Karadžić stigao u Hag (video)

Mondo 30.07.2008 21:16
Karadžić stigao u Hag (video)


Bivši predsednik Republike Srpske Radovan Karadžić, optužen za genocid nad nesrbima u BiH, stigao je u Hag, potvrdila je portparol haškog suda Nerma Jelačić. Karadžić je specijalnim letom aviona Vlade Srbije prebačen od Beograda do aerodroma u Roterdamu odakle je zatim izvršen njegov transfer za Hag. Izveštači sa lica mesta javili su da je nešto pre osam sati u Sheveningen sleteo helikopter za koji se pretpostavlja da se u njemu nalazi Karadžić. Radovan Karadžić je u koloni vozila jutros, oko 3.45 izveden iz zgrade Okružnog suda u Beogradu, a potom je prevezen na aerodrom Nikola Tesla, da bi kroz VIP ulaz bio uveden u Aerodromsku zgradu. Reporeteri Tanjuga sa lica mesta javili su da su tri džipa sa zatamljenim staklima i uključenim rotacionim svetlima, izašla oko 3.45 sati iz dvorišta zgrade Okružnog suda i uputili se ka naselju Konjarnik, a odatle na auto-put. Ubrzo potom, 15-tak minuta kasnije stigli su na beogradski aerodrom „Nikola Tesla”.

Prema izjavama slučajnih očevidaca, grupa blindiranih vozila sa rotacionim svetlima već oko jedan sat posle ponoći uputila se od centra Beograda do aerodroma, tako da ostaje nejasno da li je prva kolona bila samo „varka” ili je Karadžić već oko dva sata bio na aerodromu.

Karadžić je avionom Vlade Srbije prebačen za Roterdam i na tamošnji aerodrom je sleteo oko sedam sati, da bi potom helikopterom, bio prebačen za Hag.

Vujačić: Nije bilo žalbe

Njegov advokat Svetozar Vujačić u izjavi za B 92 jutros je izjavio da nije podneo nikakvu žalbu na izručenje i dodao da je samo pokušao da Karadžiću da više vremena kako bi mogao da se vidi sa porodicom.

Očekuje se da će sud u Hagu uskoro saopštiti i kada će Karadžić biti prvi put izveden pred sudiju da bi se izjasnio o krivici.

Uobičajeno je da se optuženi prvi put pojavi u sudnici u roku od 48 sati po dolasku u pritvor.

Glavni tužilac Serž Bramerc najavio je da će se novinarima obratiti nedugo pošto Karadžić pristigne u pritvor.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak