Politička scena Srbije

Narodna stranka: Tabloidi crtaju mete na čelu neistomišljenika

Narodna stranka ocenila je da 'režimski tabloidi crtaju mete na čelu neistomišljenika' i najavila da će tužiti list Kurir.

Jeremić: Državni vrh mogao da spreči da se Kosovo pojavi u Parizu

Učešće Kosova na ceremoniji u Parizu je direktna posledica Vučićeve šizofrene potrebe da bude uočen u mnoštvu državnika koji će se tamo pojaviti, rekao je Jeremić


Đilas: Vlada Srbije nema jasnu politiku

Predsedavajući Savezu za Srbiju (SZS) Dragan Đilas ocenio je da danas da je premijerka Srbije Ana Brnabić u intervjuu za Dojče vele pokazala da Vlada Srbije nema jasnu politiku ni u jednom od ključnih pitanja za Srbiju.

Stefanović: Čeka nas ozbiljna borba protiv režimskih medija

Predsednik Levice Srbije Borko Stefanović i jedan od lidera Saveza za Srbiju izjavio je da tom opozicionom bloku predstoji "ozbiljan terenski rad i borba protiv režimske blokade medija, pre svega narodne Radio-televizije Srbije".


Dačić: Ako su normalni napadi na Srbe, ukinite Unmik

Na sednici Saveta bezbednosti UN, koji je posle pola godine razmatrao situaciju na KiM, govorio srpski šef diplomatije. Dok ne bude trajnog rešenja, poštovati Rezoluciju 1244 - rekao šef diplomatije

Vučić: Očekujem najplodotvorniju Putinovu poseta do sada

Predsednik Srbije izjavio je da veruje da će predstojeća poseta predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina biti do sada najplodotvornija po broju i sadržini sporazuma koje će potpisati


Dačić: Protestovaću u SB UN zbog odluke Prištine o vojsci

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić protestovaće u sredu u Njujorku u Savetu bezbednostu UN zbog odluke Prištine da formira kosovsku vojsku

Brnabić: Često je Merkelova gasila požare koje mi nismo mogli

Premijerka Ana Brnabić, koja će u Nemačkoj, prisustvovaće večeri u organizaciji "Zidojče cajtunga", na kojoj će se obratiti i Angela Merkel.


Đurić: Očekujem od Nemačke tonove koji ne podržavaju Prištinu

Očekujem da će razgovor predsednika Srbije Aleksandra Vučića i nemačke kancelarke Angele Merkel u Parizu biti važan za nas bez obzira na razlike između nas koje postoje po pitanju KIM, kao i tonove koji ne podržavaju odluku Prištine o uvođenju dod...

Dačić: Najnoviji potezi Prištine govore da ona ne ispunjava ništa od dogovorenog

Nadam se da će dijalog Beograda i Prištine imati uspešan tok i uspešan kraj, ali ne mogu konkretno da kažem kada će razgovori biti nastavljeni, ni kada će biti okončani, rekao je ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić.


Jeremić: Državni vrh mogao da spreči da se Kosovo pojavi u Parizu

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić ocenio je danas da je srpski državni vrh mogao da spreči da se Kosovo pojavi u protokolu obeležavanja stote godišnjice završetka Prvog svetskog rata samo da je bio ozbiljan u toj nameri.

Dačić: Priština minira dijalog

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić rekao je u četvrtak da Priština svojim potezima i odlukama minira dijalog sa Beogradom, da je to njihova taktika i ocenio da to nisu dečje, već podle igre koje opasno prete celom regionu.


Vučić: Kosovska vojska na severu – to se neće dogoditi

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je da će dijalog u Briselu biti nastavljen kada Priština povuče svoje protivpravne odluke. Na pretnje Ramuša Haradinaja da će dovesti vojsku na sever KiM odgovara: Do se neće desiti. Predsednik Srbije tvr...

Ljajić: Razmišljao sam o izlasku iz Vlade Srbije

Potpredsednik Vlade Srbije Rasim Ljajić izjavio je da je posle optužbi lidera radikala Vojislava Šešelja da je deo organizovane kriminalne grupe, razmišljao o izlasku iz Vlade Srbije.


Vučić: Hoćete predsednika koji bi ratovao zbog jedne zastave?

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da će ići Pariz na svečanosti povodom stote godišnjice pobede u Prvom svetskom ratu uprkos "pridikama i soljenju pameti" zbog kosovske zastave, je tvrdi da je njegov posao da realno sagleda stvari, a realnos...

Vučić: Merkelova tražila sastanak

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Helsinkiju da je dobio iz kabineta nemačke kancelarke Angele Merkel zahtev za bilateralni sastanak u nedelju u Parizu.


Dačić: Lideri iz Prištine ne žele napredak dijaloga

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić ocenio je danas da lideri privremenih kosovskih institucija ne žele napredak dijaloga s Beogradom i postizanje kompromisa, već bi da se vrate na staru politiku "sve je već rešeno".

Vučić odbacio kritike da se u Srbiji guše medijske slobode

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić odbacio je kao potpuno netačne navode da je u Srbiji medijska mreža postala predmet "remetilačkog državnog monopola" i poručio da je njegova vlada prva koja se u najvećoj mogućoj meri odrekla sopstvene uključenos...


Dačić: Slučaj 'zastava' ostaviti za posetu Makrona

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da je isticanje zastave Kosova u pariskoj katedrali Notr Dam veliki skandal, ali da Beograd to ne može da spreči.

Đurić: Jeremić nema moralno pravo da deli lekcije o KiM

Potpredsednik Glavnog odbroa SNS Marko Đurić izjavio je da predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić nema moralno pravo da bilo kome deli lekcije o tome kako se na međunarodnoj sceni brane interesi Srbije1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | older »