10 brzih, lakih i dostupnih trikova za obnavljanje kuhinje

Žena.hr 19.06.2008 03:53
10 brzih, lakih i dostupnih trikova za obnavljanje kuhinje


Želite novu kuhinju, ali si to ne možete priuštiti? A kako bi bilo da napravite samo nekoliko poboljšanja koja će vašoj kuhinji dati sasvim novi izgled, bez potrebe da odlazite u banku? Sviđa vam se ta ideja? Ako vam se sviđa, nastavite čitati i doznajte izvrsne brze, lake i dostupne savjete i trikove za obnovu vaše kuhinje.

1. Obojite ormariće – budući da ormarići prekrivaju većinu prostora u kuhinji, ništa više ne mijenja izgled vaše kuhinje od izgleda i boje vaših ormarića. Ideja za malu kuhinju- ako se usudite, probajte obojati donje ormariće drugačijom bojom od gornjih ormarića. Ovo bi moglo jako dobro izgledati u malim kuhinjama, pogotovo ako su gornji ormarići iste boje kao zid iznad njih.

2. Uklonite gužvu na radnoj plohi u kuhinji – svi provodimo dosta vremena u kuhinji. Zbog toga ih se smatra središtem doma. Upravo zbog toga se radna ploha u kuhinji često popuni ne samo sa kuhinjskim stvarima, već i mnogim drugima – papirima, računima, dječjim stvarima i svačim drugim. Probajte tim stvarima naći drugo spremište. Ipak, možda vam neke od tih stvari zatrebaju u kuhinji, no nađite mjesto za njih u ladici ili ih pospremite u ormarić.

3. Promijenite ručke na ormarićima – to je jednostavan način promjene izgleda kuhinje. Probajte nabaviti nove olovne ručke ili ručke od nikla. Da bi uzeli pravu veličinu, ponesite sa sobom u dućan stare ručke, u suprotnom bi se mogli naći sa rupama na ormarićima. Naravno, ako imate ručke sa samo jednom rupom, ovisno o tome gdje se rupa nalazi, možete izabrati drugu ručku sa samo jednom rupom, ili čak ručku sa dvije rupe, s tim da vam originalna rupa bude jedna od te dvije.

4. Nova rasvjeta – probajte promijeniti uobičajenu plafonijeru za lijepi viseći luster? Ili bi vam kuhinja možda bolje izgledala sa novim višestrukim reflektorima. 

5. Obnovite prozorske zavjese – Ako još imate zavjese na prozorima, probajte ih zamijeniti trakastim ili rimskim zavjesama. Postoje u raznim bojama i vrlo su funkcionalne.

6. Maknite vrata na nekim gornjim ormarićima - Probajte maknuti prednji panel sa nekog od gornjih ormarića i zamijenite ga staklenim vratima, vratima od pleksiglasa ili dekorativnog metala. Dobiti ćete odmah otvoren, prozračni izgled kojim ćete moći ujedno pokazati prekrasno suđe ili čaše.

7. Kupite novi set posuđa – Postavite stol sa novim posuđem i ljudi će zaboraviti kako su zastarjeli vaši ormarići i kuhinjski namještaj.

8. Kupite novi kuhinjski stol i stolice – Ova opcija možda je malo skuplja od ostalih priledloga, ali jako će podići izgled vaše kuhinje. Budući da kuhinjski stol i stolice zauzimaju veliki dio vaše kuhinje, istog trena ćete imati novi izgled kuhinje – osim što morate odvojiti potrebno vrijeme i novac za kupovinu.

9. Promijenite kuhinjsku radnu plohu – da, i to je moguće. Možda vam je radna ploha u odličnom stanju, ali je zastarjele boje ili uzorka. Jefitnija vam je opcija da je samo prefarbate posebnom bojom za takve površine ili je oblijepite posebnim materijalom.

10. Obojite kuhinjske pločice- Za ovo će vam trebati nešto više vremena i vještine, ali je znatno jeftinije od kompletnog mijenjanja pločica.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak