Dešavanja u Srbiji

Škole bez osnovnog sredstva za rad: Nema dnevnika, ocene u sveskama

U mnogim školama nema jednog od osnovnih sredstava za rad nastavnika. Kasne za 1. i 5. razred, zbog novih nastavnih planova i programa

U Vojvodini prava jesen: Vremenske prilike potpuno podelile Srbiju

Na Paliću i u Somboru 18 stepeni, a u Leskovcu temperature kao da je avgust


Vukosavljević i Mitrović u klinču - Brnabić krivi Đilasa

Zbog emitovanja rijalitija na televizijama sa nacionalnom frekvencijom, ministar kulture Vladan Vukosavljević i vlasnik televizije Pink Željko Mitrović, zaratili su saopštenjima. Naime, resorni ministar se založio da rijaliti program treba da se o...

Novi postupak zbog kršenja propisa na tržištu bebi-opreme

Komisija za zaštitu konkurencije pokrenula je postupak ispitivanja povrede konkurencije protiv 172 učesnika na tržištu bebi-opreme.


Vlada usvojila Predlog zakona o besplatnoj pravnoj pomoći

Vlada Srbije usvojila je danas Predlog zakona o besplatnoj pravnoj pomoći kojim je unapređen pristup pravdi za veliki broj građana slabijeg imovnog stanja, uz podršku širokog kruga pružalaca besplatne pravne pomoći.

Kraći časovi do ispunjenja zahteva

Četiri prosvetna sindikata, koji su štrajkovali nezadovoljni predlogom platnih grupa i razreda, saopštila su da su danas časovi u 1.000 škola bili skraćeni na 30 minuta.


Štrajk prosvetara: Skraćeni časovi u 1.000 škola

Četiri prosvetna sindikata, koji su štrajkovali nezadovoljni predlogom platnih grupa i razreda, saopštila su da su danas časovi u 1.000 škola bili skraćeni na 30 minuta.

Svaki 10. stan - 'divlji'

Novosti 19.09.2018
Svaki 10. stan - 'divlji'

Oko deset odsto svih overenih kupoprodajnih ugovora otpada na nelegalnu gradnju


Nastavljena polemika sa Mitrovićem, ministar stavlja tačku

Ministar Vladan Vukosavljević i vlasnik i generalni direktor Pink medija grupe Željko Mitrović nastavili su polemiku o uticaju rijalitija na medijsku scenu.

Oštećenim putnicima isplaćeno oko 22 miliona dinara

Osiguravajuća kompanija 'DDOR Novi Sad' je od petka 14. septembra isplatila prvih 708 naknada oštećenim putnicima turističkih agencija SAB Travel iz Beograda i JAZZ Travel iz Čačka u ukupnom iznosu od 21.747.381 dinara.


Da li možete da zamislite da će u utorak biti 7 stepeni?

Prema izgledima vremena za narednih sedam dana, u Srbiji će do subote biti pretežno sunčano i toplo, sa najvišom temperaturom od 28 do 31 stepen.

Zakon štiti i onlajn: Ne plaćate što niste naručili

Od danas vam ne mogu više 'uvaljivati' usluge koje ne želite preko interneta jer počinje da se primenjuje Zakon o zaštiti korisnika finansijskih usluga kod ugovaranja na daljinu.


Bilbordima se nastavlja kampanja Fondacije 'Tijana Jurić'

Fondacija je prikupila više od 160.000 potpisa građana Srbije za izmenu krivičnog zakona i uvođenje kazne doživotnog zatvora za ubice dece i žena

Društveno koristan rad za nedisciplinovane

Poseban pravilnik od 15. septembra nalaže da učenici koji u školu donesu alkohol, drogu, ili tuku drugare, uništavaju školsku imovinu, dopišu ocenu u dnevnik, uz vaspitnu meru imaju i dodatne obaveze


Drugi strani jezik postao izborni, ocenjuje se opisno

Za učenike osnovnih škola koji su ove godine krenuli u peti razred menja se status ocenjivanja drugog stranog jezika. Naime, Zakon o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja predviđa da predmet pređe u izborni i da se ocenjuje opisno.

Usluge kod privatnika nije lako refundirati

RFZO-u lane podneto 1.060 zahteva za refundaciju troškova plaćene zdravstvene usluge koja nije mogla biti pružena u roku od 30 dana


Pred nama paklena jesen

Pred nama je neuobičajeno topla jesen, tokom koje se, prema trenutnim prognozama, očekuje temperatura iznad proseka za ovo doba godine, a živa u termometru popeće se u oktobru i do 30 stepeni Celzijusa..

Stiže novi zakon: Polaganje vožnje po novim pravilima od 25. oktobra

Od 25. oktobra sve auto-škole u Srbiji moraće da imaju poligon za praktičnu obuku kandidata!


Katastrofalan zakon: 2.000 dinara mesečno i samo godinu dana za treće dete

Vlada Srbije donela Zakon o finansijskoj podršci porodici sa decom koji je sročen tako da odbija roditelje da imaju decu.

Bez dogovora države i prosvetara, štrajk do ispunjenja uslova

Predstavnici četiri reprezentativna sindikata prosvete su, nakon pregovora sa ministrom prosvete i državne uprave i lokalne samouprave, Mladenom Šarčevićem i Brankom Ružićem, doneli odluku da nastave sa organizovanjem štrajka, sve do ispunjenja za...1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | older »