Kinesko 'svinjsko čudo': Farma na devet spratova

RTV 03.11.2019 20:52
Kinesko 'svinjsko čudo': Farma na devet spratova


U regionu Guigang, u Kini, postoji nesvakidašnja farma u kojoj je smešteno 28.000 krmača u zgradama sa sedam i devet spratova.Prvo što se uoči pri dolasku na farmu Guifei (The Guifei Mountain Sow Farm) je biološka sigurnost na ulazu, a pre nego se uđe na farmu, mora se provesti tri dana u sedištu kompanije.

Tamo imaju apartmane za posetioce i zaposlene, i njihovo kretanje je u svakom trenutku kontrolisano.

Nakon toga se može otići prema planinama u kojima se nalazi farma, ali i u odeći i obući koju daje kompanija i unutrašnjim vozilima koja su očišćena i termički dezinfikovana.

Posebna pažnja i po dolasku posvećena je naknadnoj dezinfekcijama.

Nakon što se dovezu životinje, vozila nikada ne izlaze iz područja preko tog puta, već preko određenog izlaznog puta, prenosi portal Pig333.

Jednom kada dođe do ove tačke, svako ko ulazi na farmu mora proći novi karantin za dve noći i proći ponovo kroz dezinfekcioni sistem.

Svaki materijal koji ulazi u unutrašnju oblast prolazi kroz postupak čišćenja, dezinfekcije i karantina pre nego što se može koristiti.

Kompleks, koji obuhvata „višespratnu“ zgradu, veoma je velik i neprestano raste.

Prva dva objekta koja su sagrađena imaju po sedam spratova, a poslednje dve izgrađene zgrade imaju po devet spratova.

Svi radnici kompleksa ostaju tu tri meseca nakon što su prošli karantinski proces, a rade šest dana u nedelji. Na ovaj način se smanjuje broj pokreta ulaska i izlaska ljudi.

Tehnički direktor farme kaže da je cilj proizvodnja životinja visoke genetske vrednosti i zdravlja, odnosno prodaja nazimica velikom broju proizvođača i kompanija.

Da bi se obezbedila hrana za ovaj kompleks, napravljen je mlin za hranjenje koji može da proizvede 4.680 tona hrane mesečno.

Da bi se maksimizirala biosigurnost i izbegao ulazak vozila u objekat, dizajniran je složen sistem za distribuciju stočne hrane koji se kreće od mlina za hranjenje u prizemlje svake zgrade.

Odatle, još sofisticiraniji sistem mehaničkih impulzija, putem lančanog sistema, dovodi hranu na svaki od podova, prenosi portal.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak