Dešavanja u Srbiji

Direktor Agencije za borbu protiv korupcije bio donator i kandidat SNS

Novi direktor Agencije za borbu protiv korupcije Dragan Sikimić bio je jedan od donatora Srpske napredne stranke i kandidat za odbornika na izborima u Zemunu 2016. godine, objavila je Balkanska istraživačka mreža (BIRN).

Supruga Olivera Ivanovića: Neću više kročiti na Kosovo

"Moja noga više tamo neće kročiti, završili smo sa gradom straha", kaže Milena Ivanović, surpuga Olivera, ubijenog lidera GI "Srbija, demokratija, pravda" koga danas sahranjuju na Novom groblju u Beogradu."


Bez govora političara na sahrani Olivera Ivanovića

Brojni građani i političari odali su poštu ubijenom lideru Građanske inicijative SDP Oliveru Ivanoviću, a na sahrani neće biti govora političara.

Građani odaju poštu, Ivanovići kažu "nikad više na KiM"

Ispred crkve na Novom groblju u Beogradu se okupljaju građani koji izražavaju saučesće porodici ubijenog Olivera Ivanovića.


Kosovska Mitrovica ćutke odaje počast Oliveru Ivanoviću

Građani Kosovske Mitrovice oprostili su se od Olivera Ivanovića, koji je ubijen u utorak ispred stranačkih prostorija

Spremaju se nova pravila za davanje krvi

Ovo je poslednja godina u kojoj će se transfuzija i davanje krvi obavljati po važećim pravilima – spremaju se, naime, izmene koje bi celu oblast trebalo da centralizuju i da obezbede dovoljne zalihe krvi.


"Nas je ipak više": Počelo okupljanje širom Srbije

Okupljanje građana kako bi se odala pošta ubijenom lideru Građanske inicijative SDP Oliveru Ivanoviću počelo je u nekoliko gradova širom Srbije.

Srbin i Albanac istražuju ubistvo, nema osumnjičenih

Glavni tužilac Osnovnog tužilaštva u Kosovskoj Mitrovici Šikri Sila izjavio je da dva tužioca istražuju ubistvo Olivera Ivanovića - Srbin i Albanac.


Srbija na vreme povukla mleko opasno po bebe

Direktor francuske kompanije "Laktalis" prvi put se oglasio posle skandala sa hranom zaraženom salmonelom

Blokada Kosovske Mitrovice

Policija je blokirala danas severni deo Kosovske Mitrovice posle napada na Olivera Ivanovića.


Nove lektire i program za osnovnu školu i gimnaziju

Manji broj književnih dela za obradu, povećana izbornost, kao i vraćanje domaće lektire, koja podrazumeva čitanje kod kuće uz vođenje beležaka, neke su od promena u programima srpskog jezika i književnosti.

Beli se zapadna Srbija: Sneg vejao celu noć

Na području Moravičkog okruga koji obuhvata grad Čačak i opštine Gornji Milanovac, Ivanjicu i Lučane sneg koji je juče padao od kasnih popodnevnih sati do iza ponoći nije izazvao veće poteškoće u saobraćaju.


Stiže pravi sneg!

Mondo 14.01.2018
Stiže pravi sneg!

Republički Hidrometeorološki zavod danas je izdao upozorenje da će u Srbiji sutra na jugoistoku zemlje biti povećana visina snežnog pokrivača. Stiže pravi sneg!

Dan Ćirila i Metodija i u kalendaru državnih praznika

Srbija dobija još jedan praznik. Dan Ćirila i Metodija slaviće se 24. maja, i to radno. Inicijativu koja potiče od Ministarstva kulture, Vladi će predložiti Ministarstvo rada.


Opasan otpad "košta" i zdravlja i para...

Srbija i dalje nema centar za opasan otpad, zbog čega svojoj industriji "fakturiše" u proseku 1,5 do tri evra po kilogramu na ime troškova zbrinjavanja takvog otpada u zemljama EU

Očevi u Srbiji retko na porodiljskom

U Srbiji se godišnje rodi oko 65.000 beba. U prvoj godini života o njima najčešće brinu majke. Samo oko 300 muškaraca godišnje odluči se za odsustvo za negu deteta, piše RTS.


Aktivira se alarm: Stiže sneg, skoro cela Srbija u "žutom"

Nakon subotnjeg oblačnog i uglavnog suvog dana u nedelju i ponedeljak biće pretežno oblačno, hladno, mestimično sa snegom, uglavnom na jugu i istoku.

Stiže prava zima, a s njom ledeni dani i jaka košava

Od kako je kalenarski počela zima, tek sada nas, po prvi put, očekuju temperature ispod nule. Sneg, ledeni dani i jaka košava, vremenske su prilike za narednih nekoliko dana.


Drugi slučaj malih boginja u porodilištu - Trudnica došla na porođaj sa ospama po telu, porođaj obavljen u totalnoj izolaciji

U Srbiji je još jedna porodilja zaražena malim boginjama, tako da su za sada poznata dva takva slučaja - u Beogradu i Nišu.

Kiša, od večeras i košava

U Srbiji će biti oblačno, mestimično sa slabom kišom na planinama.1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | older »