Vučić o Kosovu i srpskom mentalitetu: Mi imamo nežne uši i volimo bajke

Mondo 21.10.2019 09:07
Vučić o Kosovu i srpskom mentalitetu: Mi imamo nežne uši i volimo bajke


Niko nam nikada nije ponudio razgraničenje Kosova jer je za njih Kosovo celovito i nezavisno od Srbije, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.Komentarišući razgovor sa američkim izaslanikom Ričardom Grenelom, Vučić je rekao da je razgovor bio dobar ali težak i da nije mnogo srećan zbog toga jer je on razumeo šta je namera i plan SAD i Evrope.

"Ljudima je najlakše da kažu da su protiv podele i razgraničenja, a ja ih pitam ko nam je to nudio? Niko nikad. Niko nam nikada nije ponudio razgraničenje jer je Kosovo za njih celovito i nezavisno od Srbije", rekao je Vučić za TV Prva.

"To što mi Srbi mislimo da smo svetska sila pokazuje koliko smo nesvesni svojih pozicija i koliko ne raumemo da nismo sami u svetu i da ne razumemo šta se dogodilo 1999, 2004, 2008, 2009, 2010, 2011...", rekao je Vučić i dodao da Srbi imaju "nežne uši"  vole bajke i priče a ne vole kada im neko kaže istinu, što on uvek čini.

On je objasnio i da smo sada popravili imidž Srbije i "vratili kosovsko pitanje na velika vrata" ali je upozorio da "ne budemo optimisti da su nam veliki izgledi".

"Mi moramo da čuvamo naš narod i njegovu bezbednost, da finansiramo zdravstvo, školstvo, penzije, da pomognemo i kada nam uvedu totalni embargo na robu, da nađemo način kako da ih snabdemo", rekao je Vučić i onima koji poručuju kako je Đakovica srpsko mesto "da odu tamo".

Komentarišući izjave budućeg premijera Kosova Aljbina Kurtija da je prisustvo Srbije na severu Kosova problem koji će biti rešen, Vučić je rekao da ih vidi kao otvorenu pretnju ali i kao pokazatelj nervoze Albanaca kojima ne ide onako kako su zamislili.

To, kao i slučaj "trovanja" u Prištini pokazuje nivo nervoze Albanaca ali i na šta su sve spremni, rekao je Vučić i upozorio: "Mi više nikada nikome nećemo dozvoliti 2004. i Oluju".


IzvorAnonymous
Dodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak