Povećanje plata na snazi, u ponedeljak pomoć penzionerima

Novosti 03.11.2019 17:48
Povećanje plata na snazi, u ponedeljak pomoć penzionerima


Penzioneri će dobiti jednokratnu pomoć u visini od 5.000 dinaraPovećanje plata u javnom sektoru, na osnovu rebalansa budžeta, u petak je stupilo na snagu, a u ponedeljak će penzionerima biti isplaćena jednokratna pomoć u visini od 5.000 dinara.

Skupština Srbije usvojila je u sredu izmene finansijskog plana Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje za 2019. godinu, na osnovu kojih će se penzionerima u Srbiji isplatiti jednokratna pomoć od 5.000 dinara.

Poslanici Skupštine Srbije usvojili su 7. oktobra rebalans budžeta za 2019. godinu kojim je predvideno da se višak u budžetu od 46,6 milijardi dinara iskoristi za povecanje plata u javnom sektoru od osam do 15 odsto, od. 1.novembra, za jednokratnu pomoc penzionerima od po 5.000 dinara, za pomoc građanima koji su zaduženi u švajcarskim francima, kao i za kapitalne investicije.

Ministar finansija Siniša Mali rekao je ranije da će medicinske sestre dobiti najvece povecanje od 15 odsto, slede doktori sa 10 odsto, ustanove kulture sa takode 10 odsto, dok će zaposleni u prosveti i predškolstvu imati povećanje od devet odsto, koliko i zaposleni u ustanovama socijalne zaštite i MUP-u.

Zaposleni u Upravi carina i Poreskoj upravi dobiće povećanje od osam odsto.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak