Najbolja odeljenja u školama Srbije: Gimnazija u Bajinoj Bašti

Blic 05.03.2008 12:32
Dobri učenici, sportisti i pčelari

Dobri učenici, sportisti i pčelari


BAJINA BAŠTA - Od 31 učenika trećeg razreda prirodno-matematičkog smera bajinobaštanske gimnazije „Josif Pančić“, 27 ih je sa odličnim uspehom, četiri sa vrlo dobrim, a prosečna ocena im je na polugodištu bila 4,51. Jovan Anđić, Snežana Antanasijević, Marko Kamberović, Mladen Marinković, Milica Milutinović, Tatjana Simić, Filip Spasojević, Katarina Stamenić, Jelena Stanojević, Ljiljana Cvijović i Jovana Vulić imaju sve petice.- Svi su u gimnaziju došli sa odličnim znanjem, što su pokazali i na prijemnom, gde je 30. na listi imao 91,68 bodova. Nastavili su vredno da rade i uspeh nije izostao - kaže ponosno njihov razredni starešina Miloš Tanasijević, profesor matematike.
Takav rad je doneo učenicima ovog odeljenja i brojne nagrade na raznim takmičenjima. Filip Spasojević je još kao osnovac bio republički prvak u znanju iz hemije, a uspehe ponavlja i kao srednjoškolac.
- Aktivno sam trenirao fudbal, ali sada više nemam vremena. Još nisam odlučio šta ću studirati, dvoumim se između matematike, farmacije i medicine - kaže Filip, koji je na prijemnom za gimnaziju imao 102 boda, sto maksimalnih iz znanja i dva boda zbog uspeha na republičkom takmičenju. Za razliku od Filipa, Katarina Stamenić već sada zna da će studirati matematiku.
- Između matematike i fizike, koji su mi omiljeni predmeti, ipak sam se odlučila za matematiku. Van škole bavim se već deset godina folklorom u KUD „Milenko Topalović“. Imali smo uspešne nastupe na mnogim festivalima, gostovali i u inostranstvu, i folklorom nameravam i dalje da se bavim - priča Katarina, napominjući da se pored nje u KUD-u ističu i Dušica Josipšović i Sandra Cvetić. Jovan Anđić, takođe jedan od petičara u razredu, najviše voli fiziku i ima hobi koji mu donosi i prihode.
- Pored oca zavoleo sam pčelarstvo, i sada imam svojih 20 košnica o kojima isključivo ja brinem, a i prinosom raspolažem - veli Jovan.
- Ova generacija se mnogo razlikuje od prethodnih. Obično su godine, u kojima su sada ova deca, one koje nazivamo kritičnim, kada se zbog drugih interesovanja popušta u školi, disciplini. Međutim, u ovom razredu toga nema, sve su zreliji i odgovorniji, i srećan sam što sam im baš ja razredni starešina - ističe profesor Tanasijević.

IzvorAnonymous
Dodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak