Višefunkcionalni nameštaj

Interijernet.hr 18.03.2008 15:25
Višefunkcionalni nameštaj


Moderni zahtjevi stanovanja sve su više usmjereni ka praktičnosti i maksimalnoj iskoristivosti prostora. Dizajneri namještaja stoga su sve su više usmjereni ka novim rješenjima koja će zadovoljiti i najzahtjevnije prostore.
Estetski i funkcionalni zahtjevi kao temelj svakog odabira namještaja postali su samo jedan od zahtjeva u nizu. Na temelju tradicionalnog stanovanja stvaraju se nove koncepcije dizajna namještaja i njegove upotrebne vrijednosti. Dizajn je koncipiran na način da poštuje okolinu u kojoj se nalazi, pružajući maksimalnu iskoristivost namještaja i povećanu kvalitetu življenja. Pri tome se teži sve traženijem zadovoljenju ekoloških stadarda korištenjem prirodnih materijala.

  

 

Ovakva koncepcija namještaja zadovoljit će kupce malih stanova i apartmana, jer će povećati iskoristivost prostora. Čak i na vrlo malim površinama moguće je smjestiti veći broja sadržaja. Cijene pojedinih komada namještaja  bit će zasigurno nešto veće od konvencionalnog, ali uzevši u obzir njegove prednosti i višefunkcionalnost, svakako će se isplatiti.

   

 

Vrlo mali prostori postat će vrlo atraktivni zbog originalnosti primjene pojedinih elemenata. Način organizacije kuhinje, blagovaonice ili dnevnog boravka postat će sasvim dugačiji i dati vam nove vizije prostora u kome živite.

Ipak, pri korištenju ovakvih elemenata pripazite da se njihove prednosti maksimalno iskoriste u zadanom prostoru. Ukoliko je prostor dovoljno velik, ovakva koncepcija namještaja može stvoriti nepotrebne „praznine“ u prostoru, ako se ne primjeni pravilno. U tom će slučaju  cjelokupni dojam biti loš.

Pravilnim korištenjem ovakvih elemenata u velikim prostorima  stvoriti će se dodatni dojam luksuza i prostornosti. Višefunkcionalnost će se u ovakvim slučajevima odraziti i na pažljivije dizajniranje okoliša u kome se pojedini elementi nalaze, jer se aktivno koristi više smjerova u prostoru.

 

   

Ukoliko ste do sada imali problema sa smještajem dodatnih sadržaja u vaš dom ili ste originalnošću htjeli zadiviti svoje goste, vrijeme je da počnete „višefunkcionalno“ razmišljati i shvatite da su svi problemi rješivi!


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak