Evo kako da se savršeno našminkate: Zbog ove greške koju svi prave nemate savršene rezultate

Republika 11.10.2019 08:36
Evo kako da se savršeno našminkate: Zbog ove greške koju svi prave nemate savršene rezultate


Šminkanje je danas postala prava umetnost, čak se otvara i veliki broj salona koji pruža samo ovu uslugu. Za besprekorno našminkano lice mnogi misle da je potrebna veština i spretnost, a tajna se zapravo krije u jednoj sitnici na koju ne obraćamo pažnju.Svaki make up look, bez obzira radi li se o jednostavnom i minimalnom ili glamuroznom i dramatičnom mora početi od početka, od podloge.

Kako bi prekrili sve one sitne nedostatke i stvorili ujednačen ten uvek posežemo za omiljenim puderom i korektorom.

Spojeni zajedno, puder i korektor uvek se nalaze visoko na listi omiljenih proizvoda unutar naše kolekcije i svakodnevne rutine.

Kao make up kombinacija koja donosi ne samo ujednačeni ten, već i dozu samopouzdanja, spoj pudera i korektora istovremeno se ističe kao šminka koja nosi i jednu od najvećih dilema - koji proizvod naneti prvi?

Logika većine nas nalaže da je to korektor. Međutim, ispostavlja se da da po svoj prilici grešimo.

Velika većina proesionalnih šminkera složiće se da je uvek bolje naneti prvo puder, a potom prekriti sve još uvek vidljive nepravilnosti i nedostatke korektorom. Osim što ćemo tako naneti korektor samo na ona područja na kojima nam u tom trenutku zapravo treba, istovremeno ćemo izbeći pomeranje korektora s problematičnog područja tokom nanošenja pudera.

Pri zagovaranju ovog argumenta, pobornici ovog načina prekrivanja tena uvek će istaći da početak svakog šminkanja čini podloga.   


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak