Vesti iz sveta

Donald Tramp i zvanično počeo kampanju: Demokrate žele da unište Ameriku

Američki predsednik Donald Tramp zvanično je počeo kampanju za izbor za drugi mandat na skupu u Floridi, kritikujući medije i politički establišment protiv koga je bio u trci 2016. godine.

Nemačka ne uvodi putarine, sud EU protiv

Evropski sud pravde izjasnio se protiv uvođenja putarina u Nemačkoj.


'Politički masak' najbliže saveznice Makrona pokopao njegove ambicije?

Ambicije francuskog predsednika Emanuela Makrona u EU su prošle nedelje doživele ogroman udarac nakon što se liderka njegove stranke u Briselu "odmetnula" praktično od svih svojih saveznika u bizarnoj tiradi.

Amerika ima plan za Baltik, spreman nacrt zakona o "ruskoj agresiji"

Kongres Sjedinjenih Američkih Država stavio je na razmatranje nacrt zakona o „ruskoj agresiji“ u baltičkim državama, prenosi RT.


Britanski ministar potpisao izručenje Asanža Americi

Britanski ministar unutrašnjih poslova Sadžid Džavid je potpisao nalog za ekstradiciju osnivača Vikiliksa Džulijana Asanža Sjedinjenim Američkim Državama.

Džonson objavio kandidaturu za premijera, ne želi Bregzit bez sporazuma

Bivši britanski ministar spoljnih poslova Boris Džonson objavio je svoju kandidaturu za britanskog premijera, insistirajući kako ne želi Bregzit bez sporazuma


Haos u Hongkongu: Demonstranti krenuli na parlament, policija ih zaustavlja

Protesti u Hongkongu su eskalirali kada su demonstranti pokušali da upadnu u zgradu parlamenta. Policija se trudi da suzavcem i palicama spreči upad.

Merkel umesto Junkera? Makron kaže 'da'

Francuski predsednik Emanuel Makron izjavio je da bi podržao nemačku kancelarku Angelu Merkel ako bi želela da postane predsednik Evropske komisije.


Varufakis: Cipras obmanjuje samog sebe

On je poput glumca koji se potpuno unese u ulogu kako bi odglumeo laž, kaže Janis Varufakis sa premijera Grčke i nekadašnjeg bliskog saradnika

Venecuelu napustilo četiri miliona ljudi

Četiri miliona izbeglica i migranata napustilo je Venecuelu od izbijanja ekonomske i političke krize u toj zemlji.


Faraž kuca na vrata Dauning strita 10

Britanska premijerka u ostavci Tereza Mej od petka formalno nije više na čelu Konzervativne stranke. Ona, simbolično, dan provodi u svojoj izbornoj jedinici u berkširskom gradiću Mejdanhedu.

EU uvela nova pravila za putovanja: Izmene Zakona o vizama

EU je donela izmene Zakona o vizama kojima će poboljšati uslove za legalna putovanja i ojačati borbu protiv nezakonitih migracija, navode u Savetu EU.


Posle debakla Ciprasa: Povratak političkoj dinastiji

Debakl Ciprasa na lokalnim izborima najava promene u politici Grčke. Sve govori da će na čelna mesta nove generacije klana Venizelos-Micotakis

Tramp stigao u London – razgovor sa kraljicom, čaj sa princem

Američki predsednik Donald Tramp u pratnji prve dame Melanije Tramp doputovao je u trodnevnu zvaničnu posetu Velikoj Britaniji, tokom koje će imati audijenciju kod kraljice Elizabete Druge i razgovarati sa odlazećom premijerkom Terezom Mej, navodi...


Izbori u EU zakomplikovale stvar, Kosovo izgubilo primat

Tačno mesec dana ostalo je do sastanka lidera regiona u Parizu, a kako danas piše "Blic", nakon ovonedeljnih nemilih scena nasilja i upada jedinica ROSU na sever Kosova povratak za pregovarački sto iz dana u dan izgleda sve dalji.

Više od 750.000 Evropljana zatražilo stalni boravak u Britaniji

Britanska vlada saopštila je da su dobili više od 750.000 zahteva za stalni boravak od građana zemalja EU koji žive u Britaniji i žele da ostanu posle Bregzita.


Asanž bolestan, Vikiliks zabrinut

Osnivač Vikiliksa Džuljan Asanž propustio je suđenje u Londonu zbog zdravstvenih problema.

Masakr: Besni radnik pobio kolege!

Najmanje 12 ljudi je izgubilo život, a šestoro ranjeno u napadu besnog zaposlenog na zgradu gradske uprave.


Mađarski spasioci: Male šanse za pronalazak preživelih

Mađarska spasilačka služba je saopštila da su male šanse da će biti pronađeno još preživelih posle sudara dva broda u Dunavu, u centru Budimpešte.

Austrija dobija prvu kancelarku

Predsednik Austrije Aleksander van der Belen naložio je Brigite Birlajn, aktuelnoj predsednici Ustavnog suda, da formira novu prelaznu vladu Austrije. Birlajnova, koja važi za osobu konzervativnog političkog opredeljenja, prva je žena u istoriji A...1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | older »