Domaća ekonomija

Kako se zaštititi od krađe novca sa bankomata

U Srbiji je sve više prevaranata iz Bugarske, verziranih za krađe novca sa bankomata, prenosi RTS.

Svaka godina prevremene penzije radnika košta u proseku pet hiljada dinara

Građane koji su tokom 40 godina staža primali prosečnu zaradu u Srbiji, koja je sada oko 50 hiljada dinara (prema podacima Republičkog zavoda za statistiku), odlazak u prevremenu penziju pet godina ranije koštaće svakog meseca po 6.300 dinara.


Srbija zabranjuje dodavanja šećera u sokove

Domaći proizvođači nalaze se pred novim zahtevima, a jedan od njih, verovatno za kupce i najvažniji, jeste zabrana dodavanja šećera u voćne sokove.

'Telekom' juri milion korisnika

U kompaniji kažu da su dva kablovska operatera 'Radijus vektor' i 'AVkom' platili po tržišnoj ceni, a budući da je uobičajeno 'hiljadu evra po korisniku', transakcija iznosi oko 140 miliona evra


Kinezi otplatili sve dugove RTB Bor

Strateški partner RTB Bora, kineska kompanija "Ciđin", otplatila je sve dugove borske kompanije iz unapred pripremljenog plana reorganizacije, tako što je samo u jednom danu isplatila više od 200 miliona dolara.

Dozvoljeni minus vam od sada smanjuje visinu kredita

Dozvoljeni minus na tekućem računu, makar on iznosio samo 1.000 dinara, od 1. januara ove godine tretira se kao kreditno opterećenje. To praktično znači da će banka kada odlučuje o odobravanju bilo kog kredita voditi računa i o tome koliko iznosi ...


Stare devizne štediše traže povraćaj novca, isplata od 31. avgusta

Građani Srbije koji su svoj novac štedeli u filijalama u bivšim jugoslovenskim republikama banaka sa sedištem u Srbiji, a čija sredstva su ostala "zamrznuta" nakon raspada SFRJ, podneli su do sada 1.770 prijava za povraćaj novca.

Račune od marta plaćamo i "licem"

Iz Narodne banke Srbije najavljuju uslugu. Vizuelno identifikovanje stranke


Šta je potrebno da nam banka odobri dozvoljeni minus?

Dozvoljeni minus je najbrža kreditna poslastica kojoj građani Srbije pribegavaju kada im zatreba gotovina. On je uvek tu, na tekućem računu, lako je dostupan, a procedura odobrenja minusa je krajnje jednostavna i brza zbog čega je ovo jedan od naj...

Jeftinije plaćanje karticama

Plaćanje karticama sve zastupljenije, a u poslednje dve nedelje i jeftinije


Turski tok kroz Srbiju - imamo li račun bez krčmara

Umesto Južnog toka i njegova četiri kraka tu je Turski tok sa dva kraka od kojih samo jedan može dalje na Balkan. Srbija se nada da će gas od kraja 2019. godine ući negde kod Dimitrovgrada. Da li je to račun bez krčmara?

Telekom Srbija kupio još dva kablovska operatora

Telekom Srbija kupio je još dva kablovska operatora - "Radijus vektor" i "AVcom", a pregovaramo sa još pet manjih.


Novi uslovi za odlazak u penziju: Veća starosna granica za žene

Novi uslovi za ostvarivanje prava na starosnu i prevremenu starosnu penziju u Srbiji počinju da važe od danas.

Miodrag Kostić postao većinski vlasnik Aerodroma Portorož

Biznismen Miodrag Kostić, vlasnik srpske kompanije MK Grupa, postao je većinski vlasnik Aerodroma Portorož, piše ljubljanski dnevni list "Delo".


Kreće novi ciklus: Srbija "napada" 4 nova auto-puta

Srbija od 2019. godine ulazi u novi investicioni ciklus koji podrazumeva ulaganje i početak izgradnje bar četiri nova auto-puta.

Stupili na snagu novi propisi o kreditima

Propisan je procenat (stepen) kreditne zaduženosti od 60 odsto, čije prekoračenje prouzrokovano odobravanjem bilo kog kredita obavezuje banku da potraživanja od tog dužnika zasebno prikazuje prilikom izveštavanja NBS o svojoj aktivi


Plaćanje poreza na imovinu od 1. januara 'na klik'

Od prvog januara počinje da radi jedinstvena baza lokalnih poreskih administracija pa će građani preko interneta moći da pristupe bazi podataka

Ekonomija u 2019 – nova godina, stari zadaci

Tokom prošle godine uz tri milijarde stranih investicija otvorena su radna mesta i podstaknut ukupni ekonomski rast. Političari su optimistični u vezi s godinom u koju smo ušli. Ekonomisti i privrednici podsećaju da ima još posla.


Minimalna cena rada od danas 155 dinara

Minimalna cena rada po satu u Srbiji od danas će iznositi 155 dinara, što je 12 dinara više od prethodnog iznosa.

Šta je sve NBS učinila za nas: Inflacija, krediti...

Narodna banka Srbije ocenila je da je u 2018. godini uspela da očuva nisku i stabilnu inflaciju, da uveća devizne rezerve i ojača finansijsku stabilnost.1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | older »