Kako da vašu malu kuhinju učinite vizuelno većom

Nekretnine.rs 14.11.2019 19:03
Kako da vašu malu kuhinju učinite vizuelno većom


Za mnoge kuhinja predstavlja najbitniju prostoriju u njihovom domu i zbog toga je bitno da ona bude prostrana i funkcionalna što nažalost nije uvek slučaj. Zbog toga smo vam pripremili nekoliko saveta kako da vašu malu kuhinju učinite vizuelno većom, a da pritom bude i lepa i funkcionalna.Kada uređujete vašu kuhinju najbitnije je kako ćete osmisliti vaše kuhinjske elemente, naš savet je da ne kupujete gotovu kuhinju već da je izradite po meri. 

Neka gornji elementi slobodno budu do plafona jer je svaki cm prostora bitan. Važna stavka prilikom izrade kuhinje jeste boja. Izaberite jednostavniju paletu npr. bela boja je idealna za male prostore jer reflektuje svetlost i samim tim vizuelno povećava prostor.

Umesto punih vrata stavite staklena, ovo će takođe doprineti da vaša kuhinja izgleda veće. Izbegavajte grube ivice i monotoniju boja, ukoliko ste izabrali bele elemente slobodno ubacite neki detalj u drugog boji kako bi izbegli monotoniju beline.


kuhinja10.jpg

Dnevno svetlo pored toga što utiče na raspoloženje takođe povećava svaki prostor. Pustite svetlo u vašu kuhinju, izaberite prozirne zavese i podignite roletne. Ukoliko ipak nemate izvor dnevne svetlosti u kuhinji obezbedite vašoj kuhinji dobro osvetljenje.


kuhinja9.jpg 

Takođe dezen pločica može i te kako uticati na to da li će prostor izgledati veće ili manje, ovde takođe važi pravilo svetlih boja. Dezen šahovske table u svetlijim tonovima na podu može učiniti da vaša kuhinja vizuelno izgleda veća. Optičku varku takođe možete postići tako što ćete boju pločica iznad kuhinjskog pulta upariti sa bojom zidova kuhinje, naravno podrazumeva se da su kuhinjski zidovi okrečeni u neku svetlu Boju.


kuhinja8.jpg 

Kod malih prostora najbitinije pravilo jeste: -manje je više-.

Električne uređaje koji vam inače stoje na pultu, stavite u police, na taj način će kuhinja izgledati organizovanije.

Vašu kuhinju održavajte urednom, jer u malom prostoru nered izgleda veći nego što jeste.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak