Domaća ekonomija

Četiri naplatne rampe na novom auto-putu

Šef projekta izgradnje Koridora 11 Ivan Pavlović kaže za RTS da putnici iz Beograda do početka auto-puta mogu doći putem pored Ade ka Obrenovcu, ali i obilaznicom preko Ostružničke petlje. Dodaje da je putnicima od Beograda do Mislođina, početka n...

Imovina fabrike Goša na prodaju - cena 39,7 miliona RSD

Agencija za licenciranje stečajnih upravnika oglasila je prodaju javnim nadmetanjem nepokretnosti Fabrike drumskih vozila 'Goša' iz Smederevske Palanke u stečaju, po početnoj ceni od 39,7 miliona dinara.


Koliko košta besplatno školovanje: Više od dve prosečne plate za đaka prvaka

To što je školovanje u Srbiji besplatno, ne znači da ono roditelje ništa ne košta, piše "Politika".

Блокада рачуна може коштати и пара и живаца

Домаћи потрошачи често лети троше више новца него обично. Ту су одмори па летње распродаје, често се заборави на већ исписане чекове и обавезе по кредитима и картицама.


Odobreno da 'Srbijagas' preuzme 'Bijeljina-Gas'

Komisija za zaštitu konkurencije odobrila je da 'Srbijagas', preuzimanjem 79,29 odsto udela, stekne kontrolu nad firmom 'Bijeljina-Gas' iz Bosne i Hercegovine.

Planinka kupila Kuršumlijsku banju

Kuršumlijsko preduzeće A.D. "Planinka" postaće vlasnik Kuršumlijske banje, odlučila je komisija Direkcije za imovinu Republike Srbije.


Doba niskih kamata i dalje aktuelno

Oni koji već otplaćuju dinarske zajmove mogu da očekuju niže rate

Milijarde u infrastrukturu: Od BG do ns za 27 minuta

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obrazložio je kuda će narednih godina ići 10 milijardi evra investicija. Ilustracija - od Beograda do Novog Sada vozom će se stizati za 27 minuta.


Za godinu dana izdato 2,3 miliona Dina kartica

Godinu dana otkako su banke u obavezi da svojim klijentima izdaju domaću Dina karticu, izdato je više od 2,3 miliona ovih kartica, a naknade za kartičarska plaćanja su značajno smanjene, pokazuju podaci Narodne banke Srbije koje je nedavno iznela ...

Koliko plaćamo akcize na kafu – i zašto?

U svakoj šoljici kafe koju popijemo, bilo to brzinski, usput, da se napunimo energijom, ili polako uz čapraz-divan, pored kafe nalazi se i akciza.


Više od 20 firmi na prodaju u avgustu, sedam iz Vojvodine

Od dvadesetak preduzeća koja će se ovog meseca naći na javnom nadmetanju, za koje je Agencija za licenciranje stečajnih upravnika objavila javne pozive, sedam je iz Vojvodine, a među njima je ponovni pokušaj prodaje čuvene fabrike lekova "Jugoreme...

Na koliko godina ćete ubuduće moći da uzmete keš kredit

Narodna banka je od januara skratila rok za odobravanje keš kredita sa 10 godina na osam. Sledeće godine takvi krediti odobravaće se na sedam godina, a od 2021. na godinu manje. Gotovinski krediti s rokom otplate iznad osam godina nisu zabranjeni,...


Ko pola godine ne uplati doprinose ostaje bez staža

Oni koji sami sebi uplaćuju doprinose za penzijsko i invalidsko osiguranje ostaće bez upisanog staža ako šest meseci od dospelosti rešenja ne uplate doprinose.

Poskupele usluge Pošte Srbije

Telegraf 10.08.2019
Poskupele usluge Pošte Srbije

'Pošta Srbije' izmenila je cene poštanskih usluga u unutrašnjem saobraćaju.


'Merkator' prodaje 'Rodu' da smanji dugove

Kao i u slučaju prodaje objekta Merkator centar Novi Beograd, ugovorom će biti definisan nastavak poslovanja prodavnice po svetski poznatom principu "prodaja i povrat zakupa (sale and leaseback).

Paprene cene paradajza: Evo kada će pojeftiniti

Cena povrća i voća usred leta prilično su visoke. Posebno je skup paradajz, a evo zbog čega i kada se očekuje da će cena pasti.


Šta se krije iza spora Hrvatske protiv Jugobanke

Pred hrvatskim sudovima trenutno je oko 180 sporova koje vode kompanije iz Srbije koje su imale imovinu u toj bivšoj jugoslovenskoj republici. Jedan od aktuelnih sporova je oko "Jugobanke" Beograd. Viši trgovinski sud u Splitu na jesen će odlučiva...

Za izdavanje stana na crno kazne veće od pola miliona

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić kaže da su uvođenjem paušalnog oporezivanja za građane koji izdaju stan, sobu ili kuću želeli da motivišu ljude da ne rade na crno.


Poreska uprava objavila kalendar plaćanja za avgust

Poreska uprava Srbije objavila je danas kalendar plaćanja poreskih obaveza za avgust.

Izvršitelji će i dalje moći da uzimaju stanove i za dugove ispod 5.000 evra

Izmene i dopune Zakona o izvršenju i obezbeđenju koje je trebalo da zaštite dužnike u stvari su uglavnom samo šminka, kažu u organizaciji Krov nad glavom, koja se već nekoliko godina bori za pravo na stanovanje.1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | older »