Vučićev rebus: Kako protiv napada i iz koalicije

Novosti 03.11.2019 17:57
Vučićev rebus: Kako protiv napada i iz koalicije


Predsednik SNS zakazao je za ponedeljak sednicu Predsedništva SNS na kojoj će se raspravljati o odnosima u vladajućem blokuPREDSEDNIK SNS Aleksandar Vučić zakazao je za ponedeljak sednicu Predsedništva SNS na kojoj će se raspravljati o odnosima u vladajućem bloku, jer u najjačoj stranci sumnjaju u lojalnost pojedinih koalicionih partnera. Kako saznajemo, razmatraće da li će se i kako braniti od udara koji stižu i od stranaka iz saveza.

Sve se dešava posle izjave lidera PSG Sergeja Trifunovića, koji je rekao da se često čuje sa predsednikom SPS Ivicom Dačićem. On je kazao da ga šef socijalista zove "zbog svega i svačega" i da ga, kada ga on ili Branislav Trifunović "ispljuju" na televiziji, Dačić pita: "Pa zašto opet, mi smo drugari?" Kazao je i da su se poslednji put čuli pre godinu i po.

Komentarišući ovu izjavu, Vučić je rekao da ne misli da je Sergej neki istinoljubiv čovek, ali da nema razloga da sumnja u ono što je rekao:

- Nije to nikakva novost. Nije prvi put da smo meta ovakvih napada. Meni je ispod časti da molim nekoga da me ne napada. Jednoga dana kada ne budemo mogli sami da formiramo vlast, svi drugi će da se udruže, i to je njihovo pravo. Oni se spremaju za taj trenutak, oni imaju pravo na svoje kombinacije i na svoje dogovore. Ne očekujem ništa ni od SPS, ni od Trifunovića, ni od Đilasa.

Vučić je rekao da je on jedina meta napada tabloida, a da mediji nikada ne napadaju koalicione partnere SNS:

- Iza mene će ostati putevi, drastično uvećanje plata i veći minimalac. Nemam nekretnine ni tajne račune, nikoga se ne plašim i neću da bežim iz zemlje. Svi zajedno sa Dačićem se skupite, ne plašim se.

Komentarišući izjavu Trifunovića, Dačić je kazao da je lider PSG lažljivi gad, koji ima zadatak da ga napada i stvara razdor između njega i Vučića.

- Dok sam bio na Savetu bezbednosti UN i borio se za Srbiju, on je našao za shodno da po ko zna koji put napada SPS i mene. Pre nedelju-dve pričao je da su mu nudili pare da mene zameni u Vladi, misleći da ću ja da nasednem i da krenem da napadam Vučića. Sad kaže obrnuto, da ja sa njim koketiram protiv Vučića, koga je prošle nedelje nazvao govedom. Ja se sa njim nisam čuo telefonom, niti video otkad je počeo da se bavi politikom, znači, više od dve i po godine. Što bih ja njega zvao, koji je on faktor da bih ga zvao? On je izgubio razum - oštar je bio lider socijalista.

TEMA I KOSMET

VRH naprednjaka će u ponedeljak razmatrati i situaciju na KiM, gde glasovi sa izbora još nisu prebrojani, a kandidat za premijera Aljbin Kurti najavljuje da neće uvažiti volju birača. Razgovaraće se i o nacionalnom investicionom planu koji je Vučić već najavio.IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak