Koalicioni partneri optužili jedni druge: Sukob Zorane Mihajlović i Milutina Mrkonjića

Novosti 06.11.2019 18:32
Koalicioni partneri optužili jedni druge: Sukob Zorane Mihajlović i Milutina Mrkonjića


Mrkonjić je izjavio da je SPS lojalan partner i da veruje da neće biti nikakvih promena unutar vladajuće koalicijeFUNKCIONERKA SNS Zorana Mihajlović optužila je socijaliste da koketiraju sa opozicijom kako bi na predstojećim izborima došli do glasača koji ne podržavaju vlast. Ona je kazala da pred svaki početak kampanje, SPS u medijima "počne da se preispituje o vladajućoj koaliciji".

Ona je tako reagovala na izjavu počasnog predsednika SPS Milutina Mrkonjića, koji je kazao da je najavljeno preispitivanje saradnje SNS sa koalicionim partnerima predstavlja "stereotipan početak izborne kampanje za parlamentarne izbore". Mrkonjić je izjavio da je SPS lojalan partner i da veruje da neće biti nikakvih promena unutar vladajuće koalicije.

- Nisam iznenađena što počasni predsednik SPS kritikuje SNS, sa kojim su u koaliciji, nije to prvi put. Čini se da SPS želi da svoju političku budućnost gradi na kritikovanju SNS. Izbori će pokazati šta o tome misle građani i građanke Srbije - kaže Mihajlovićeva.

Mrkonjić bi, prema njenim rečima, trebalo da objasni tužiocima "kako je u njegovom mandatu građen auto-put od gline i blata, zbog čega je još pre dve godine Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture podnelo krivičnu prijavu".

Još oštrije je na Mrkonjićevu izjavu reagovao predsednik Izvršnog odbora SNS Darko Glišić:

- Sram te bilo, lopove jedan. Ćutiš dok napadaju Aleksandra Vučića, dok ga na krst razapinju, dok mu prete vešanjem, iako je taj Aleksandar Vučić prema tebi bio više nego korektan. A ti vrlo dobro znaš o čemu govorim. Kad ti Đilas i Dačić kažu da ga napadneš, ti to uradiš istog sekunda. Kako te nije sramota - rekao je Glišić i dodao da ne može da istrpi "licemerje Mrkonjića".

DAČIĆ: PREKO MENE RUŠE VUČIĆA

DAČIĆ kaže da je priča o Trifunovićevim tvrdnjama da se često čuo sa liderom socijalista - nebitna:

- Očigledno je plan da ceo taj front bude usmeren ka tome da slomi naš otpor kada je reč o Kosovu i Metohiji. Oni rade protiv Vučića, a ne protiv mene. Manje im je rizično da napadaju mene, nego Vučića.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak