Dešavanja u Srbiji

Zima se ne šali! Sneg u celoj Srbiji, a tek je počeo ...

Meteorolozi Hidrometeorološkog zavoda Srbije sutra ujutru i pre podne na jugu, a posle podne u zapadnim, centralnim i istočnim krajevima najavljuju nove snežne padavine, još 10 do 15 centimetara snega.

Pomoć države od 100.000 din za prvo dete počinje 1. jula

Roditelji prvorođenih beba od države će od 1. jula dobiti jednokratnu pomoć od 100.000 dinara, najavila ministarka Slavica Đukić Dejanović.


Na vantelesnu oplodnju o trošku RFZO i za drugo dete

Parovi koji se bore sa sterilitetom i koji su prvo dete dobili vantelesnom oplodnjom, moći će o trošku RFZO istom metodom da pokušaju da dobiju i drugo dete, najavila je ministarka bez portfelja zadužena za demografiju i populacinu politiku Slavic...

U Srbiji jedna žena dnevno umre od raka jajnika, a dve obole

Svaki peti smrtni slučaj u Srbiji posledica je neke maligne bolesti. Od raka godišnje oboli više od 35.000 ljudi, a umre oko 20.000. Iako većina malignih bolesti može da se spreči, na vreme otkrije i leči – u Srbiji nije tako. Nije najčešći ali je...


RHMZ upozorava: Hladni talas, Sava opasno nadolazi

Republički hidrometeorološki zavod je za područje Srbije objavio upozorenje na hladno vreme, sneg i stvaranje snežnog pokrivača

Ko ima pravo da ne plaća participaciju

Počinje podnošenje zahteva za oslobađanje od participacije za lekove - evo ko ima pravo na to.


Ne da se zima: Spremite se za pravi sneg

Nekoliko toplijih dana zavaraIo nas je da već namirišemo proleće, ali iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda stižu loše vesti. Srećom, ne tiču se vodostaja.

Krivične prijave javnim ličnostima - protivnicima vakcinacije

Tužilaštvo za visoko tehnološki kriminal pokrenulo je postupak za utvrdivanje krivične odgovornosti više javnih ličnosti koje su se protivile vakcinaciji dece


Čak 3.732 obolelih od morbila, 12 osoba preminulo

U Srbiji i srpskim opštinama na Kosovu su zaključno sa ovom nedeljom registrovana 3.732 slučaja malih boginja.

Proleće pred vratima samo kalendarski, zima se vraća u velikom stilu

U Srbiji će danas biti pretežno oblačno i osetno hladnije sa pojavom jutarnjih mrazeva, od minus 4 stepena do nule, i dnevnom temperaturom znatno ispod prosečnih vrednosti.


Prva odšteta za nestalu bebu u Srbiji

Osnovni sud u Kikindi izrekao je prvu odštetu u Srbiji za nestalu bebu u iznosu od 10.000 evra. Sudija je ovaj iznos dosudila ocu bebe koji sumnja da mu je dete nestalo iz porodilišta, pišu "Večernje novosti".

Roditelji obmanuti, ukidanje vraćanja PDV-a ne ide njima u korist

Roditeljski portal Bebac protestovao je zbog izjave premijerke Ane Brnabić i ocenio da obmanjuje roditelje pošto se PDV na opremu za bebe ne vraća, kako je to premijerka saopštila, već se definitivno ukida od 1. jula.


Povećan broj vakcinisanih, epidemija jenjava

Epidemiolog Zoran Radovanović izjavio je danas da je poslednjih meseci povećan broj vakcinisanih, dodajući da treba očekivati da epidemija malih boginja polako jenjava.

Trnovit put do penzije

Politika 15.03.2018
Trnovit put do penzije

Razlog za čekanje rešenja duže od dva meseca nije neažurnost fonda, već neuplaćeni doprinosi ili deo staža ostvaren u inostranstvu


Preminula beba čija je majka obolela od morbila

Na Dečjoj internoj klinici u Nišu sinoć je preminula prevremeno rođena beba, čija majka je obolela od morbila

Kontrola benzinskih pumpi, 19 privremeno zatvoreno

Inspekcija utvrdila nepravilnosti u poslovanju u 25 benziskih pumpi, 19 je privremeno zatvoreno i oduzeto 5.000 litara raznih vrsta goriva, saznaje RTS.


Obrušio se potporni zid na Koridoru 10

U "Koridorima Srbije" kažu da razlog "destabilizacije manjeg dela zaštitne kosine" nije moguće utvrditi

Svake godine milion pacijenata u bolnicama

Broj osiguranika koji su hospitalizovani sve je veći, ali je njihovo lečenje sve kraće, pokazalo je istraživanje Instituta za javno zdravlje "Dr Milan Jovanović Batut".


O padu helikoptera ni istrage, ni anketnog odbora...

Danas se navršilo tri godine od pada vojnog helikoptera koji se srušio kod aerodroma u Surčinu, posle misije spasavanja životno ugrožene bebe. Političke i krivične odgovornosti onih koji su te večeri donosili odluke ni danas nema, a vojni sud je j...

Opet otrovni otpad: Stotinu tona kod Pančeva

Na području Pančeva i Bavaništa otkrivene su tri nove lokacije sa više od stotinu tona opasnog otpada.1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | older »