Dešavanja u Srbiji

Protest sindikata javnih službi 28. septembra

Nekoliko sindikata javnih službi najavilo je da će u četvrtak, 28. septembra protestovati ispred Vlade Srbije zbog očekivanog usvajanja Zakona o platama u javnom sektoru.

Potrošnja antibiotika u Srbiji pet puta veća nego u Evropi

Opsežna studija o potrošnji antibiotika u pedijatriji pokazala je da se u Srbiji antibiotici troše pet puta više nego u Evropskoj uniji, izjavila je danas u Nišu profesorka Medicinskog fakulteta i članica Radne grupe za antibiotike Ministarstva zd...


Unija sindikata najavila štrajk: Učionice prazne 28. septembra

U osnovnim i srednjim školama, članicama Unije sindikata prosvetnih radnika, 28. septembra neće biti časova

Vinjete ni na vidiku, državi se ne isplate

Mnogi vozači priželjkuju vinjete i na srpskim putevima, ali ovaj vid plaćanja putarine neće zaživeti u bliskoj budućnosti.


Upozorenje RHMZ: U sredu obilnije padavine u Banatu i Podunavlju

Republički hidrometeorološki zavod objavio je danas upozorenje zbog obilnijih padavina u sredu, u Banatu i donjem Podunavlju.

Lep dan pred nama, a od utorka...

I danas sunčano i toplo. Od utorka promena vremena.


Besplatni pregledi širom Srbije

Širom Srbije od osam časova u toku su besplatni lekarski pregledi. Zbog tegoba, ili preventivno, kod lekara u 58 bolnica i tri klinička centra danas mogu i građani koji nemaju zdravstvene knjižice.

Curenje informacija: Hapšenje Marjanovića najavljeno u jutarnjem programu

Skoro godinu i po dana posle ubistva pevačice Jelene Marjanović, uhapšen je njen suprug Zoran Marjanović, koji je sve do juče bio učesnik rijaliti programa na televiziji Pink. Ceo slučaj otvorio je pitanje: odakle cure informacije o istrazi koje s...


Incident kod Pinka, napad na novinarke

Na protestu Dveri i Zdrave Srbije ispred televizije Pink došlo je do incidenta kada je jedna osoba fizički napala dve novinarke te televizije.

Protest kod Pinka: Dveri, Mitrović, opera, banane i sukobi

Ispred zgrade TV Pink održan je protest u organizaciji Dveri, Zdrave Srbije i sindikata Sloga, pod nazivom “Ovako više ne može“.


Letnji vikend je pred nama

U subotu temperatura prelazi 30 stepeni, nedelja vedra i topla, tek predveče naoblačenje.

Predlog sudija i tužilaca: Izmenom Ustava udaljiti politiku od rada tužilaštva

Pet organizacija koje se bave pravosuđem predložilo je u zajedničkom dokumentu promene 11 članova Ustava kojima bi se obezbedila veća nezavisnost tužilaštava i iz njih definitivno isterala politika.


Iz budžeta za tvitove Marka Đurića skoro milion dinara

Kancelarija za Kosovo i Metohiju, uprkos zvaničnoj politici Vlade Srbije o uštedama u javnom sektoru, sklopila je ugovor sa marketinškom agencijom "Blumen group" u iznosu od 948.000 dinara za usluge "strategije komunikacije na društvenim mrežama".

Formirana komisija, prijavite korupciju u zdravstvu

Ministarstvo zdravlja formiralo je Komisiju za borbu protiv korupcije u zdravstvu.


Uniforme neće biti obavezne u naredne dve godine

Uniforme neće biti obavezne za sve učenike bar u naredne dve godine, ali Ministarstvo prosvete od te ideje ne odustaje. Ministar prosvete Mladen Šarčević rekao je danas da država nema dovoljno novca i da nikome neće nametati obavezu uvođenja đački...

Protutnjalo nevreme i napravilo haos u Srbiji

Posle 35 stepeni koliko je u ponedeljak bilo u Srbiji, stiglo nevreme i spustilo temeraturu za preko 10 stepeni. Padalo drveće, grad, leteli krovovi.


Nevreme izazvalo haos: Potpuni kolaps u celoj Srbiji

Nevreme koje je u ovom trenutku pogodilo Prokuplјe izazvalo je potpuni kolaps. Vetar ogromne jačine lomi drveće, a saobraćaj je gotovo nemoguć. Najgore je što je stiglo sasvim iznenada, pa je grad, s obzirom da je danas vašar prepun.

Nevreme u Beogradu, grad u Pazaru, za jedan sat 10°C manje

Olujno nevreme pogodilo je Beograd i više gradova u Srbiji, u Novom Pazaru padao je grad veličine oraha, a sve to uz nagli pad temperature širom zemlje.


Imali smo leto sa više od 60 tropskih dana, a evo kakva će nam biti zima

Nakon leta sa preko 60 tropskih dana, dolaze nam topla jesen, ali daleko blaža zima od prethodne godine.

Đačke uniforme iz roditeljskog džepa

U većini škola lane je podržano istovetno odevanje učenika, ali su uniforme stigle tek u poneki razred1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | older »