Zašto bismo uvijek pribegavali klasici ?

Decorreport 25.02.2008 19:23
Malo drugačije stolice

Malo drugačije stolice


Imamo ih svi, sjedimo na njima, no iskreno rečeno ne primjećujemo ih previše. Razlog tome je činjenica kako su maksimalno funkcionalne prirode i mnogo manje estetske. No na sreću svako malo neki dizajneri dođu do inovacija koje nas ugodno iznenade.X stolica za ljuljanje je revolucija u malom. Ne samo da privlači svojim minimalističkim dizajnom nego i činjenicom kako se možemo ljuljati u sva četiri smjera; naprijed, nazad i lijevo, desno. Ovo ljuljane je postignuto pomoću X postolja koje omogućava nagib u bilo kojem smjeru. Plitko udubljenje samog sjedišta koje je povećih dimenzija omogućava ugodno sklupčavanje za poslijepodnevni odmor i uživanje u knjizi ili u kratkom drijemanju.

Unikatan spoj biciklizma, reciklaže i namještaja. Dizajner Andy Gregg je svoju inspiraciju za materijale našao na otpadu bicikla. Koristeći felge, rame, gume, kočnice stvara moderan i ekskluzivan namještaj koji uistinu iskače iz ponude. Oblike materijala djelomično prilagođava kako bi zadovoljio pojedinu formu, no većina je stvari u svom prirodnom obliku što im daje potpuno novu perspektivu.

Medvjedići, delfini i morski psi su se našli glavnim akterima u inspiraciji ovih stolica. Dizajneri Fernando i Humberto

Campana su klasičnu metalnu konstrukciju za stolac u potpunosti prekrili plišanim igračkama dotičnih životinja i tako ju učinili neodoljivo privlačnom svim generacijama, pogotovo najmlađima. Svaki stolac je ručno izrađen i unikatan što bi trebalo opravdavati cijenu od 15.000 dolara.

 


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak