Dešavanja u Srbiji

Slučaj 'mrtve bebe' zastareo za sudije

Osnovno javno tužilaštvo u Vranju o sumnjama porodice Trojanović da su bili žrtve bebi-trafikinga. Prijava odbačena jer je proteklo više od pet godina od dela

Odbijen predlog Vlade Srbije, nastavak štrajka u Republičkom geodetskom zavodu

Sindikati Republičkog geodetskog zavoda (RGZ) koji su u štrajku, nisu prihvatili predlog sporazuma Vlade Srbije jer ne obuhvata zahtev štrajkača da im bude isplaćena nadoknada za umanjena primanja u 2018. godini, pa će štrajk biti nastavljen, saop...


Protesti u više gradova Srbije

Po prvi put večeras se građanski i opozicioni protesti održavaju u Novom Sadu, Čačku, Šapcu, Boru i Zaječaru. I građani Niša su večeras izašli na ulice.

Moguć prekid štrajka u katastrima, prihvaćeni pojedini zahtevi radnika

Predstavnici sindikata Republičkog geodetskog zavoda (RGZ) i predstavnici Vlade Srbije održali su sastanak na kojem su postigli saglasnost oko pojedinih zahteva.


Veliki broj autobusa iz unutrašnjosti prevozio građane na doček Putina

U više gradova širom zemlje u organizaciju putovanja u Beograd na doček ruskog predsednika Vladimira Putina uključili su se i organi lokalne samouprave i opštinski odbori vladajućih stranaka.

Građani se okupljaju na Terazijama, nose transparent '1 od 300 miliona'

Građani i građanke Srbije se okupljaju na Terazijama i kod Palate Albanija, odakle će krenuti ka Hramu Svetog Save, u šetnju u čast prijateljstva Srbije i Rusije.


Novi propisi o PIO: Dužnike brišu posle 6 meseci

Izmenama zakona će se utvrditi i prestanak osiguranja osiguranicima koji pre 30. septembra ove godine nisu platili doprinos u roku od šest meseci od dana dospelosti

Bolovanje do 60 dana, za negu deteta 100 odsto od plate

Prema predlogu zakona o zdravstvenom osiguranju koji je 8. januara ušao u skupštinsku proceduru, izabrani lekar može da otvori bolovanje do 60 dana, što je duplo više nego sada, a predloženo je i da se za vreme odsustva sa posla zbog nege deteta d...


Srednjoškolci od ove godine uče o vojsci i odbrani zemlje

Učenici srednjih škola će od ove godine imati i predavanja o odbrani.

Jednočasovni štrajk administrativnih radnika u pravosuđu

Zaposleni u pravosuđu danas su obustavili rad na sat vremena, od 11 do 12 časova, kako bi skrenuli pažnju na ekspoloataciju ljudi zaposlenih na određeno vreme i neophodnost usklađivanja statusa nameštenika.


O trošku države još 61 lek, vantelesna oplodnja u 11 klinika

Na novoj listi lekova koju je formirao Republički fond za zdravstveno osiguranje naći će se 61 novi lek, kaže direktorka Fonda Sanja Radojević Škodrić.

Doček srpske Nove godine

Politika 13.01.2019
Doček srpske Nove godine

Nova godina po starom, Julijanskom kalendaru, tzv. Srpska nova godina u Beogradu će večeras biti obeležena vatrometom ispred Hrama Svetog Save na Vračaru, dok se u više gradova organizuje doček na trgovima uz muziku.


Novi pravilnik za lečenje u inostranstvu

U 2019, u pravilnik ulaze i indikacije i bolesti koje do sada nisu mogle da se leče u inostranstvu, kao i neke genetske analize.

Sudska taksa pada pred sporazumom

Nove olakšice za mirno rešavanje sporova


Jak mraz u Srbiji, vanredna situacija u sedam opština

Od jutros u Srbiji uglavnom bez snega, ali s jakim mrazom. Vanredna situacija je na snazi u sedam opština. Glavni putni pravci su prohodni, ali je otežan saobraćaj zbog poledice i snega u brdskim predelima. Iz Sektora za vanredne situacije poručuj...

Igor Jurić: Doživotna kazna - pobeda građana i vlade

'Ovo bi mogla da bude zajednička pobeda 160.000 građana ove zemlje koji su potpisali peticiju za uvođenje doživotnog zatvora za pedofile i ubice dece'


Vanredna situacija u sedam opština, 10 osoba evakuisano

Zbog snega, koji neprestano pada na jugu i jugozapadu Srbije, vanredna situacija na snazi je u sedam opština. Radi se o Novoj Varoš, Lučanima, Raški, Ivanjici, Kraljevu, Arilju i Požegi.

Blokirana Ibarska ka Beogradu: Sneg, nesreće, šleperi...

Saobraćaj na Ibarskoj magistrali u pravcu Beograda u potpunosti je obustavljen zbog dve saobraćajne nesreće u kojoj su povređene tri osobe, ali i zbog zaglavljenih šlepera i zavejanog kolovoza.


Dva raspusta na štetu đaka

Novosti 10.01.2019
Dva raspusta na štetu đaka

Roditelji i nastavnici uglavnom nisu zadovoljni postojećim režimom zimske pauze za školarce. "Cepanjem" ferija prekida se kontinuitet nastave, učenja i kontrolnih vežbi u školama

Građevinska inspekcija stopirala gradnju mini hidroelektrane u Rakiti

Građevinska inspekcija donela je rešenje o zabrani radova na izgradnji cevovoda za mini-hidroelektranu u Rakiti i radovi ne mogu biti nastavljeni dok se ne otklone nedostaci koji su pronađeni1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | older »