Iskoristite malu sobu

Sredi dom 01.08.2008 14:38
Iskoristite malu sobu


Male sobe se dosta često nalaze u našim stanovima. U početku su planirane kao spavaće ili dečije sobe, ali kad dete odraste soba postaje manja i uža i time ne zadovoljava zahteve.Male sobe moraju češće ispuniti više zahteva. Trebaju nuditi mesto za spavanje i rad a često je potreban prostor za odlaganje stvari.

"Uveličajte" sobu sa malo truda i ulaganja.
Ormare planirajte do plafona. Time koristite prostor iznad ormara, koji često služi kao ružna ostava. Ormari trebaju imati klizeća vrata, tako da odmah uštedite dubinu u prostoru.

Uzmite stolove i komode koji imaju točkiće, tako se lako mogu pomeriti ukoliko se deci najavi veće društvo.

Iskoristite slobodan prostor iznad televizora i kompjutera. Ovaj prostor se veoma retko iskoristi kako treba.

Dodatni slobodan prostor možete dobiti ispod i iznad kreveta. Postoje „fioke“ na točkićima koje se gurnu ispod kreveta. U njih se može staviti posteljina, zimski veš ili ostale stvari koje se retko koriste.

Postavite police 30 – 50cm ispod plafona iznad vrata, kreveta ili tv-a. Police i držače možete da pronađete u mnogim radnjama. Na te police možete u dekorativnim kutijama da odložite raznorazne sitnice koje Vam nisu često potrebne.

Uske zidove sobe možete proširiti tako što ćete naglasiti horizontale (horizontalne linije, horizontalne police). Obojite sobu hladnim i svetlim bojama, jer one čine sobu prostranijom. Pazite na to da imate što više jednobojnih i mirnih površina, jer one takođe uvećavaju sobu. 

 


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak