Za penzionere po 5.000, već početkom novembra

RTV 19.10.2019 08:47
Za penzionere po 5.000, već početkom novembra


Penzioneri će između 1. i 3. novembra dobiti jednokratno 5.000 dinara, dok će zaposlenima u javnom sektoru biti uvećana novembarska zarada, kaže predsednik Srbije Aleksandar Vučić.On je najavio da će na samom početku novembra biti otvoren autoput Niš - Pirot -Dimitrovgrad - Gradina, dok će 19. decembra biti otvorena deonica Surčin - Obrenovac.

"Ljudi polako, ali sigurno mogu da znaju da će da žive bolje. Radili smo vredno i marljivo", rekao je Vučić za TV Pink.

Kako je primetio, Srbija će imati tri puta više autoputeva od četiri puta veće Rumunije, članice EU i dodao da će se nastojati da se plate povećavaju svake godine.

"Srbi vole da postoji neka anarhija, pa, eto - Ekvador je istakao MMF. Videćemo gde će biti Ekvador, a gde Srbija. Mi se hvalimo saradnjom, disciplinom, odgovornošću i sigurnošću za naše penzionere i radnike", rekao je Vučić.

Podsetio je i da je 2012. godine minimalna zarada bila 16.000 dinara, da je sada minimalac prešao 30.000.

Na konstataciju da MMF očekuje da Srbija dostigne cilj od 3,5 odsto rasta BDP-a, Vučić je rekao da će on i biti 3,5, te izrazio uverenje da će rast biti i 3,6, a možda i 3,7 odsto BDP-a, ali i primetio da su neki pre samo tri meseca govorili da će taj rast biti 1,8 ili 1,9.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak