Domaća ekonomija

Banke otežale uslove za dozvoljeni minus

Raste broj kredita za refinansiranje kredita, kao i broj zahteva za tzv. dozvoljenim minusom po tekućem računu. Ipak, banke traže mnogo detaljnija dokumenta za odobrenje minusa po tekućim računima.

Stariji radnici suvišni i nepoželjni, njih 200.000 bez posla

Oni koji u Srbiji bez posla ostanu u petoj deceniji, teško ga pronalaze.


Šok zbog visokih računa za struju

Velikom broju građana stigli su mnogo viši decembarski računi za struju. Iz EPS-a objašnjavaju zbog čega je tako...

Premijer obilazi svetske berze, a našu zaobilazi

Premijer Vučić posetio je pre nekoliko dana berzu u Mumbaju, ali Beogradsku berzu nije nikada.


Већином државних фирми командују вршиоци дужности

Пред крај прошле године министар привреде Горан Кнежевић изјавио је да ће конкурс за директоре јавних предузећа бити расписан одмах након Нове године

Gasu prete sankcije

Novosti 17.01.2017
Gasu prete sankcije

Energetska zajednica ispituje legalnost gasnog ugovora Srbije i Rusije. Narušavanje konkurencije, jer je energent samo za naše tržište


Bajatović bacio 11 miliona evra: Štetan posao direktora Srbijagasa plaćaju građani Srbije

I pored toga što su dugovi "Srbijagasa" premašili milijardu evra, Dušan Bajatović nastavlja da donosi loše poslovne odluke koje koštaju firmu, ali i građane Srbije.

Internet zanimljiv i kupcima i prevarantima

Za samo godinu dana na jednom od najposećenijih oglasnih portala "Kupujem prodajem" prodato je oko milion predmeta ukupne vrednosti od oko 159 miliona evra.


Dve trećine javnih preduzeća u v. d. stanju

Zakonski rok za okončanje konkursa za izbor direktora raspisanih po novom Zakonu o javnim preduzećima ističe 4. marta

Бонуси лек за напаћену радничку душу

Дуге године транзиције у којима је нестало неколико стотина хиљада радних места узеле су душу радницима, али постоје примери коју указују да им се она полако враћа.


Fijat: Novi model za nova tržišta

Kompanija Fijat Krajsler automobili je i u 2016. godini bila najveći izvoznik u Srbiji. Fijatova fabrika u Kragujevcu završila je godinu sa oko 85. 000 proizvedenih automobila koji su otišli uglavnom na evropsko i američko tržište. Ipak radnici i ...

Date banci 1.000 EUR na godinu, kamata 2 EUR

U trenutku kada su građani počeli sve više da štede u dinarima, vodeće banke su se odlučile da smanje kamate na uloge u domaćoj valuti.


Privatnici traže da se PDV plaća kada se naplate potraživanja

Promene roka naplate poreza na dodatu vrednost željno iščekuje svih 320.267 registrovanih preduzetnika i još oko 346.700 u njihovim firmama zaposlenih radnika.

Cena struje obara sve rekorde

Na srpskoj berzi električne energije, ali i u čitavom regionu vrednost megavata se utrostručila. Za nekoliko dana sa 50 evra "skočila" na 150 evra


Prednosti i zamke lojalti kartica

Čini se da je svetski trend tzv. lojalti kartica stigao i u Srbiju. Gotovo da nema trgovinskog lanca koji svojim kupcima ne nudi plastiku kojom ostvaruju popuste.

Privatni fondovi zaradili i za sebe i za penzionere

Na ovaj način primanja za starost obezbeđuje deset odsto zaposlenih. – Imovina fondova vredna 31 milijardu dinara


Поткрадање државе дописивањем нуле

Развој система за праћење уплата према држави у реалном времену решио би проблем о којем јавност мало зна, а реч је о манипулацијама с општим уплатницама.

Dolar i cena nafte poremetili dizel

Cene naftnih derivata u Srbiji su u poslednjih mesec dana ponovo zabrinule vozače.


Za veći minus manja kamata

Novosti 10.01.2017
Za veći minus manja kamata

Srpski bankari mogli bi da nedozvoljene "pozajmice" naplaćuju građanima znatno jeftinije. Ulazak u "crveno" koštao bi kao i neplaćen račun, 12 odsto godišnje. Dozvoljeno prekoračenje i do 36 odsto za godinu dana

Umesto PDV-a, veći roditeljski dodatak

Izmene Zakona o porezu na dodatu vrednost, odnosno ukidanje povraćaja PDV-a za bebe, kao jedne od mera koje su dogovorene sa Međunarodnim monetarnim fondom ni u kom slučaju ne predstavljaju opterećenje za nove roditelje. Pojedini roditelji pozdrav...1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | older »