Domaća ekonomija

Napokon: Benzin jeftiniji skoro 3 RSD, dizel mnogo manje

Prosečna maloprodajna cena benzina u Srbiji u prethodne tri nedelje smanjena je za 2,71 dinar po litru, a dizela za 85 para.

Vlasnik 'Ušća' prodao tri tržna centara Austrijancima

Austrijski 'Immofinanz' objavio je da će kupiti osam ritejl parkova u Srbiji, Sloveniji i Hrvatskoj, po ukupnoj ceni od 90 miliona evra.


Prepolovljen plasman robe na KiM, sabiraju se posledice

Za osam dana, koliko je na snazi prištinska taksa, plasman robe iz centralne Srbije i BiH je prepolovljen. Povećanja cena još nema, jer ima zaliha robe. Sabiraju se posledice.

Запослени у вртићима траже веће плате

Самостални синдикат предшколског васпитања и образовања Србије затражио је данас да се плате запосленима у вртићима повећају за 15 одсто


Od sledeće godine žene rade šest meseci duže do ispunjenja uslova za penziju

Ostalo je još mesec i po dana za zaposlene koji ispunjavaju ovogodišnje uslove za penzionisanje da podnesu zahtev, a svaki zahtev podnet nakon Nove godine odnosiće se na uslove koji važe za 2019. godinu, što za žene znači da moraju da rade pola go...

Zašto su skupe viza i master kartice

Ovaj način plaćanja stvoren je s ciljem da ne košta one koji koriste kartice, već one kod kojih se one „provlače”. – Zakon o međubankarskim naknadama od decembra ograničava njihovu visinu


Radnici "na lizing" dobijaju prava radnika koji imaju ugovor

Prava radnika koji rade preko agencije za zapošljavanje, takozvani radnici na "lizing", mogla bi da budu izjednačena sa pravima radnika koji imaju ugovor o radu.

Počela velika kontrola benzinskih pumpi

Počela velika kontrola benzinskih pumpi, nepravilnosti u velikom broju objekata


Kako su penzioneri zapali u nedaće

Oko 10. novembra najstariji će primiti, kako ističu, "pun iznos (oktobarskih) penzija", a biće to, zavisno od visine primanja, osetno više nego za prethodni mesec.

Menjačnice pred velikom bitkom: NBS uvela nova pravila

Izvršni odbor Narodne banke Srbije na današnjoj sednici doneo je odluku da se ograniči raspon kurseva dinara prema evru u menjačnicama.


Sindikati penzionera: Zbog nevraćanja otetog idemo u Strazbur

Penzioneri Srbije će zaštitu svojih prava tražitu od Evropskog suda u Strazburu jer vlast u Srbiji ne želi da razgovara o vraćanju "otetog dela penzije", rekao je predsednik Udruženja sindikata penzionera Srbije Mihailo Radović.

Vanbračna deca imaju pravo na porodičnu penziju

Udovica, koja se nadala da će posle smrti supruga biti jedini naslednik njegove penzije, u neverici što novac mora da deli s njegovom vanbračnom decom i što će joj umesto 100 odsto pripasti samo četvrtina penzije


Telekom Srbija: Nismo kupili, već akvizirali Kopernikus

Povodom navoda u pojedinim medijima, "Telekom Srbija" je saopštio da nisu kupili Kopernikus, već akvizirali tog kablovskog operatora.

Гориво на бензинским пумпама наставља да поскупљује

Цена горива на безинским пумпама у Србији већ дуже иде навише па је сада литар скупљи више од десет одсто него на почетку године. Наиме, тада је литар бензина коштао око 144 динара, а сада је око 157, док за литар евродизела, који је коштао око 15...


'Telekom Srbija' postao vlasnik 'Kopernikusa'

Kompanija 'Telekom Srbija' saopštila je da je zvanično postala vlasnik 100 odsto udela 'Kopernikusa', drugog po veličini kablovskog operatora u Srbiji.

Kinezi obećali: Nema otpuštanja radnika iz RTB Bor

Predsednik Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje s Ruskom Federacijom i NR Kinom Tomislav Nikolić boravi u radnoj poseti NR Kini, gde će prisustvovati prvom sajmu uvoza u Kinu (China International Import Expo - CIIE) i razgovarati sa zvaničn...


Penzije su povećane: Ko će dobiti prvi povišicu, a ko najveću?

Nešto više od 90.000 penzionera koji su samostalno obavljali delatnost, danas će prvi dobiti penzije sa većim iznosom.

Од данас већи износ на пензионом чеку

Нешто више од 90.000 пензионера који су самостално обављали делатност, данас ће први добити пензије са већим износом.


Bez invalidske penzije ostalo 444 osoba

Invalidske penzije ukinute su za 444 korisnika u postupku kontrole koju je radio Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje od 2014. do kraja prošle godine.

Lekarima devet odsto veća plata, sestrama 12 procenata

Lekari će imati devet odsto veću platu, a medicinske sestre 12 odsto, rekao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić.1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | older »