Kad prestaje 'rat' majke i ćerke

Novosti 16.10.2019 23:25
Kad prestaje 'rat' majke i ćerke


Zbog hormona koji bujaju na prelazu iz detnjstva u zrelost, devojčice se gotovo svakodnevno svađaju sa drugaricama ili majkom. Verbalni rat se završava u 23. godini, kada devojke počinju da cene svoje majkeU prelaznoj fazi iz detinjstva u zrelost, devojčice godišnje otplaču zbog dečaka 123 puta, a 257 u svađi sa braćom ili sestrama - navodi se u studiji jedne britanske kompanije kozmetičkih proizvoda.

Kao odgovor na pitanje zašto se to dešava, stručnjaci u priču uvode hormone koji u tom dobu intenzivno bujaju. Baš to je razlog i zbog čega se tokom 365 dana, 125 puta naljute na drugarice, 183 puta posvađaju sa majkom, a 160 puta im zalupe vrata ispred nosa. I ne pokaju se zbog toga!

Najčešće se rasprava vodi zbog haosa u sobi, ali generacijski jaz se vrlo oseti i kada devojčice ne mogu da se suzdrže da majci ne odgovore na bilo koju kritiku, u razgovoru o školi, dečacima i kasnim izlascima.

Istraživanje je pokazalo da se verbalni rat završava u 23. godini, kada devojke počinju da cene svoje majke. Tada se sve menja. Tri četvrtine ispitanica je odgovorilo da su tek u tom uzrastu shvatile da su mamama veoma zahvalne na svemu što su za njih radile i čemu su ih naučile, priznajući da su skoro uvek bile u pravu. Od tada se ratne sekire zakopavaju, a mama i ćerka imaju velike šanse da postanu najbolje prijateljice.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak