Dešavanja u Srbiji

Besparica i zapad koče povratak vojnog roka

Uvođenje redovnog služenja vojnog roka za našu državu još nije tema. Vraćanje regruta u startu košta 70 milijardi

Iz RHMZ kažu da večeras stiže osveženje

U Srbiji će danas biti pretežno sunčano i veoma toplo. Posle podne su, uz lokalni razvoj oblačnosti, ponegde ponegde mogući pljuskovi s grmljavinom.


Normalizovan saobraćaj na Horgošu

Saobraćaj na graničnom prelazu Horgoš ka Srbiji normalizovan je, nakon što je bio obustаvljen zbog teške saobraćajne nesreće koja se desila u Mađarskoj, kada se stvorila kolonа vozila dugа oko 10 kilometara.

Još jedan tropski dan u Srbiji, temperatura do 37 stepeni

U Srbiji će danas biti pretežno sunčano i veoma toplo, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.


Bukti požar kod Milanovca, preti kućama

U selu Koštunići kod Gornjeg Milanovca danas je izbio požar velikih razmera koji je zahvatio blizu 50 hektara hrastove šume i niskog rastinja i primakao se kućama.

Težak udes, blokada, kolone... Šta se dešava na Horgošu?

Stanje u saobraćaju kod graničnog prelaza Horgoš se polako normalizuje, ali su i dalje velike gužve, javlja reporterka B92 sa lica mesta.


Do ponedeljka vrelo, potom zahlađenje

Do ponedeljka će biti veoma toplo, prognoziraju meteorolozi, a maksimalne temperature dostizaće 38 stepeni.

Brojne novine  za đake od 1. septembra

Tri "redizajnirana" predmeta za učenike petog razreda, elektronski dnevnik u 200 škola, više sporta, uniforme u 55 odsto škola, novine su koje od 1. septembra očekuju đake u školama, kaže ministar prosvete Mladen Ssarčević.


Socijalni radnik biće kao tužilac

Socijalni radnik mora da bude izjednačen sa tužiocem i njegovo mišljenje moraće da se poštuje jednako kao i mišljenje tužioca.

Spremite se, danas će biti "mali pakao"

U Srbiji će danas biti sunčano i veoma toplo, po podne i uveče na jugozapadu i jugu, uz lokalni razvoj oblačnosti, biće kratkotrajne kiše ili pljuskova sa grmljavinom.


Ko trese posteljinu kroz prozor - kazna 8.000 dinara

Novom odlukom o kućnom redu u stambenim i stambeno-poslovnim zgradama, koju treba da usvoje odbornici Skupštine Vranja, definisane su obaveze stanara i korisnika poslovnog prostora, ali su predviđene i kazne za nepoštovanje kućnog reda, piše OK ra...

Pederus napada Srbiju: Čim pokušate da ga se otarasite, baca otrov i ostavlja posledice

Ne samo što nam ovog leta opekotine prete od preteranog izlaganja suncu, već je moguće zadobiti ih i tokom noći, dok se sedi uz svetlost lampi!


Projekat Dete na putu – oprez!

U cilju povećanja bezbednosti u saobraćaju, Udruženje „Edu-lendˮ organizovalo je kampanju simboličnog naziva: „Dete na putu – oprez!ˮ

Glavni uzroci glavobolje: Kada se hitno treba javiti lekaru

Tužilaštva najčešće odbacuju krivične prijave protiv funkcionera podnete zbog neprijavljivanja imovine.


Menja se sistem lekova na recept. Ima li mesta panici?

U Ministarstvu zdravlja kažu da nema razloga za paniku u vezi sa predlogom Svetske banke o novom modelu nabavke lekova na recept.

Protesti podrške radnicima danas u Beogradu i Novom Sadu

Pokret 7 zahteva pozvao je građane na protest podrške radnicima u štrajku koji se održava na Trgu Republike u Beogradu u 18 časova.


Laserske kamere uskoro love saobraćajne prekršaje

Saobraćajna policija planira modernizaciju opreme u čemu glavnu ulogu ima nabavka savremenih uredaja za otkrivanje prekršaja, a reč je o uređaju koji može da snimi lice vozača i zabeleži da li ima vezan sigurnosni pojas.

Đaci u Srbiji biraju škole koje će im omogućiti da lakše odu u inostranstvo

Mogućnost odlaska u inostranstvo jedan je od motiva đaka koji u sve većem broju upisuju prirodno-matematički smer u gimnazijama. Upravo za upis ovog smera u pojedinim gimnazijama bio je potreban skoro maksimalan broj poena.


Štrajkovi u Srbiji se nižu, sprema li se bunt

Fijat, Goša, Gorenje, Ratko Mitrović - sve su to preduzeća čiji su se radnici samo u poslednjih desetak dana pobunili i obustavili rad.

Svaku treću medicinsku uslugu sami plaćamo

Srbija je sa 10 odsto, uz Bosnu i Hercegovinu, u vrhu zemalja u regionu po izdvajanju za zdravstvo u odnosu na visinu bruto domaćeg proizvoda.1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | older »