Makron: BiH je paklena mašina koja otkucava

RTS 08.11.2019 07:25
Makron: BiH je paklena mašina koja otkucava


Emanuel Makron je ocenio da veći problem za Zapadni Balkan predstavlja Bosna i Hercegovina, nego Albanija i Severna Makedonija.Predsednik Francuske Emanuel Makron osvrnuo se u intervjuu Ekonomistu na odbijanje Pariza da odobri pristupne pregovore Albaniji i Severnoj Makedoniji.

Makron napominje da je izgradnja svetski moćne, objedinjene Evropske unije nespojiva s time da se sada otvara proces proširenja, koji, smatra, treba reformisati.

Ako postoji bojazan za taj region, pre Makedonije i Albanije tu je pitanje Bosne i Hercegovine, kaže Makron, navodeći da je BiH "paklena mašina" koja otkucava uz Hrvatsku i koja je suočena s problemom povratka džihadista.

Francuski predsednik je u intervjuu Ekonomistu pod nazivom "Emanuel Makron upozorava Evropu: NATO je u stanju moždane smrti" govorio o tome da evropske države me mogu da se oslanjaju na Sjedinjene Američke Države u odbrani članica NATO-a.

To je obrazložio smanjenim američkim angažovanjem i odlukom Vašingtona da ne konsultuje saveznike pre povlačenja trupa iz Sirije.

I portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova je istog mišljenja. Makron je u pravu, NATO je doživeo moždanu smrt, rekla je Zaharova.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak