Domaća ekonomija

Novi hit bankara - da vam kažu da idete u minus naplatiće 400 RSD

Banke su sve kreativnije u smišljanju načina na koji od građana zarađuju novac i praktično ne naplaćuju samo ono što im je zakonom zabranjeno, pišu "Novosti".

Gde je zapelo - ko nam koči ukidanje rominga

Na samitu lidera Zapadnog Balkana i Evropske unije u Sofiji prošle nedelje dogovoreno je da se u narednom periodu cena prenosa podataka u romingu između zemalja Zapadnog Balkana i EU izjednači, ali nije postignut dogovor o ceni razgovora i slanja ...


Vučić o penzijama: Evo koliko će ko imati

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izneo je danas konkretne podatke o visini penzija nakon što bude ukinut Zakon o privremenom umanjenju penzija.

Nadali smo se ukidanju rominga, dobili smo pojeftinjenje

Liberalizacija rominga između Srbije i Evropske unije mogla bi da počne uskoro. Kako saznaje "Blic", cena bi trebalo da bude 76 centi za minut


Arapi zainteresovani za Luku Novi Sad

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović je s predsednikom kompanije Dubai Port World, sultanom Ahmedom Bin Sulajem, potpisala Memorandum o razumevanju i saradnji na projektima razvoja rečnih luka između Vlade Srbij...

Država doskočila davanju dela plate "na ruke"?

Država će u narednom periodu krenuti u borbu protiv isplate dela zarade u gotovini na ruke, tzv. "sivog dela" plate iznad prijavljenog minimalca na koji poslodavci ne plaćaju poreze i doprinose.


Nema ukidanja rominga, moguće niže cene usluga

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić kaže da za sada nema ukidanja rominga i da su moguće samo niže cene.

Šest agencija ostaje bez licence

Turističke agencije u Srbiji, od početka godine pa do kraja aprila, bile su pod lupom turističkih inspektora. Od urađene 294 kontrole - 73 su bile po prijavi nezadovoljnih putnika.


Radnici Zastave oružja stupili u generalni štrajk

Radnici prve smene u fabrici "Zastava oružje" iz Kragujevca jutros su obustavili rad, a štrajk će se nastaviti i u drugoj i trećoj smeni do ispunjenja zahteva radnika, rečeno je Beti u sindikatu. Direktor fabrike "Zastava oružje" Milojko Brzaković...

Oslikavanje voza "Kosovo je Srbija" koštalo pola miliona dinara

Svi poslovi u vezi sa vozom "Kosovo je Srbija", koji je trebalo da saobraća na relaciji Beograd - Kosovska Mitrovica, koštali su 498.000 dinara, izjavio je zamenik direktora Vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Dušan Kozarev.


Umanjene penzije ostale, a kriza prošla

Nova inicijativa za ocenu ustavnosti Zakona o smanjenju penzija podneta s obrazloženjem da više ne postoji opravdanost za njegovo dalje važenje jer su javne finansije zdrave

Cene goriva i dalje skaču, već 8,5 RSD više

Cene naftnih derivata na benzinskim stanicama u Srbiji porasle su između 4,3 i 5,7 procenata od početka ove godine u zavisnosti od vrste goriva.


Između Srbije i MMF ostale su tri vruće teme

Misija MMF okončala je svoju posetu Srbiji i najavili su novu, na leto, kada bude poznat ministar finansija. Tri teme, prilikom ovog boravka su se izdvojile - povišice u javnom sektoru, penzije, ali i novi aranžman

Gorivo sve više daje gas

Novosti 21.05.2018
Gorivo sve više daje gas

Skok cena sirove nafte i rast kursa dolara. Država na potezu kao 2012. godine


Nema više "vikend i zakačio praznik" - plate će da ležu i noću

Poslodavci u Srbiji moći će od oktobra ove godine svojim zaposlenima da isplaćuju zarade i neradnim danima, čak i noću.

Odlične vesti: Gasovod kroz Srbiju i pre plana

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić najavila je da će projekat izgradnje gasovoda Niš-Sofija početi da se realizuje i pre nego što je planirano.


Ako niste primetili - skočilo gorivo u Srbiji

Zbog stalnog rasta cene sirove nafte na svetskim berzama (barel brenta preskoči 80 dolara), gorivo u Srbiji je protekle nedelje poskupelo oko jedan dinar.

Premijerka objasnila ukidanje rominga: Biće u dve faze

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je u Sofiji da će ukidanje rominga za zemlje Zapadnog Balkana ići u dve faze.


Penzije u Srbiji: Ovo su 3 moguća scenarija

Ko bi rekao da će MMF i penzioeri biti na jednoj, a Vlada Srbije na suprotnoj strani?

Za kompjuteraše posao i bez fakulteta

Stručnjaci za informacione tehnologije deficitarni na srpskom tržištu rada. U IT industriji mesta ima za još 20.000 radnika1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | older »