Beograd

Prvo plato pa crpna stanica i saobraćajnice

Prema prvim slikama sa terena, jasno je da će u toku radova jedino trpeti pešaci – već je zatvoreno pola pešačkog prelaza od tramvajskog stajališta za linije 7 i 9 sve do Glavne železničke

TRG ĆE BITI "PORAVNAT": Ispravlja se greška sa kockom na kolovozu

Svako ko je imao više nego neprijatno iskustvo vožnje noootvorenim Trgom Republike znao čemu se radi a sada zna i izvođač. Gradska uprava Beograda dala rok do 40 dana da se ispravi greška kolovoz poravna da može da se koristi.


Beograd ne leži na dve nego na čak 12 reka

Na ušću Save u Dunav nalazi se Beograd, a ispod njega najmanje devet podzemnih reka i potoka, od kojih neki prolaze ispod samog srca prestonice – Hotela Moskve i Pozorišta na Terazijama.

Trole sa Dorćola sele se uz auto-put

Planom detaljne regulacije Voždovca, predviđen je premeštaj trolejbuskog depoa. Omogućena i sanacija neplanski izgrađenog naselja u tom delu grada. Predviđeno i proširenje Mokroluške ulice


Festival umetnosti na ulici

Politika 08.09.2019
Festival umetnosti na ulici

Festival umetnosti na ulici 'Rekonstrukcija' održaće se od danas do 8. septembra na Dorćolu, u Pančićevom parku, dvorištu OŠ 'Kralj Petar Prvi' i UK 'Stari grad'

Kraj kupališne sezone na Adi

Letnja kupališna sezona na Savskom jezeru na Adi Ciganliji zatvara se u nedelju, 8. septembra, u 19.00 sati, saopšteno je iz JP Ada Ciganlija


Putnici se snalaze, radovi na nekoliko tačaka

Početak novog zimskog reda vožnje na prestoničkim saobraćajnicama protekao je relativno dobro i bez većih problema i zastoja u najprometnijim ulicama i na mostovima. Čak je dobrim delom prodisala i mesecima unazad zakrčena Dečanska ulica.

Smrad se ponovo širi Beogradom: Građani se žale, oglasio se Gradski zavod

U Beogradu se danas ponovo oseća neopisiv smrad. Gradski zavod za javno zdravlje upozorava da "neprijatan miris" dolazi zbog povlačenja reka i da nije štetan po zdrvalje.


Vratili se busevi i trole na Trg i u Karađorđevu: Evo gde su stajališta

Od početka septembra vraćene su i sve linije javnog prevoza na Trgu republike, dok otvaranjem Karađorđeve ulice ponovo saobraća tramvaj 11. pročitajte tačan raspored stajališta i trase vozila GSP-a.

Na ulicama 300 vozila više: Od danas nova stajališta i to na ovim lokacijama

Zimski red vožnje počinje da se primenjuje danas, pa će na ulicama u špicevima biti 1.329 autobusa, trolejbusa i tramvaja javnog prevoza.


Vraća se saobraćaj na Trg republike: Novi izgled centra prestonice

Trg republike će od 1. septembra dobiti novu fizionomiju. On će biti zona usporenog saobraćaja, a zbog toga je umesto asfalta stavljena granitna kocka.

Autobusi će se ubuduće čekati u Kolarčevoj i Makedonskoj

Posle završetka Trga republike, na staru, privremenu okretnicu na Studentskom trgu vraćaju se svi trolejbusi koji su tu i okretali


Uputstvo za ulazak vozilima u pešačke zone

Grad Beograd će od subote, 31. avgusta, implementirati prvu fazu sistema kontrolisanog pristupa vozila pešačkim zonama na teritoriji grada.

Karađorđeva od ponedeljka prohodna

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić rekao je da je urađen veliki posao u Karađorđevoj ulici i najavio da će od ponedeljka biti prohodna za saobraćaj.


Od subote se ne može Karađorđevom

Tokom završnih radova na rekonstrukciji Karađorđeve ulice sa pripadajućom infrastrukturom i parternim uređenjem za saobraćaj će od subote, 24. do ponedeljka 26. avgusta, biti zatvoren potez od Brankovog mosta do Velikih stepenica.

Kako zadržati vozače autobusa

Bliži se početak školske godine, a to su dani kad i prevoznici dokazuju spremnost za jesen i zimu. Iako je odlazak vozača stalni problem, i GSP i privatnici tvrde da je situacija mnogo bolja nego prošle godine.


Super provod na rekama: Beogradski karneval brodova

Tradicionalni 15. beogradski karneval brodova biće održan u subotu, 31. avgusta, a organizatori i ove godine očekuju brojne posetioce i odličnu atmosferu.

Srpska prestonica kao balkanski Holivud

Ako u nekom filmu čija se radnja dešava u Parizu, Moskvi, Berlinu ili Stokholmu ugledate svoju, beogradsku ulicu i svoju terasu – ne čudite se.


Beograđani, spremite se! Stižu nove izmene režima javnog prevoza

Tokom izgradnje distributivne toplovodne mreže sa priključcima u Baštovanskoj ulici, na delu od Bulevara oslobođenja do Crnotravske ulice (interna saobraćajnica), od 20. avgusta do 21. novembra doći će do izmena u radu linija javnog prevoza, saopš...

Novi radovi, novi 'čepovi'

Dve veoma prometne raskrsnice treba da izbegavate, a ovo su vam sve alternative1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | older »