Delta zainteresovana da kupi beogradski Sava centar

Danas 07.11.2019 19:08
Delta zainteresovana da kupi beogradski Sava centar


Delta holding je zainteresovan da kupi beogradski Sava centar, potvrdio je za sajt B92 potpredsednik Delte Živorad Vasić.„Srbiji nedostaje kongresni turizam. Nekada smo imali elitni objekat, Sava centar. Medjutim, u taj objekat se nije ulagalo 40 godina. Zub vremena je ostavio trag i Sava centar je sada mesto kome je potrebna temeljna rekonstrukcija. Grad Beograd se odlučio da proda Sava centar putem tendera. Delta holding je apsolutno zainteresovan da učestvuje na tom tenderu“, rekao je Vasić.

On je istakao da je potreban „veliki novac da bi objekat bio opet elitni kongresni centar“.

„Pored fasade, potrebno je da se zameni jaka i slaba struja, da se sale moderno opreme, zameni ventilacija, klimatizacija, nephodan je i novi mobilijar… Delta holding raspolaže resursima koji su neophodni da Sava centar opet bude moderan kongresni centar“, izjavio je on.

„Obezbedili bismo najkvalitetnijeg stručnjaka koji bi vodio taj kongresni centar. Realizacijom ovog projekta, doneli bismo Srbiji veliki priliv novca u budžet, uz vrlo značajnu promociju. Delta Holding je spreman da učestvuje na tenderu. Srbiji treba jedan jak kongresni centar u kome bismo mogli da dovedemo strance, jer su oni oduševljeni Beogradom“, kazao je Vasić.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić je nedavno najavio da će vrlo brzo biti objavljen tender za prodaju Sava centra.

„Grad će od budućeg kupca, osim plaćanja za kupovinu ovog kongresnog centra, tražiti da se obaveže da će u objektu, koji je pod zaštitom Zavoda za spomeniku kulture grada Beograda, obavljati pretežno kongresnu delatnost što znači da nema promene namene i da u rekonstrukciju objekta uloži ne manje od 40 miliona evra“, rekao je Vesić.

Na prvom javnom konkursu Grada Beograda za javno-privatno partnerstvo u upravljanju Sava centrom pored Delte ponudu je dostavio i konzorcijum koji su činili Aerodrom „Nikola Tesla“, Energoprojekt i Beogradski sajam, ali u drugom krugu niko nije dostavio obavezujuću ponudu.

Raspisana je i drugi javni poziv za strateško partnerstvo na koji se javila samo Delta, ali je ta ponuda ocenjena kao nezadovoljavajuća.

Procenjeno je da Sava centar sa zemljištem na kojem se nalazi vredi 108 miliona evra.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak