se reakcije nakon odluke administracije američkog predsednika Donalda Trampa da se SAD povuku iz Saveta UN za ljudska prava.

Panika: Eksplozija u londonskom metrou

Manja eksplozija na stanici Sautgejt u severnom Londonu izazvala je u utorak uveče veliku paniku. Povređene su tri osobe. Još se ne zna uzrok eksplozije, ali policija kaže - nije terorizam.


SAD se povukle iz Saveta UN za ljudska prava

Američka ambasadorka pri UN Niki Hejli saopštila je da se SAD povlače iz Saveta Ujedinjenih nacija za ljudska prava

Zaharova: Otvorili smo se prema Zapadu, ali smo prevareni

Od kraja Hladnog rata Rusija se u potpunosti otvorila prema zemljama Zapada, ali one su nas prevarile, izjavila je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.


Melanija "ošamarila" Trampa

Novosti 18.06.2018
Melanija "ošamarila" Trampa

Američka prva dama Melanija Tramp izrazila je zabrinutost zbog sporne politike razdvajanja porodica prilikom ilegalnog ulaska u SAD, rekavši da "mrzi kada decu odvajaju od roditelja" i da želi "uspešnu imigracionu reformu"

Cipras sačuvao vladu

Politika 18.06.2018
Cipras sačuvao vladu

Sa 153 glasa premijer Cipras i sporazum sa Skopljem dobili su poverenje poslanika u grčkom parlamentu


Došli su "dani D" za Angelu Merkel, hoćeli ih preživeti?

Trinaestogodišnja vladavina neprikosnovene nemačke kancelarke Angele Merkel sada je na testu više nego ikad. Hoće li preživeti buduće dane, pitaju se svi.

Francuski penzioneri na nogama - skače porez na penzije

Hiljade francuskih penzionera izašlo je na ulice, protestujući protiv povećanja poreza na penzije.


Hoće li Balkanci platiti cenu problema No1 Evrope?

Zaboravite Bregzit (Brexit) i trgovinski rat sa SAD, pravi problem za Evropsku uniju je mnogo veći, i teže rešiv. Hoće li cenu na kraju "platiti"- Balkanci?

Tramp: Voleo bih da me slušaju kao Kima u Severnoj Koreji

Američki predsednik Donald Tramp izjavio je da želi da ga njegov narod sluša s pažnjom dok govori, kao što Severnokorejci slušaju svog vođu Kim Džong Una, mada je potom rekao da je to bila šala.


Raste pritisak na Angelu Merkel da pooštri izbegličku politiku

Na nemačku kancelarku Angelu Merkel raste pritisak desnog krila njenog konzervativnog bloka da pooštri izbegličku politiku Nemačke i dozvoli da se pojedini migranti vrate sa granice.

Tramp nominovan za Nobelovu nagradu za mir

Američki predsednik Donald Tramp nominovan je za Nobelovu nagradu za mir za iduću godinu, otkrila su u sredu dva norveška poslanika, navodeći kao razlog istorijski samit sa severnokorejskim liderom Kim Džong Unom.


Opet Nemačka, opet ubijeno dete, opet osumnjičen Turčin

Pre samo nekoliko dana svirepo je ubijena devojčica u Vizbadenu. U ponedeljak je nožem izbodena druga devojčica, dok je vozila bicikl u gradu Virsenu.

Šta se dešava u EU? Austrija izlazi iz CEI

Austrija će se povući iz Centralno evropske inicijative, čiji je nekada bila osnivač.1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | older »