Jeremić: Nije tajna, Vučić pregovara o razgraničenju

RTV 03.11.2019 20:47
Jeremić: Nije tajna, Vučić pregovara o razgraničenju


Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić tvrdi da predsednik Srbije Aleksandar Vučić i Toni Bler na sastancima sa visokim svetskim zvančnicima u Ujedinjenim nacijama razgovaraju o modalitetima međunarodno pravne formalizacije kosovske nezavisnosti i razgraničenju, kao jednom od tih modaliteta.Jeremić je, na skupštini stranke povodom dve godine njenog rada, rekao da "to nije tajna".

''Govori se o razgraničenju, a zapravo se raspravlja samo gde treba da prođe granica, da li će Bujanovac, Medveđa i Preševo ostati sa ove ili one strane granice'', rekao je Jeremić na skupštini u Sava centru, na kojoj se između ostalog, biraju predsednik i potpredsednik stranke, članovi Glavnog odbora i drugih stranačkih tela.

Posledica razgraničenja bilo bi članstvo tzv. Kosova u UN, kaže Jeremić i navodi da se NS protivi svakom aktu koji bi značio otuđenje Kosova i Metohije i afirmaciju tzv. Kosova u međunarodnim institucijama.

On i stranka se, naveo je, zalažu za pomirenje naroda koji žive na ovim prostorima i za to da se, kako je naveo, ''ispregovara rešenje koje bi za sve koji žive na Balkanu, a posebno na Kosovu i Metohiji, život učinilo manje nepodnošljivim".

Sumirajući rezultate dvogodišnjeg rada NS, Jeremić je kazao da je ta partija postala "najrazgranitija politička organizacija u Srbiji", iako su on i članovi stranke, kaže, bili izloženi ''medijskoj demonizaciji'' i da je on jedini opozicioni lider koji nije mogao da se pojavi ni na jednoj televiziji sa nacionalnom frekvencijom.

Drugoj redovnoj skupštini NS prisustvovali su i članovi Predsedništva Nikola Jovanović, Sanda Rašković Ivić, Siniša Kovačević, Čedomir Antić, Zdravko Ponoš...


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak