Dešavanja u Srbiji

Valcer za kraj srednje škole

Danas je i u gradovima Srbije održan Maturski ples, najpopularniji omladinski projekat u regionu. Uz zvuke Štrausa ali i moravca i užičkog kola maturanti su obeležili kraj srednjoškolskog obrazovanja.

Uvode se kratki programi studija koji će trajati do godinu i po dana

Srbija će sledeće godine dobiti prve stručnjake sa završenim kratkim programima studija u trajanju do 18 meseci.


U Srbiji svaka peta osoba starija od 65 godina

Podatak da mladih do 15 godina u Srbiji ima oko 14,5 odsto, a osoba preko 65 čak blizu 20 odsto, govori da ćemo morati kao društvo da usmerimo pažnju na ovu senzitivnu kategoriju naših starijih sunarodnika, kaže Slavica Đukić Dejanović

Dve decenije bez broja nastradalih u NATO agresiji

Ni posle dve decenije od bombardovanja Savezne republike Jugoslavije, žrtve NATO agresije nisu prebrojane.


Prolećna mećava: U brdima iznad Nove Varoši pao sneg

Majski sneg u brdima iznad Nove Varoši. Sneg pada i u Sjenici, na Pešteru, Zlataru ...

Mislite da će nas zaobići nevreme iz regiona? Ne, neće

U većini mesta u Srbiji pada kiša slabog do umerenog intenziteta, ponegde i jakog, a obilne padavine očekju se do kraja dana i tokom noći.


Poplave i kiše: U Srbiji se tek očekuje vrh talasa

Pomoćnik direktora Republičkog hidrometeorološkog zavoda Slavomir Stevanović kaže da se narednih dana može očekivati porast nivoa Save, ali da verovatno neće biti proglašena vanredna odbrana od poplava.

Borba protiv nasilja u školama – koja je uloga savetnika

Ministarstvo prosvete Srbije angažovaće 74 savetnika za zaštitu od nasilja u školama, kako bi se predupredilo vršnjačko nasilje koje je iz godine u godinu u ekspanziji.


Istraga u Boru: Kako je od zlata ostala voda?

U toku kampanje za proizvodnju zlata u pogonu "Zlatara" Rudarsko-topioničarskog basena (RTB) "Bor", od 2014. do 2017. godine, kada je registrovan potencijalni manjak tog plemenitog metala od gotovo 900 kilograma, bilo je čak - 10 "potkampanja", i ...

Доживотни затвор прошао Владу, измене КЗ иду у парламент

Влада Србије усвојила је данас Предлог закона о изменама и допунама изменама и допунама Кривичног законика који, поред осталог, предвиђа увођење казне доживотног затвора за најтежа и најбруталнија кривична дела.


'Večiti' akademci protiv novih studija

Studenti upisani po starom programu traže duži rok za okončanje školovanja. Više od 2.300 studenata potpisalo peticiju, koju će uputiti skupštinskom Odboru za obrazovanje, predsedniku države, premijerki i Ministarstvu

Vučić: Srušite me na ulici, neću priznati Kosovo

Vučić o rešenjima za Kosovo, ali i o tome kakva su očekivanja od predstojećih susreta u Rimu, ali i u Tirani.


Kakva prognoza: Obilne padavine tek dolaze!

Danas i sutra u Srbiji će biti veoma hladno vreme za maj mesec sa maksimalnim temperaturama od 8 do 14 stepeni, uz kišu, a na planinskim predelima i sa snegom, rekao je meterolog Nedeljko Todorović. Evo kako će biti u narednom periodu.

Srednja klasa bez para i glasa

Da li u Srbiji opstaje nekada najbrojniji sloj društva, koliko se promenio i koliko na to utiče ekonomska situacija


Kraljevo: Umesto rampe...tri babe upozoravaju na voz!?

Na pružnom prelazu u Boračkom naselju je stalno podignuta rampa, čak i kada naiđe voz, kažu pojedini meštani. Tragedije sprečile tri starice iz tog kraja.

Gde će moći da se putuje po Pravilniku o ekskurzijama

Ministar prosvete Mladen Šarčević kaže da je Pravilnik o ekskurzijama dobra pedagoška praksa i da bi učenici, putujući po Srbiji, trebalo prvo da upoznaju svoju domovinu. Šarčević je gostujući u Beogradskoj hronici istakao da se Pravilnik o ocenji...


Gde je danas srednja klasa

Politika 05.05.2019
Gde je danas srednja klasa

Jedni smatraju da ju je uništio režim Miloševića, drugi krivce vide u sankcijama i NATO bombama. Uz sporne privatizacije, dolazak stranih banaka i recesiju 2008, jasno je zašto je desetkovana

Uprkos donaciji EU pre 11 godina, radioaktivni otpad i dalje na nesigurnom

Oko polovine radioaktivnog otpada čitave bivše Jugoslavije danas se nalazi u nezaštićenom hangaru na svega desetak kilometara od Beograda.


Kod gazde sindikati ne prolaze

Udruživanje radnika danas mnogo teže nego ranije, posebno kod privatnika. Vlasnici veruju da ne moraju da poštuju radnička prava, pa je štrajk nezamisliv

Samohrane majke često preživljavaju uz minimalac

Čak četvrtina poslodavaca ne zapošljava nijednu od osetljivih grupa na tržištu rada, pokazalo je istraživanje 'Usklađivanje rada i roditeljstva'1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | older »