Vojni penzioner izleteo iz crnog 'audija' i krvnički pretukao Marka: Dečaku izvlačili jezik da se ne uguši

Novosti 06.11.2019 18:30
Vojni penzioner izleteo iz crnog 'audija' i krvnički pretukao Marka: Dečaku izvlačili jezik da se ne uguši


Ispred srednje Politehničke škole u Zemunu Marko Obrić i njegovi drugovi brutalno pretučeni. Zbog ovog incidenta iste večeri priveden i uslovno osuđen vojni penzioner Predrag Đ.MARKO Obrić, učenik Srednje tehničke škole GSP u Beogradu, brutalno je pretučen ispred ulaza u Politehničku školu u Zemunu. Zadobio je teške povrede, a pomoć mu je ukazana u Kliničko-bolničkom centru Zemun. Pretučeni dečak je iz bolnice izašao na sopstvenu odgovornost, u nameri da nakon što da izjavu u policiji, ode kući i odmori se. Međutim, njegovo stanje je i dalje kritično, trpi velike bolove i boji se za svoj život.

Ovo je, za "Novosti", potvrdio Markov otac Predrag Obrić, koji je zajedno sa sinom došao da potraži pomoć i pravdu u medijima, s obzirom na to da, kako tvrdi, to nisu pružili pravosudni organi.

- Zbog ovog incidenta, koji se dogodio 30. oktobra, u poslepodnevnim satima, iste večeri uhapšen je vojni penzioner Predrag Đ., otac učenika Ognjena Đ., koji je, navodno, imao sukob sa jednim dečakom, inače Markovim drugom Dejanom D. - priča Predrag Obrić. - Međutim, umesto da deca sama reše međusobni sukob, u sve se upleo roditelj, koji je najviše tukao Marka i njegovog druga Aleksandra K., koji su se zatekli ispred škole, kako bi popričali sa Dejanom i Ognjenom i pokušali da pomognu da se njihov sukob reši bez svađe i tuče.

Međutim, to se nije dogodilo.

- Dok su moj sin i drugari goloruki stajali ispred škole, ispred njih stvorio se crni "audi" iz kojeg su iskočili Ognjen, njegov otac Predrag Đ. i još dvojica njegovih prijatelja. Bez ijedne reči, nasrnuli su na njih. Udarali su ih rukama, pa šutirali, a Predrag Đ. je potegao i pištolj, kojim je više puta udario Marka po glavi i licu. Marko je pao na zemlju, krvav i onesvešćen. Jedva su uspeli da mu izvuku jezik da se ne uguši.

Kako tvrdi otac pretučenog mladića, napadači su ubrzo seli u automobil i napustili lice mesta, dok su povređeni ostali da leže na zemlji, a druga deca, koja su se zatekla u dvorištu na odmoru, od straha su se razbežala.

- Kada je došao svesti, moj Marko je želeo da odmah da izjavu u policiji i da ode kući, jer je trpeo velike bolove. Nažalost, ima ih i sada, svakog dana smo zbog toga u bolnici, ne može da spava, a pojavili su se i strahovi - priča otac.

KRIJE SAUČESNIKE

PREDRAG Đ. je u Trećem osnovnom tužilaštvu u Beogradu priznao izvršenje krivičnog dela. Nagodio se sa tužilaštvom i potpisao Sporazum o priznavanju krivice, pa je osuđen na godinu dana zatvora, uslovno na tri godine. Kako saznajemo, on nije hteo da oda imena dvojice pomagača, kao ni da kaže gde je njegov sin Ognjen, kojem se posle incidenta izgubio trag.

Otac pretučenog Marka kaže da on, kao ni roditelji ostale dece, nisu zadovoljni postupanjem pravosudnih organa, niti kaznom na koju je osuđen čovek koji mu je pretukao sina.

- Zna se da su decu tukla i njegova dvojica prijatelja i sin, pa bi trebalo da i oni odgovaraju. Pridružili smo se krivičnom gonjenju, jer hoćemo istinu i pravdu - kaže Predrag Obrić.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak