Domaća ekonomija

Lakše ćemo kupovati stanove - novi sistem cena

Republički geodetski zavod unapredio je sistem procene prosečne cene nekretnina u Srbiji, koji će važiti od 1. marta.

Najskuplji kvadrat u Srbiji na Starom gradu – 5.290 evra

Od 126.000 nekretnina trgovanih prošle godine, najskuplji je bio stan u centru Beograda, čiji je kvadrat koštao 5.290 evra. Građani i privrednici moći će od 1. marta lakše da se odlučuju za investiranje u nekretnine, pošto je Republički geodetski ...


Jedan protiv drugog: Matijević i Kostić ipak u trci za PKB

Za privatizaciju Poljoprivrednog kombinata Beograda (PKB) zainteresovani su domaći biznismeni Miodrag Kostić, Petar Matijević, kao i strane kompanije iz Kine, Singapura i Velike Britanije, saznaje "Blic".

Vodič za preživljavanje - Za ručak 16 grama mesa

Ako ste srećnik da zarađujete mesečno 35.228,02 dinara, koliko vredi najnovija minimalna potrošačka korpa u Srbiji, što je objavljeno na sajtu Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, onda će vam trebati precizna apotekarska vaga koja me...


Ideja stara - EPS kupuje kao nekad Telekom

Vlada Srbije nedavno je formirala komisiju čiji je zadatak da ispita isplativost preuzimanja delova distribucija u susednim zemljama, pišu današnje "Novosti".

Чекови изумиру, картице преузимају трон

Последњих година чекови као платежно средство узмичу пред платним картицама, проистиче из података о броју и вредности реализованих чекова.


Krediti povoljni, ali se slabo uzimaju zbog lošeg standarda

Građani i privreda ukupno duguju bankama oko 17,5 milijardi evra - to je oko jedan odsto manje nego na kraju decembra 2016, objavilo je Udruženje banaka Srbije.

Kakav je položaj nezaposlenih koji rade na ugovor

Višegodišnji problem prekoračenja ugovora o privremenim i povremenim poslovima, kada je reč o javnim preduzećima, dodatno usložnjavaju zabrana zapošljavanja i Zakon o maksimalnom broju zaposlenih.


Na prodaju Beohemija - Inhem u stečaju

Stečajni upravnik oglasio je, po rešenju Privrednog suda u Zrenjaninu, prodaju Beohemije Inhem u stečaju, kao pravnog lica metodom javnog nadmetanja po početnoj ceni od 2,5 milijardi dinara.

Snabdevači neće da plaćaju veće račune 'Srbijagasu'

Januarski računi za gas uvećani za 10,8 odsto zbog skoka kursa dolara biće vraćeni ovom javnom preduzeću uz zahtev da se objasne razlozi za novu cenu


Raste broj uvezenih 'polovnjaka'

Najviše se uvoze polovni automobili srednje klase, starosti između pet i deset godina, a uglavnom su to modeli francuskih, nemačkih i italijanskih proizvođača

Pomama za stambenim kreditima: Evo šta nude naše najveće banke

U Srbiji se nakon krize sve više uzimaju stambeni krediti. Ova vrsta pozajmice u gotovo većini banaka porasla je, a najviše zbog niskih kamata.


Radnici na lizing bez ikakvih prava

Za njih nema godišnjeg odmora, bolovanja, toplog obroka, troškova prevoza, praznika i plaćenog prekovremenog rada, sindikalnog organizovanja, kolektivnih ugovora, pa čak ni zakona koji bi regulisao njihov status.

Koridor 10 će kasniti - na svim deonicama

Grčka kompanija Aktor tražila je produžetak rokova za sve četiri deonice na Koridoru 10 po pola godine. Ministarstvo zauzelo stav da su sami kriv zbog kašnjenja.


Ukidanje poreza na humanitarnu pomoć za sada ostalo samo obećanje

Nedavna najava ministra rada Aleksandra Vulina da bi u prvoj polovini ove godine mogao da bude ukinut PDV na humanitarnu pomoć, teško da će se ostvariti u željenom roku jer nije formirana ni radna grupa koja bi se bavila izmenama tog zakona.

Ko je uništio našu malinu, i zašto je niko neće

Izvoz srpske maline poslednjih meseci beleži konstantan pad u odnosu na prethodne godine, pa hladnjače u zapadnoj Srbiji još čuvaju znatne količine ovog zamrznutog ploda.


Radite za praznike? Evo koliko je poslodavac obavezan da vam plati

Ukoliko radite za praznike, poslodavac je dužan da vam isplati uvećanu zaradu najmanje 110 odsto od osnovice, a kazna za poslodavca u svojstvu pravnog lica koji to ne poštuje je od 600.000 do milion i po dinara, dok je kazna za odgovorno lice 30.0...

MMF: Srbija da prestane da subvencioniše javna preduzeća

Šef Kancelarije Medjunarodnog Monetarnog fonda (MMF) u Srbiji Sebastijan Sosa izjavio je danas da Srbija mora da prestane da subvencioniše neprofitabilna javna preduzeća i pronadje dugoročno rešenje za njihovo funkcionisanje.


Зима нас опекла 25 одсто скупљим грејањем

Због ниских температура и ледених дана који су током јануара оковали Србију, потрошња енергената била је далеко већа него када су температуре просечне за овај период године.

Radikalizacija protesta: Pustite nas da po zakonu prevozimo

Vlasnici kombi vozila u Srbiji traže odlaganje primene i izmenu propisa o prevozu putnika. Kažu da inspektori još nisu počeli da im pišu kazne i nadaju se da će se uzdržati od toga1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | older »