Boki 13: Moj lik i delo...

RTS 08.10.2019 15:44
Boki 13: Moj lik i delo...


Nekadašnja zvezda rijalitija i prvooptuženi u aferi koja potresa makedonsko pravosuđe, Bojan Jovanovski zatražio je od Apelacionog suda da mu ukine pritvor, obrazlažući zahtev zdravstvenim problemima i "likom i delom".Bojan Jovanovski, poznat kao Boki 13, osumnjičen u aferi "Reket" ostaje u pritvoru zbog opasnosti od bekstva.

Jovanovski je zatražio na javnom ročištu u Apelacionom sudu u Skoplju u četvrtak  oslobađanje iz pritvora zbog lošeg zdrastvenog stanja koji ugrožava njegov život, te naglasio da neće pobeći, jer mu je životni cilj da dokaže svoju nevinost u aferi "Reket".

"Ni moj mentalni sklop, ni veze sa porodicom, ni moj lik i delo ne ukazuju da ću pokušati da pobegnem", rekao je Jovanovski, koji je osumnjičen da je tražio novac od makedonskih biznismena optuženih za korupciju u zamenu za veze u tužilaštvu.              

Osim Jovanovskog i biznismena Jordana Kamčeva, koji je platio usluge nekadašnje rijaliti zvezde, osumnjičena je i bivša šefica specijalnog tužilaštva Katica Janeva.

Jovanovski se u pritvoru nalazi već tri meseca zbog opasnosti da će uticati na svedoke, pokušati da pobegne ili ponovi delo za koje je osumnjičen.

Jovanovski ostaje u pritvoru

Apelacioni sud u Skoplju odbacio je žalbu advokata Jovanovskog, Saše Dukovskog, kojom je tražio da Jovanovskom bude određena alternativna mera za obezbeđivanje prisustva na sudu.

Bojan Jovanovski zajedno sa biznismenom Zoranom Mileskom osumnjičen je za iznudu 1,5 miliona evra od skopskog biznismena Jordana Kamčeva u zamenu za oslobađanje iz pritvora.

U aferi "Reket" osumnjičena je i bivša šefica Specijalnog tužilaštva u Severnoj Makedoniji Katica Janeva koja se tereri za zloupotrebu službenog položaja.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak