Nekretnine

Prosečna cena kvadrata u Novom Sadu ispod hiljadu evra

Da li zbog pada bankarskih kamata na stambene kredite ili povraćaja PDV-a od 10% koji daje država, u Novom Sadu od početka ove godine primetna je povećana tražnja za kupovinom stanova, kažu agenti za prodaju nekretnina. Najtraženije su i dalje gar...

Oporavlja se tržište nekretnina

PoslovnoJutro 09.05.2016
Oporavlja se tržište nekretnina

Tržište nekretnina u Srbiji je počelo da se oporavlja i beleži blagi rast, kažu stručnjaci. Oni navode da su stabilne cene i pad kamata na stambene kredite povećali tražnju.


Пад камата и стабилне цене охрабрили купце станова

Тржиште некретнина у Србији је почело да се опоравља и бележи благи раст, кажу стручњаци наводећи да су стабилне цене и пад камата на стамбене кредите повећали тражњу.

Kako prodati stan za par hiljada EUR više

Ako ste rešili da prodate stan, pa čak i ako vam se žuri, nemojte lomiti preko kolena.


Kako do montažne kuće za 6.000 evra

Na nedavnom Međunarodnom sajmu građevinarstva u Beogradu, među najpristupačnijim izloženim projektima bile su montažne kuće koje se mogu naći i od 6.000 evra.

Cene zakupa stanova najviše na crnogorskom primorju

Tržište nekretnina u Crnoj Gori razlikuje se od grada do grada. Najveća potražnja za iznajmljivanjem stanova je u centralnom i južnom delu države, dok je na severu i pored niskih cena zakupa veoma slaba.


Izdavanje stana na dan: Osam dana kao mesečna kirija

Vlasnicima stanova poslednjih godina sve je teže da nađu podstanara koji će godinama plaćati kiriju. Zato se odlučuju da stan izdaju na dnevnoj bazi, jer im je tada najveća briga da bar osam dana mesečno imaju gosta u stanu.

Rusi kupuju zemlju na području Trebinja, Arapima atraktivno Sarajevo

Dok Arapi masovno kupuju zemljišta širom Bosne i grade turistička i stambena naselja, državljani Rusije svoj novac investiraju kupujući zemljišta i nekretnine u istočnoj Hercegovini, piše Večernji list BiH.


Stan na kredit nikad jeftiniji - vreme za kupovinu

Finansijski stručnjaci već nekoliko godina savetuju građane koji imaju mogućnosti da podignu kredit da je pravo vreme za kupovinu stanova i drugih nekretnina.

Stanovi su i dalje preskupi, kuće niko neće

Tržište nekretnina nikako da stane na noge, prodaja stanova i kuća ne raste, a trgovine neće ni biti dok se cena ne prilagodi realnim okolnostima. Po podacima Poreske uprave, prošle godine prodato je 4.700 manje stanova nego 2014. godine i tri put...


Kriminal i visoki računi obaraju cenu nekretnina

Građani izbegavaju da pazare stambeni prostor pod ravnim krovom ili u podrumu, koji je pod hipotekom, nalazi se u kraju gde su učestale krađe ili se u njemu dogodio zločin

Kuće na selu po ceni polovnog automobila

Za 5.000 evra može da se kupi kuća sa okućnicom nadomak Beograda. U unutrašnjosti Srbije još jeftinije. Ako nemate keš treba vam kredit. Ali banke, kažu - ne isplati im se. Država bi možda i razmotrila da podstakne naseljavanje sela, da postoji in...


Cene stanova stabilne, ponuda dobra

PoslovnoJutro 16.03.2016
Cene stanova stabilne, ponuda dobra

Nakon višegodišnjih oscilacija i pada vrednosti nekretnina u Srbiji, tržište je počelo da se oporavlja i stabilno je. Stručnjaci kažu da je sada pravi trenutak za kupovinu, jer nas sledeće godine čeka rast cena kvadrata.

Slaba kupovna moć zakočila stanogradnju

Višegodišnji trend pada prodaje nekretnina nastavljen je i prošle godine. U Srbiji je 2015. godine prodato manje stanova i kuća nego 2014. Građevinari i proizvođači građevinskog materijala rešenje vide u masovnoj i jeftinoj stanogradnji za koju u ...


Savet stručnjaka: Kako da se zaštitite pri kupovini stana

Angažovanje stručne pomoći prilikom provere dokumentacije predstavlja neuporedivo manji rashod od mogućeg gubitka ušteđevine zbog nesnalaženja u propisima.

Коме треба стан на кредит – сад је прави час

Финансијски стручњаци већ неколико гоина саветују грађане који имају могућности да подигну кредит да је право време за куповину станова и других некретнина.


BG na vodi: Planuli stanovi, cenu diktira pogled

Prodaja stanova u kuli B, u okviru projekta 'Beograd na vodi' je počela. Penthausi na vrhu solitera prodavali se po astronomskim cenama.

Stan skuplji i lakše se proda

Zbog stanara pojedine zgrade na ceni. Kupci se raspituju i za kućni savet


Energetski pasoši uvode red u zgradarstvu

Centralni registar energetskih pasoša (CREP), kreiran po uzoru na najbolju evropsku praksu, prvi je korak na uvođenju sistema sertifikovanja zgrada u Srbiji i značajan segment unapređenja energetske efikasnosti, istaknuto je na skupu u PKS.

Sedam saveta za kupovinu stana

Kupovina stana je veliki poduhvat jer predstavlja dugoročnu investiciju, ali je istovremeno i uzbudljiv projekat jer njime obavljamo jednu od najlepših stvari u životu – izbor sopstvenog doma.1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | older »