Od 8. do 15. oktobra moguć slabiji pritisak vode

Moj Novi Sad 08.10.2019 20:56
Od 8. do 15. oktobra moguć slabiji pritisak vode


Radnici JКP "Vodovod i kanalizacija" u utorak, 8. oktobra, počinju čišćenje kilometar dugog dovodnika sirove vode s izvorišta "Petrovaradinska ada".Kako se navodi u saopštenju, reč je o cevovodu DN 600 koji nikad nije čišćen, od kada je postavljen, osamdesetih godina prošlog veka. Osim čišćenja unutar cevi, menjaju se i zatvarači.

Ovim poslom se, kažu u "Vodovodu", obezbeđuje stabilnije vodosnabdevanje cele distributivne vodovodne mreže, ali i veći protok vode kroz cevovod. Ujedno se na ovaj način višegodišnje rešava kvalitet sirove vode koja dolazi na preradu u Fabriku vode, dodaje se u saopštenju.

– Apelujemo na naše korisnike za razumevanje i strpljenje jer su radovi neophodni zarad sigurnijeg vodosnabdevanja s izvorišta. Očekuje se da će radovi trajati sedam dana, a tokom njihovog izvođenja moguć je slabiji pritisak, ali i povremeni nestanak vode na rubnim delovima mreže i višim spratovima stambenih zgrada koje nemaju hidropak – navode u JKP "Vodovod i kanalizacija", uz napomenu da će tokom radova umesto 600 kroz dovodnik dolaziti svega 200 litara vode.

– Još jednom molimo sugrađane za strpljenje i razumevanje jer je ova kapitalna investicija deo planskog unapređenja tehničkog sistema, neophodna radi budućeg redovnog vodosnabdevanja – ističe se na kraju saopštenja. 


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak