Ružić: Ne dovodi se u pitanje lojalnost u saradnji SPS i SNS

Novosti 03.11.2019 17:59
Ružić: Ne dovodi se u pitanje lojalnost u saradnji SPS i SNS


Ni na koji način se ne dovodi u pitanje ni lojalnost ni iskrenost u komunikaciji i saradnji SNS i SPS, izjavio je danas funkcioner SPS Branko RužićNi na koji način se ne dovodi u pitanje ni lojalnost ni iskrenost u komunikaciji i saradnji SNS i SPS, izjavio je danas funkcioner SPS Branko Ružić.

"Tabloidna pisanja se možda i koriste za podizanje atmosfere. Umeša se tu ponekad neko poput novopridošlih političkih lidera, kao što je Sergej Trifunović, koji jedne nedelje priča da mu je SNS nudio pola miliona evra, posle priča kako Dačić zove i onda to neko iskoristi", kazao je Ružić gostuju na RTS-u.

Možda se to, prema njegovim rečima, pogrešno shvati ili interpretira i onda nastane haos.

"Nema razloga za haos", rekao je Ružić, koji je i ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu.

On je istakao da je SNS najjača stranka u Srbiji i ona definiše strategiju svog puta u saradnji sa ostalim političkim akterima, a da je druga po snazi SPS.

"Strateško opredeljenje je državotvornost koju baštine i SNS i SPS. Imamo nijanse u kojima se razlikujemo, zato i postoje dve partije a ne jedna", naveo je Ružić.

"Ali suštinski, očekujem da se i mi pripremimo za te izbore i da napravimo što bolji rezultat. Borićemo se za 15 procenata, pa ćemo videti šta će biti", rekao je funkcioner SPS.

RUŽIĆ: BIRAČKI SPISAK NIKAD NIJE BIO AŽURNIJI

Jedinstveni birački spisak nikad nije bio ažurniji i ni na koji način ne može da utiče na regularnost izbornog ishoda, izjavio je danas ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Branko Ružić.

"Uvezali smo matične knjige umrlih i matične knjige venčanih sa jedinstvenim biračkim spiskom,tako da se jedinstveni birački spisak praktično ažurira po automatizmu", rekao je Ružić za RTS.

Prema njegovim rečima, i pre predloženih mera urađen je nadzor u svim gradskim i opštinskim upravama, urađeno je i 60 vanrednih nadzora i utvrđeno 306 mera za otklanjanje nekih nepravilnosti.

"Naravno da je ranije bilo nepravilnosti, ali ne u meri da bi mogle da utiču na ishod izbora, a sada su sve te mere uklonjene do onog nivoa do koga je to moguće. Ako neko sanja da birački spisak može da bude 100 posto ažuran onda to nije realno. Mislim da smo mi napravili iskorak, jer je zahvaljujući digitalizaciji omogućeno da otklonimo te nepravilnosti što smo u velikoj meri i učinili. Veoma smo posvećeni toj temi da ne bi niko mogao da ospori regularnost izbornog procesa", naglasio je ministar.

Govoreći o dijalogu vlasti i opozicije kada je reč o izbornim uslovima, Ružić kaže da je sam dijalog nešto za šta je vlast bila uvek opredeljena, ali da je on, nažalost, izašao iz institucija da bi se na neki način vratio u institucije preko Fakulteta političkih nauka i drugih organizatora sesija predstavnika dijaloga vlasti i opozicije.

"Svaki dijalog je dobrodošao i nadam se da će razum prevladati kod onih koji tvrdokorno zastupaju bojkot. To je jedan deo opozicije koja se tvrdokorno zalaže za bojkot, iako oni još nisu ni raspisani", rekao je Ružić.

On je najavio i javnu raspravu o izmenama zakona o referendumu koji treba da se uskladi sa Ustavom.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak