Kvadrati i pravougaonici u policama

Moj dom 12.03.2008 17:31
Kvadrati i pravougaonici u policama


Osim što služe za spremanje stvari, samostojeće police mogu biti i detalj na koji želite skrenuti pažnju. Varijante su brojne, od bijelih koje su dio zida, do šarenih koje su naglasak zidu.Oblikom kvadratne i pravokutne, veće ili manje, s leđnom stjenkom ili bez, mogućnosti su velike.

Level Arik Levy, Zanotta

Polica Level, koju je Arik Levy osmislio za Zanottu, može stajati okomito ili vodoravno. Ono što je čini zanimljivom upravo su 'zatvorene' pravokutne plohe crvene i zelene boje.
Carlo Colombo Twist za Arflex

Na prvi pogled jednostavne bijele police uklapaju se u svaki prostor koji ima veliki prazan zid. No, ono što je specifično za Twist upravo su pravi kutovi pod kojima se sijeku plohe, što stražnju stranu čini bitno drugačijom od prednje.

Polica Sir, dizajn Ferruccio Laviani za Emmemobili

Talijanski arhitekt Ferruccio Laviani surađivao je s tvrtkama kao što su Kartell, Molteni, Foscarini te mnoge druge, a rad mu je često okarakteriziran kao spoj tradicije i high-techa. Ova polica, izrađena za Emmemobili, nazvana duhovito Sir, upravo svojom formom odudara od klasičnih polica.
Polica Sudoku, dizajner Mario Bellini 

Mario Bellini, talijanski arhitekt, dizajner i kritičar, dizajnirao je za Horm policu Sudoku. Izmjenjivanje kvadrata i pravokutnika, crnih i bijelih ploha čine od ove police umjetničku instalaciju.
Neuland Industriedesign za MDF Italia Polica Random, rad njemačkog dizajnerskog tima Neuland Industriedesign, bila je nominirana i osvojila je nekoliko prestižnih nagrada, što nije nimalo neobično budući da polica osvaja na prvi pogled. Nepravilni ritam izmjenjivanja užih i širih, dužih i kraćih ploha ovu policu ne čini samo praktičnim, već i dekorativnim predmetom.

 

  


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak