Vade stabla na Topčideru, širi se Bulevar patrijarha Pavla

Mondo 05.11.2019 09:41
Vade stabla na Topčideru, širi se Bulevar patrijarha Pavla


Rekonstrukcije Bulevara partijarha Pavla u Rakovici, koja podrazumeva izmeštanje korita Topčiderske reke. Bulevar bi trebalo da ima po dve trake u oba smera, tramvaji će prolaziti po sredini, biciklističku stazu...Radovi na proširenju nekadašnjeg Rakovičkog puta i njegova transformacija u gradski bulevar započela je još početkom 2018, pre svega stvaranjem preduslova za glavni projekat.

Prema planu, Bulevar patrijarha Pavla treba da povezuje Rakovicu i Vidikovac sa Novim Beogradom i da omogući građanjima tih delova grada da se brže prebace sa jedne na drugu stranu. Ovaj "zahvat" podrazumevao je i izmeštanje korita Topčiderske reke (dvadesetak metara u dužini od jednog kilometra), a napravljen je i most preko novog korita u Ulici Pere Velimirovića.

Danas su nastavljeni radovi na proširivanju bulevara.

Početkom juna, dodelom ugovora, napravljen je veliki korak ka početku radova na proširenju Bulevara patrijarha Pavla. Na tenderu, koji je raspisan ovog marta, pristigle su četiri ponude, od čega su samo dve ispunjavale kriterijume za dodelu ugovora.

Pobednik je na kraju bila najniža ponuda, a u ovom slučaju to je konzorcijum firmi koji čine "Energoprojekt niskogradnja", "Bauwesen", "ATM BG", "Gip Konstruktor", "Mašinokop" i "Elnos BL". Zadatak ovog konzorcijuma biće da rekonstruiše prvu deonicu Bulevara patrijarha Pavla, od raskrsnice sa Ulicom Pere Velimirovica ka Košunjaku, u dužini od 1,7 kilometara.

Ponuđena cena bez PDV-a za ovu deonicu iznosi 1,15 milijardi dinara (10 miliona evra), a rok za završetak biće čak 540 dana

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak