Dešavanja u Srbiji

Velika Morava kao BARA: Ovako nije bilo 30 godina, isplivali turski mostovi

Reka se na delu toka kroz Pomoravlje "na mnogim mestima može pregaziti".

Više novca za drugo i peto dete

Slavica Đukić Dejanović: Za stimulisanje rađanja u budžetu za 2020. godinu planirana veća sredstva


Miholjsko leto ne odustaje, temperatura skače

U narednih sedam dana u Srbiji se nastavlja Miholjsko leto. Biće pretežno sunčano i toplo s najvišom temperaturom od 24 do 29 stepeni, najavio je RHMZ.

Protest 'Novinari protiv fantoma'

Grupa za slobodu medija, koju čini više od 200 organizacija i pojedinaca iz medijskog i nevladinog sektora, najoštrije je osudila napade, pritiske i zastrašivanje na televiziju N1 i pozvala sve novinare i građane da se solidarno okupe sutra u 18 ...


Karcinom 'kosi' po Srbiji

U svim onkološkim centrima u Srbiji povećava se broj pacijenata sa malignim bolestima, a svi kapaciteti za hirurgiju, hemio i radioterapiju su stalno popunjeni.

Kazne za nepoštovanje pravilnika o ekskurzijama

Ministar prosvete Mladen Šarčević izjavio je danas da svi koji krše Pravilnik o realizaciji ekskurzija biće sankcionisani i da je do sada bilo nekoliko prijava nepravilnosti.


Policija blokirala taksiste u NS, "Cela Srbija će doći u Beograd"

Stotine taksista krenule su nešto posle 13h od Mišeluka ka centru Novog Sada, ali policija im nije dozvolila prolaz, javlja Prva televizija.

Геодетски завод уводи нову процедуру за упис станова купљених у изградњи

Републички геодетски завод увео је нову процедуру значајну за упис власништва, уз оцену да она смањује корупцију.


Kazne za nepoštovanje pravilnika o ekskurzijama

Ministar prosvete Mladen Šarčević izjavio je danas da svi koji krše Pravilnik o realizaciji ekskurzija biće sankcionisani i da je do sada bilo nekoliko prijava nepravilnosti.

Koliko žrtvu košta prijavljivanje nasilja

Pribavljanje lekarskog uverenja, sudska taksa i angažovanje advokata su preveliki trošak za ženu, pogotovo ako ne radi


Za vikend temperature od NULA do 18 stepeni: Narednih dana zadržaće se hladan talas, ali onda opet NOVI ŠOK

Hladan talas mestimično praćen slabom kišom, koji je ove nedelje stigao u Srbiju, zadržaće se i narednih dana, najavljuju meteorolozi.

Taksisti ne odustaju, pauza samo za vikend, od ponedeljka protesti i u NS i NIšu

Beogradski taksisti štrajkovali su četvrti dan zaredom. Protest su završili okupljanjem ispred Vlade Srbije, formiranjem kolone duž Nemanjine ulice.


Nagli pad temperature u Srbiji, tokom dana sve hladnije

Kiša i tamni oblaci od jutros nas čekaju umesto sunca i vedrog neba. Temperatura je opala i za desetak stepeni, a očekuje se da će tokom dana biti sve hladnije.

Ko i na koji način može da dobije besplatnu pravnu pomoć

Građani koji su se zbog siromaštva ili drugih teških životnih situacija teško odlučivali da pravdu potraže pred sudom, od danas mogu da računaju na besplatnu pravnu pomoć.


Stiže zahlađenje: Večeras kiša i drastičan pad temperature, a na planinama je moguć sneg

Nakon toplih dana s temperaturama koje su dostizale 29. podeok, sledi zahlađenje praćeno kišom, jakim vetrom i drastičnim padom temperature. Hladan talas će pojedine delove Srbije da zahvati već večeras.

Taksisti i novi servisi - ima li drugog rešenja osim blokade

Posle saobraćajnog kolapsa u Beogradu prvog dana sedmice - taksisti najavljuju svakodnevne blokade između 13 i 15 sati. Taksisti od nadležnih traže da počnu da poštuju zakone koje su doneli protiv "privrednih društava i udruženja koja, kako tvrde,...


'Hemofarm' povukao ranitidin sa tržišta Srbije

Kompanija 'Hemofarm' saopštila je da je 'iz predostrožnosti, a u cilju zaštite javnog zdravlja stanovništva Republike Srbije', donela je odluku o dobrovoljnom, preventivnom povlačenju svih serija leka ranitidina sa tržišta.

U Srbiji se nalazi oko 450.000 staračkih domaćinstava

Direktorka Kancelarije za ljudska i manjinska prava Suzana Paunović izjavila je da u Srbiji ima oko 450.000 staračkih domaćinstava, a da polovinu čine samačka domaćinstva.


Profesori u strahu od otkaza

Novosti 26.09.2019
Profesori u strahu od otkaza

Na Filološkom fakultetu u Beogradu nastavljene nesuglasice uprave i zaposlenih

Problemi u primeni novog zakona o zaštiti podataka o ličnosti, institucije lenje i spore

Mesec dana od početka primene novog Zakona o zaštiti podataka o ličnosti, već se primećuju problemi, a javna uprava kuburi sa najjednostavnijim zadacima koji su pred njom.1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | older »