Domaća ekonomija

"Teslom" do Zagreba za 59 evra

Jedini "erbas A330" u floti "Er Srbije", koji leti za Njujork, 28. marta će saobraćati na liniji za Zagreb

Odobreno 3,2 miliona evra za SKC u Morahalomu i MKC na Paliću

U mađarskom gradu Morohalomu, poznatom po banji „Sveta Eržebet“, do leta 2018. godine biće izgrađen Srpski kulturni centar, dok će u subotičkom naselju Palić biti građen Mađarski kulturni centar.


Danas puštanje u saobraćaj prve deonice Y-kraka

Prva deonica Y-kraka, od petlje „Subotica-Jug“ do kružne raskrsnice sa Bikovačkim putem sutra će biti zvanično puštena u saobraćaj.

Dodela subvencija i kredita za razvoj turizma

Privredna komora Srbije i Ministarstvo za trgovinu, turizam i telekomunikacije predstaviće danas konkurs za dodelu subvencija i donacija namenjenih za projekte razvoja turizma u 2017. godini.


Otvaranje novog pogona "Hutchinson" u Rumi

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić prisustvovaće danas svečanom otvaranju novog pogona fabrike "Hutchinson" u Rumi.

Jafa kupila Banini upola cene

Fabrika keksa iz Crvenke bila je jedini ponuđač na licitaciji, te je firmu u Kikindi, koja duguje oko 50 miliona evra, pazarila po početnoj ceni od 15 miliona evra


Vučić: Niš postaje centar jugoistočne Evrope

Premijer Aleksandar Vučić prisustvovao je danas u Niškoj Banji potpisivanju Ugovora Ministarstva privrede i kompanije "Integrated Micro-Electronics, Inc" (IME) i poručio da Niš postaje centar jugoistočne Evrope.

Ministarstvo privrede poništilo prodaju hotela 'Prag'

Ministarstvo privrede Srbije je poništilo prodaju 32,6 odsto akcija beogradskog hotela 'Prag' kompaniji 'Kopernikus sistemi' jer je u postupku prodaje cena akcija tog hotela na Beogradskoj berzi dostigla značajno veću cenu od one po kojoj su proda...


Komisija uslovno odobrila da SBB kupi IKOM

Komisija za zaštitu konkurencije Srbije saopštila je danas da je uslovno odobrila da kompanija Serbia Broadband – Srpske kablovske mreže (SBB) preuzmu Interaktivne kablovske objedinjene mreže – IKOM.

Saudijci žele da ulažu u naš turizam, agrar...

Investitori iz Saudijske Arabije zainteresovani su da u Srbiju ulažu u sektore turizma, medicinskog turizma, bankarstva, poljoprivrede i industrije.


Za Klinički centar Vojvodine više od 12 miliona dinara

Pokrajinska vlada je na današnjoj sednici, kojom je predsedavao predsednik Igor Mirović, donela rešenje o upotrebi sredstava tekuće budžetske rezerve u visini od 12,137 miliona dinara, namenjenih Kliničkom centru Vojvodine.

Pejerhanter: U top 50 najinovativnijih sportskih brendova

Srpsko-austrijski startap Pejerhanter našao se na listi top 50 najinovativnijih sportskih kompanija na svetu. Ovim dostignućem, kompanija je dobila priliku da svoju poslovnu ideju predstavi u okviru finala UEFA Lige šampiona.


Jubilej Webiz konferencije: Zrenjanin ponovo centar IT tehnologija i marketinga

Krajem marta, već petu godinu zaredom, Zrenjanin postaje centar IT industije, digitalnih tehnologija i digitalnog marketinga a sve to zahvaljujući Webiz konferenciji.

Najavljen Sajam poslovnih mogućnosti i stručnih praksi

Član Gradskog veća za privredu Milorad Radojević prisustvovao je konferenciji na kojoj je najavljen Sajam poslovnih mogućnosti i stručnih praksi "KONTEH" koji će biti održan 22. i 23. marta na Fakultetu tehničkih nauka.


Zakup naših njiva: Arapi žele 20.000 hektara u Srbiji

Na konkurs za zakup državnih oranica na 30 godina stiglo je više od 210 zahteva potencijalnih ulagača, saznaje Kurir.

Kako je rasla i padala prosečna plata u Srbiji od 2000. godine

Premijer Aleksandar Vučić najavio je da će u martu prosečna plata u Srbiji iznositi 395 evra, a „Blic” je istraživao kako su rasle (i padale) zarade od 2000. do danas.


Krivotvorna roba u poštanskim pošiljkama

Carinski službenici su tokom takozvanih „dubinskih kontrola“ na putevima otkrili nekoliko tovara krivotvorene robe u tri vozila koja prevoze poštanske pošiljke.

Ministarka u kontroli: Lepo vreme, nijedan radnik!

Ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović uputila je poslednje upozorenje Putevima Srbije i građevinskim firmama da rade, ili će izgubiti posao.


Obveznice donele veliki promet, zaustavljen rast Aerodroma

Drugi dan zaredom nastavljen je lagani rast domaćeg tržišta akcija, dok je ukupan promet u trgovanju bio odličnih 1,3 miijarde dinara (10,6 miliona evra), zahvaljujuci državnim obveznicama

Vučić najavio izgradnju namenske industrije u Kraljevu

KRALjEVO - Pred nama su važni, ali i izuzetno teški izbori, jer desetorica su protiv nas, a neki među njima po svaku cenu žele da se dokopaju vlasti, rekao je na mitingu u Kraljevu predsednički kandidat Aleksandar Vučić.1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | older »