Feng šui saveti za jesen: Evo šta nikako ne treba da imate ispred kuće

Moj Enterijer 07.10.2019 23:45
Feng šui saveti za jesen: Evo šta nikako ne treba da imate ispred kuće


Spremite se na vreme! Evo kako da jesen sačekate u domu koji privlači dobru energiju - feng šui saveti!Cilj prilagođavanja feng šuija je da vaše unutrašnje "ja" uravnotežite sa prirodnim svetom oko vas.

Najbolji način da to postignete jeste da se svakodnevno prilagođavate promenljivim godišnjim dobima i primenite određene stvari u vašem domu tako da odražava šta se dešava oko vas u različito doba godine.

Čak i mala sezonska prilagođavanja feng šuija mogu dati velike rezultate. To znači da se, kako se bliži hladnije vreme i kako budete provodili više vremena u zatvorenom prostoru, mogu započeti neki od projekata koje odlažete tokom toplijih meseci, poput čišćenja starih stvri na potkrovlju ili podrumu.

Uklanjanje onoga što vam nije potrebno iz ovih područja može imati dubok uticaj, jer ono što vam je na tavanu opterećuje vas i ono što je u vašem podrumu podržava. Čišćenje nereda iz ovih područja pomaže vam da napredujete.

Zatim, kako se približavate jeseni i zimi i ograničenoj dnevnoj svetlosti, podesite prilagođavanja koja unose više svetlosti u vaše unutrašnje okruženje, uključujući prelazak na sijalice punog spektra koje simuliraju prirodnu dnevnu svetlost.

Evo još nekoliko omiljenih feng šui saveta za jesen Feng Shui:

-Izvadite mrtvo letnje cveće iz bašte, nikako ih ne ostavljajte u zemlji tokom zime jer predstavljaju ustajali chi.

-Izložite činiju svežih crvenih jabuka u vašoj kuhinji da simbolizuje izobilje i mogućnost da uvek možete prehraniti porodicu

-Očistite paučinu sa polica i nameštaja koji se nalazi na otvorenom pre nego što ga prekrijete za zimu jer oni simbolišu zaglavljenost i nemogućnost kretanja napred

- Čak i ako je vreme prohladno, povremeno otvarajte prozore tokom jesenjih meseci da bi ušao svež chi

-Uklonite opalo lišće sa oluka i krova, jer predstavljaju mrtvu chi energiju koja nakupljaju na vrhu vašeg doma.

-Obrežite sve velike grane koji nadvijaju vašu kuću jer simbolizuju dodatnu „težinu“ na vašim ramenima.

-Napravite nov raspored nameštaja tako da u sobu unesete novu energiju, čak i ako kauč pomerite samo nekoliko centimetara bliže prozoru ili lampu postavite na drugu stranu stola.

-U redu je nositi masku za Noć veštica, ali izbegavajte viseće maske na zidu, posebno u spavaćoj sobi, jer oni simbolizuju „sakrivanje“ ili „prikrivanje“ nečega.

-Pokrenite novu jesenju naviku - kada promenite satove na standardno vreme, takođe izbacite proizvode sa isteklim rokom trajanja i bacite stare začine iz ostave.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak