Trendovskom kuhinjom do uštede prostora!

InterijerNET.hr 23.08.2008 14:38
Trendovskom kuhinjom do uštede prostora!


Povećanje broja članova obitelji u kućanstvu je česta pojava, koja zahtjeva i prenamjene prostora. Najnoviji trendovi u uređenju kuhinja teže egzibicionizmu, ali katkada upravo takva rješnja stvaraju dodatne prostore za zadovoljavanje novonastalih potreba.Zahtjev čitateljice je stvoriti dodatnu sobu u stanu, zbog širenja broja članova obitelji.

Odgovor arhitekta:

Postojeći raspored prostorija u Vašem stanu je funkcionalan, stoga predlažemo da zadržite postojeću dispoziciju spavaćeg trakta i sanitarnog prostora, a u sadašnjem dnevnom traktu predlažemo dodavanje još jedne sobe. Budući da su obje postojeće sobe smještene uz ulaz, poželjno bi bilo da su dječje, a novonastala, koja je izdvojenija (ali također u blizini sanitarija) da postane roditeljska.

Budući da je postojeća kuhinja ispresijecana komunikacijama pa samim tim i loše iskorištena, predlažemo promjene koje će otvaranjem kuhinje prema dnevnom traktu preko šanka stvoriti dodatni prostor za sobu i omogućiti smještaj blagovaonice i dnevnog boravka.

Ulaz u kuhinju je predviđen iz hodnika, a sa dnevnom je zonom ostvarena samo vizualna komunikacija. Ovakva koncepcija omogućuje smještaj velikog blagovaonskog stola uz sami šank, kako bi veza sa kuhinjom bila što izravnija. Predlažemo da zid ostave srušite, jer je ostava premala i dodatno se troši prostor za komunikaciju. Praonik i perilicu smjestite u zoni ostave, a štednjak sa izvlačnom napom u šank.

Ovo je rješenje izraziti primjer trenda u kome se štednjak ili praonik obavezno smještavaju u šank i komuniciraju sa dnevnom zonom. Blizina prozora dodatno će izvjetriti stan, a kuhinja će zadovoljiti sve funkcionalne potrebe Vaše obitelji. Iznad šanka smjestite viseće elemente, a i sve ostale prostore u dnevnom traktu iskoristite za smještaj stvari - predlažemo viseći element iznad blagovaonskog stola i kutne garniture u dnevnom boravku (otvoreni element ili sa staklenim vratima).

Koristite vedre boje, naš je prijedlog kombinacija krem i narančaste boje, a stolove od stakla, kako bi prostor djelovao transparentno.

Komodu za TV izvedite na način da se kompozicijski uklapa sa vanjskom fasadom kuhinje, tj, neka bude njen sastavni dio. Dekore kuhinjskog prostora povežite sa tkaninom sjedeće garniture, kako bi se povezanost prostora još više naglasila.

Viđe slika na http://www.interijernet.hr/foto.php?id=37&rbr=239&idrf=96356

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak