Politička scena Srbije

Vučić u Njujorku: Čule su se teške reči, Srbija bolje da bude van radara

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u Njujorku da se svet danas nalazi u opasnoj i komplikovanoj situaciji, da se u sedištu UN moglo čuti i "mnogo teških reči" u tom kontekstu, te da je nama, kao maloj zemlji, bolje da ostanemo "izvan sv...

Dačić: Rekao sam Trampu da su Srbi navijali za njega

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je američkom predsedniku Donaldu Trampu, tokom neformalnog razgovora u Njujorku, da su Srbi najviše navijali za njega na predsedničkim izborima u SAD.


Brnabić: Neću ja reći šta mislim da treba uraditi sa Kosovom

"Doprinos Vlade Srbije unutrašnjem dijalogu o Kosovu i Metohiji biće vidljiv kroz formiranje radne grupe za logističku podršku predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću i svim građanima koji žele da učestvuju u tom dijalogu.

Mićunović: Predstoji odbrana demokratije, ako nismo jednaki bićemo podanici

Demokratska stranka (DS) je danas, povodom Međunarodnog dana demokratije, apelovala na gradjane Srbije da se "usprave", da budu "prijatelji demokratije", brane je i bore se za jednakost i slobodu.


Vulin: Vojska Kosova - da, ako ukinu Savet Bezbednosti

Ministar odbrane Aleksaandar Vulin danas je rekao, komentarišući izjavu Hašima Tačija da će Priština do kraja ove godine formirati svoju vojsku, da je Rezolucija SB UN 1244 jasna i poručio da nema tog političkog pritiska zbog kojeg ćemo pristati d...

Janković osudio nasilje: Vlast stvara društveni konflikt da ljudi ne počnu da se pitaju kako žive

Predsednik Pokreta slobodnih građana Saša Janković osudio je na tviteru "nasilje ispred TV Pinka",ocenio da je ono "znak društvenog konflikta", koji stvara i koristi vlast.


Incident kod Pinka osudili SPS, JS, SDPS i PS

Više političkih partija osudilo je incident kod televizije Pink kada su povređene dve novinarke te televizije.

Vučić: Da danas stvorimo budućnost

Suživot sa Bošnjacima, trajni dogovor sa Albancima, normalnost u odnosima sa Hrvatskom, očuvanje Republike Srpske, Evropska unija, prijateljstvo sa Rusijom i Kinom... to je naš 21. vek i to se rešava danas, poručio je predsednik Srbije Aleksandar ...


Jeremić: Biće dosta suđenja kada ova vlast padne

Ulazak Srpske liste u vladu Ramuša Haradinaja je vrhunac beščašća, ocenio je Vuk Jeremić u Novom danu TV N1. Nacionalni interesi su, prema njegovoj oceni, tretirani na način koji će zahtevati krivični postupak protiv aktuelne vlasti u Srbiji. Jere...

Mihajlović: Ja sam predsednikov najbliži saradnik i planiram da to i ostanem

Ministarka saobraćaja, infrastrukture i građevinarstva Zorana Mihajlović istakla je danas da je lojalan član SNS, ali da će se uvek boriti za sve što je ispravno.


Tadić: Da sam ja potpisao Briselski sporazum, gorelo bi

Predsednik SDS Boris Tadić ocenio je da bi "Srbija gorela" da je, dok je obavljao funkciju predsednika Srbije, potpisao Briselski sporazum.

Dačić: Tači živi u snu, da se probudi iz fatamorgane

Vicepremijer Ivica Dačić izjavio je da je vreme da se kosovski predsednik Hašim Tači probudi iz fatamorgane.


Dačić: Ko zna kad ćemo mi u EU

Ivica Dačić ocenio da je proces proširenja lekovit za EU, jer, kako je naveo, ili će se nastaviti proces proširenja ili doći do procesa laganog umiranja EU.

Tadić o obraćanjima Vučića: Nova tačka u medijskom cirkusu

Ako politiku i medije pretvorimo u cirkus, ne možemo očekivati ni da živimo u normalnoj državi i pod normalnim okolnostima, izjavio je bivši predsednik Srbije Boris Tadić komentarišući najave o obraćanju naciji aktuelnog predsednika sa živim preno...


Janković ostao bez važnih aduta

Rad Pokreta slobodnih građana otežavaju odlasci uglednih članova. Advokat Božo Prelević: Neki otišli zbog pritisaka ili neslaganja

Vučić: Podržavam odluku Srpske liste da uđe u kosovsku vladu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da podržava odluku Srpske liste da udje u kosovsku vladu Ramuša Haradinaja, uz ocenu da je ta odluka bila "jedino moguća" za Srbe u odnosu na dve druge opcije koje su imali.


Koliki je politički domet Bogoljuba Karića

Iako želi da postane premijer, analitičari za "Blic" kažu da Bogoljub Karić i njegov Pokret Snaga Srbije nemaju takav politički domet.

Vučić: Ana Brnabić je dobar premijer Srbije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da premijerka Srbije Ana Brnabić ima njegovu podršku i svaku vrstu pomoći.


Drašković: Srbija da ukloni zid, a to su Ustav i Kosovo

Već skoro sedamnaest godina krećući se ka Evropskoj Uniji (EU), sporo, retko kada brže, a često i natraške, Srbija je stigla do zida, koji ne može ni zaobići ni preskočiti, nego ga mora ukloniti ili se zaustaviti i ušančiti pred njim, kaže predsed...

Boško zove Vuka i Radulovića

Dveri žele "patriotski" savez u kojem bi bilo mesta za Jeremića i "Dosta je bilo. "DJB: Prvo treba predstaviti programe, a onda pričati o koalicijama1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | older »