Masakr u Knjaževcu: Pomahnitali deda ubio zeta i unuka, preti mu 40 godina zatvora

Blic 14.11.2019 19:06
Masakr u Knjaževcu: Pomahnitali deda ubio zeta i unuka, preti mu 40 godina zatvora


Više javno tužilaštvo u Zaječaru podiglo je optužnicu zbog teškog ubistva protiv Nenada Ronića (63), koji je, sredinom jula, hicima iz automatske puške ubio zeta Jastreba Asanovića (38), nevenčanog supruga svoje ćerke Monike, i svog unuka Ivana Ronića (19).Nenad Ronić je hicima iz pištolja ubio zeta i unuka, a teško ranio snaju i drugog unuka, pa zatim pobegao iz dvorišta porodične kuće u kom je počinio zločin. Policija ga je nedugo potom pronašla i uhapsila, a onda su postali poznati i detalji koji su prethodili tragediji.

Nenad je hicima iz ’’kalašnjikova’’, naneo teške ozlede Romani Asanović (19), supruzi svog unuka Ivana, kojoj su meci ušli u predelu levog kuka i zaglavili se u telu, dok je svog drugog unuka Benjamina Ronića (15) rafalom ’’isekao’’ po nogama.

Nenad Ronić i njegove žrtve 
Nenad Ronić i njegove žrtve

Kako je "Blic" tada pisao, dokrvavog pira došlo je nakon svađe koja se dogodila između ubijenog Ivana Ronića (19) i njegovog brata od strica K. R. Naime, Ivan Ronić je pretukao K. R. nakon čega se K. R. požalio njihovom dedi Nenadu Roniću. Njegov odgovor je bio da u ruke uzme pušku.

- Čuo sam da su se Nenadovi unuci po sinu i ćerki potukli – ispričao nam je tada očevidac Božin Simić.

– K.R. je potražio pomoć u Hitnoj pomoći Zdravstvenog centra u Knjaževcu. Međutim, neko je Nenadu javio da mu je unuk po sinu preminuo, nakon čega je on došao u kuću svoje ćerke - ispričao je očevidac.

Nenad je tu napao ćerku da je njen sin ubio K.R. Monika je pokušala da ga ubedi da to nije istina, već da je u pitanju lakša ozleda, ali je otac nije slušao.

- Međutim, Nenad je počeo da psuje i da govori kako će osvetiti unuka – nastavio je naš sagovornik. – Seo je u auto i odvezao se do kuće, odakle je uzeo automatsku pušku i vratio se kod ćerke. Mislim da je imao nameru da ih sve pobije - ispričao je očevidac, a prenose Večernje novosti.

Od zadobijenih povreda u dvorištu porodične kuće Ronića odmah je preminuo Monikin suprug Jastreb Asanović (38), dok je unuk Ivan Ronić podlegao povredama u knjaževačkoj bolnici.

Tužilaštvo je zatražilo da se ubici izrekne kazna od 40 godina zatvora, a prvo ročište je zakazano za 19. novembar.

Ivan umro majci na rukama

Ivan Ronić je na samrti svojoj majci Moniki, a ubičinoj ćerki, navodno poručio "da čuva njegovog sina starog svega 20 dana".

Anđela Ronić, mlađa sestra ubijenog Ivana opisala je poslednje minute života svog brata: "Ležao je u hodniku obliven krvlju i kroz šapat je više puta ponovio: 'Mama, ja znam da sam gotov. Samo te jedno molim, čuvaj mi sina. Ne daj da ga niko drugi uzme. Čuvajte ga samo ti i moja Romana'. Majka ga je tešila i govorila mu da će ostati živ".


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak