Politička scena Srbije

Trajković: Takse nema ko da ukine

Ostavka Ramuša Haradinaja, kosovskog premijera imaće velike posledice po Srbiju jer će odložiti nastavak dijaloga Beograda i Prištine za još najmanje 90 dana, a možda i duže, s obzirom da će na Kosovu najverovatnije uslediti vanredni izbori, a poč...

Đurić: Posle obraćanja Vučića počela hajka na Srbe

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić navodi da je posle obraćanja predsednika Srbije povodom ostavke Ramuša Haradinaja, počela očekivana hajka na Srbe.


Posle ostavke Haradinaja: Hitan sastanak Vučića sa saradnicima

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se večeras sa predsedavajućim i srpskim članom Predsedništva BiH Miloradom Dodikom i svojim saradnicima, odmah posle vesti o ostavci Haradinaja

Slučaj 'radikali': Tužilaštvo protiv žalbe Srbije

Srbija je podnela žalbu na odluku Haga da se članovima SRS, optuženim za nepoštovanje suda ne sudi u Srbiji, a amicus curie tužilaštva usprotivio se žalbi.


Vučić: Gotovo ni sa kim nisam imao tako dug i iskren razgovor kao sa Makronom

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je posle susreta sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom u Palati 'Srbija' da ni sa kim nije imao tako dug, otvoren i iskren razgovor i da se nada će 'snažna Francuska' pomoći Srbiji u budućnosti.

Dačić sprema repertoar za Makrona

Dačić sprema repertoar za Makrona, kaže da mora brzo da nauči francusku pesmu


Dačić: Nadam se da će Makron prekinuti igru oko taksi Prištine

Ministar spoljinih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da se nada da će francuski predsednik Emanul Makron, koji danas dolazi u Beograd, prekinuti „igru“ oko taksi

Vučić: Hoće da mi zabrane da govorim i mislim

Peticija zbog teksta Elita i plebs ima određene namere, hoće da mi zabrane da govorim


Dačić: Pomirenje u Srbiji ne rešava pitanje Kosova

Socijalistička partija Srbije i Srpska napredna stranka nikada nisu podsticale podele u Srbiji i nipodaštavale političko opredeljenje bilo kog građanina, kaže lider SPS-a Ivica Dačić.

Stefanović: Nisam, niti ću biti kandidat za predsednika SNS

Stefanović je istakao da je za njega Aleksandar Vučić najbolji predsednik i da bi bilo izlišno tražiti lošije rešenje


Brnabić: Nisam članica SNS

Radio 021 11.07.2019
Brnabić: Nisam članica SNS

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić odbacila je danas navode medija da je "u igri" za lidera Srpske napredne stranke (SNS), rekavši da je reč o spekulacijama.

Ko će zameniti Vučića? Troje kandidata u igri za šefa SNS

U igri za naslednika Aleksandra Vučića na čelu SNS trenutno kao najozbiljniji kandidati figuriraju tri kandidata, pišu beogradski mediji. Vesić: Moguće da stranka neće izglasati povlačenje Vučića sa čela partije.


Dačić: Ne treba nam nikakva nagrada, mesto nam je u EU

Regionu treba jača uloga i veći angažman EU, inače EU neće biti taj tip sna, slobode i demokratije kakvoj smo težili, poručio je šef diplomatije Ivica Dačić.

Vučić: Opozicija me nikad neće pobediti na izborima

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da ga opozicija nikada neće pobediti na izborima i najavio da će se povući, ali nije precizirao kada.


Vučić: Znam snagu Srbije, budućnost se gradi, a ne sanja

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je da zna kolika je snaga Srbije, kao i da se budućnost ne sanja i ne zamišlja već se gradi.

Brnabić: Lažna vest o zabrani ulaska srpskim zvaničnicima na Kosovo

Premijerka Srbije Ana Brnabić kaže da je zabrana ulaska srpskim zvaničnicima na Kosovo i Metohiju lažna vest.


Brnabić: Stav Haradinaja govori da Priština ne želi dijalog

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas u Poznanju da stav kosovskog premijera Ramuša Haradinaja o potrebi uzajamnog priznanja Beograda i Prištine u postojećim granicama pokazuje da Kosovo ne želi dijalog.

Đurić: Sloboda kretanja u srcu Evrope nije zagarantovana

dluka Prištine da zabrani ulazak srpskim zvaničnicima na KiM je šamar Evropskoj uniji i celoj međunarodnoj zajednici, rekao je danas direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić i dodao da Srbi na KiM ne treba da brinu zbog toga jer je Priština i ranij...


Dačić: Čemu sastanci u okviru 'Berlinskog procesa', ako je realnost drugačija

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić, koji je u Poznanju učestvovao na sastanku ministara spoljnih poslova zemalja učesnica 'Berlinskog procesa', izjavio je da se polako postavlja pitanje svrsishodnosti održavanja takvih sastanaka, naročito kada nek...

Dačić o odluci Prištine: Hoće da izoluju Srbe

Dačić o odluci Prištine da zabrani ulazak našim zvaničnicima na Kosovo: Ovo je šamar EU, a ne Beogradu1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | older »