Dešavanja u Srbiji

Talas hladnoće 'zaledio' i drva: Stovarišta prazna, građani ostali bez ogreva

Zbog vremenskih prilika, poslednjih dana u celoj Srbiji je povećana potražnja ogrevnog drveta, ali njega na stovarištima nema ni za lek.

Srbija gubi više od polovine vode iz izvorišta, ne postoji sistem za merenje

Većina vodovoda u Srbiji izgubi preko 50 odsto od ukupne količine vode koje koristi iz izvorišta.


'Srpski' voz od sutra opet na pruzi, ali..

'Srpski voz' oslikan iznutra freskama iz srpskih manastira, a spolja ispisan porukom 'Kosovo je Srbija' na 21 jeziku, od sutra će ponovo na prugu.

Led na Dunavu debljine četiri metra

Načelnik sektora za vanredne situacije Predrag Marić kaže da je led na Dunavu kod daljske krivine debljine i do četiri metra.


Očekuje se novi hladan talas

Slab sneg provejava samo na jugu i ponegde na jugozapadu Srbije, saopštio je jutros AMSS, upozorivši da novi period hladnog vremena koji će u narednim danima doneti niske temperature i jake mrazeve.

Velika pljačka: Uništili ledolomce i napravili Srbiji štetu od 8,5 milijardi

Političari koji su vodili privredu, agrar i saobraćaj u poslednjih 15 godina prvo su prodali srpske ledolomce tajkunima, a onda gledali kako ih oni uništavaju


Ledolomci načeli čep u Daljskoj krivini, Mađari šalju još dva broda

Mađarski ledolomci koji su i tokom noći razbijali ledenu barijeru u Daljskoj krivini na Dunavu, probili su se kroz četiri kilometara leda i napreduju prema kraju barijere, saopštilo je danas Javno vodoprivredno preduzeće Vode Vojvodine.

Raspisan konkurs za subvencije za razvoj turizma

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija raspisalo je javni konkurs za dodelu subvencija i dotacija namenjenih za projekte razvoja turizma u 2017. godini.


Borba sa ledom u Đerdapskoj klisuri

Ledolomac "Greben" i brod "Bor" stigli su do hidroelektrane "Đerdap 1". Pošto je već probio sve ledene čepove kroz Đerdapsku klisuru "Greben" bi trebalo ponovo da se vrati do Brnjice i da preuzme svoju zonu odgovornosti od ušća Nere u Dunav pa uzv...

Deca na stranputici

Politika 18.01.2017
Deca na stranputici

Analiza rasvetljenih slučajeva u poslednjih osam godina pokazuje da mlađi od 14 godina prosečno počine oko 1.100 do 1.500 krivičnih dela godišnje.


Ledeni dani: Od petka i minus 15

U Srbiji će do četvrtka povremeno padati sneg, od petka temperatura i do -15, navodi se u najnovijem upozorenju RHMZ-a.

Čime nas je NATO 'zasuo' 1999. godine

Iako je prošlo više od 17 godina istina o "Milosrdnom anđelu", tokom koga je na Srbiju izručeno više od 15 tona osiromašenog uranijuma i drugih projektila kojima su gađana hemijska i industrijska postrojenja, još nije "isplivala".


Epidemije gripe ne jenjava: Povećan broj obolelih, najugroženija deca

U prvoj nedelji januara oboljenja slična gripu registrovana su kod 26.275 ljudi u Srbiji, što je više nego u istom periodu prošle godine, a registrovan je i visok intenzitet virusa gripa, saopštio je Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jov...

Ledolomci razbijaju led kod Dalja

Mađarski ledolomci, koji su jutros krenuli iz Baje, danas oko 16 časova prošli su pored Apatina. Oni bi trebalo najpre kod Daljske krivine u Hrvatskoj da razbijaju led što bi poboljšalo stanje na delu Dunava kod Apatina


Minići višak u učionici

Novosti 16.01.2017
Minići višak u učionici

I nastavnici i roditelji slažu se sa ministrom prosvete da treba uvesti pravila oblačenja. Pojedine škole već imaju svoje kodekse, a učenike koji ih ne poštuju, vraćaju na presvlačenje

Sneg se topi, led ne popušta

Porast temperature danas naglo topi sneg na području Pomoravlja, ali led na Velikoj Moravi ne popusta


Od sirotišta do doma za mlade - jedan vek

U domu „Petar Radovanović” zajedno su deca bez roditeljskog staranja i školarci na internatskom smeštaju

Срећна православна Нова година

Православни верници обележили су у ноћи између петка и суботе Нову годину по Јулијанском календару


Дочек српске Нове године

Широм Србије прослава Нове године по јулијанском календару. У неким градовима и туристичким центрима – концерти на отвореном. У Београду није било организованог дочека, али је поноћ приређен ватромет испред Храма Светог Саве и на Новом Београду.

I danas doček Nove godine: Moleban, vatromet, trubači...

Povodom Nove godine po Julijanskom kalendaru, u Hramu Svetog Save u Beogradu večeras od 23.30 biće služen moleban, a zatim će pred Hramom biti vatromet.1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | older »